Sport.be

Atletiek

Ook Sven Nys en Nathalie Meskens in actie tijdens AG Memorial Van Damme

21.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

De AG Memorial Van Damme is traditioneel een parade van de grootste atletieksterren ter wereld. Dit jaar fonkelen er ook heel wat sterren die niet uit de atletiekwereld komen op en naast de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion.

De AG Memorial Van Damme is blij om Koen Wauters opnieuw te mogen verwelkomen als host van de avond. De populaire zanger/presentator heeft al heel wat edities op zijn teller staan en heeft dit jaar opnieuw een plekje in zijn drukke agenda gevonden om er op 6 september bij te zijn. Koen krijgt niemand minder dan ex-topspurtster Kim Gevaert aan zijn zijde als co-host. Samen zorgen ze voor de aankondigingen van de topnummers en brengen ze ambiance in het stadion. Aan sfeer zal het zeker ook niet ontbreken tijdens het optreden van de Memorial Live Band op het einde van de avond. Duivel-doet-al Nathalie Meskens en Sjarel Van Domburg zullen met een feestelijke mix van hits een meezingers het stadion in vuur en vlam zetten.

BIJZONDERE 100 METER

Voormalig wereldkampioen veldrijden Sven Nys en ex-topturnster Aagje Vanwalleghem komen op de piste in actie tijdens een 100 meter. Uiteraard niet tijdens de Diamond League finale, maar Sven en Aagje starten allebei in de Equal Rights Run van Plan International België waarmee aandacht wordt gevraagd voor de gelijkheid tussen jongens en meisjes. De opbrengst van de 100 meter gaat naar een sportproject in Senegal. Naast Sven en Aagje (die de eer van Golazo en Energy Lab verdedigen) staan er nog zes snelle lopers van geëngageerde bedrijven aan de start.

Aagje komt zelfs nog een tweede keer in actie, want zij is ook één van de vier ambassadeurs van de AG 4x100 meter. De andere ambassadeurs zijn bekende tv-figuren uit Vlaanderen en het Franstalig landsgedeelte: Saartje Vandendriessche, Julie Taton en Benjamin Deceuninck. Deze ambassadeurs zijn de coaches en startlopers van een team dat bestaat uit telkens een AG-medewerker en twee gelukkigen die via een wedstrijd hun plaats in het team gewonnen hebben en op 6 september in een volgepakt Koning Boudewijnstadion op de mythische piste zullen mogen lopen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer