Sport.be

Atletiek

Sacoor wint 400m op EK voor landenteams, Claes loopt WK-limiet

10.08.2019 | Marnick Claes

Belga

Jonathan Sacoor is er in geslaagd om de 400 meter op het EK Atletiek voor landenteams te winnen. Ondanks de felle wind kwam hij over streep met een tijd van 46:43. "In deze omstandigheden was een toptijd onmogelijk", zegt Sacoor.

Op een autoritaire manier heeft Jonathan de 400m op het EK voor landenteams in Noorwegen gewonnen. Na zijn sterke start liep hij weg van de concurrentie. "Ik zag het als een goeie training, en ben vooral blij dat ik het maximum van de punten heb binnengebracht voor België. Met deze wind vind ik mijn tijd eigenlijk zelfs best goed. Ik heb goed ingedeeld en tactisch mag ik tevreden zijn. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken. Het wedstrijdritme dat ik dit weekend opdoe, ga ik nog goed kunnen gebruiken. Ik mik nog altijd op de 45.30 die nodig is voor Doha. De vorm zit goed, dus ik zie het op het BK of op de Memorial Van Damme wel gebeuren", zegt Sacoor. 

Nog goed nieuws op de 400 meter. Hanne Claes heeft zich  op een atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion in Brussel geplaatst voor het WK in Doha. Ze won de 400 meter horden in 55.92, terwijl de limiet 56.00 bedraagt. Op een nochtans winderige Heizel toonde ze dat de vorm er ondertussen wel is en plaatste ze zich voor Doha. De tweede plaats ging naar voormalig Europees juniorenkampioene Nenah De Coninck in 58.56.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer