Sport.be

Atletiek

Nafi Thiam trekt als bachelor in de geografie naar WK

18.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Nafi Thiam heeft haar studie geografie aan de Universiteit van Luik succesvol afgerond. "Het is nu een goed moment om de komende jaren volledig voor atletiek te gaan. Ik ben 25. Als ik het nu niet doe, ga ik het nooit doen", zegt Thiam, die zich momenteel voorbereidt op het WK atletiek in Doha, waar ze haar wereldtitel op de zevenkamp verdedigt.

Nafi Thiam is vorige week afgestudeerd aan de Universiteit van Luik met een bachelordiploma in de geografie. De zevenkampster maakte zes jaar lang de combinatie met een internationale topsportcarrière. "Ik kon elk jaar in twee splitsen. Ik ging de hele dag naar school tot 15u ongeveer en dan had ik training. Het was vermoeiend, want ik heb lange tijd volle dagen gehad", zegt Thiam.

Haar masterdiploma stelt Thiam een tijdje uit, want de komende jaren wil ze op atletiek focussen. "Het zal anders zijn, maar op veel punten positief: ik zal meer tijd hebben om te rusten, om naar de fysio te gaan, om te letten op wat ik eet... En ook om een leven te hebben, want ik kon veel dingen niet doen, zoals mijn vrienden en familie vaker zien", vertelt Thiam. "Het zal gemakkelijker worden. Ik had ook veel fysieke problemen en ik denk dat dat kwam omdat ik weinig tijd had."

Het behalen van een diploma was voor Thiam heel belangrijk. "In een sportcarrière kan alles gebeuren: je kan geblesseerd geraken of geen goed niveau meer halen. En op een bepaald moment moet ik stoppen en gaan werken en dan wil ik iets doen dat ik graag doe en niet gewoon omdat ik die job nodig heb", aldus Thiam, die na haar studies niet zal stilzitten. "Ik denk wel dat ik iets anders moet zoeken naast atletiek, om enkele doelen buiten de sport te hebben."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer