Sport.be

Atletiek

Berings wint voorlopig laatste race in Topsporthal, BR voor Smets met polsstok

16.02.2020 |

Belga

Eline Berings heeft haar voorlopig laatste wedstrijd in de Gentse Topsporthal gewonnen. Berings was de beste op een hoogstand BK indoor. Fanny Smets stelde het BR in het polsstokspringen scherper. Heel wat atleten doken de top tien aller tijden in.

Eline Berings heeft zondag op het BK atletiek in zaal in Gent de 60m horden gewonnen in 8.10. Het was meer dan waarschijnlijk haar laatste indoorcompetitie op Belgische bodem. Nafi Thiam werd vierde (ze mocht wel het brons in ontvangst nemen, aangezien de derde plaats naar een Franse atlete ging) in 8.34, Anne Zagré bleef steken op een vijfde plaats in 8.41. Fanny Smets verbeterde haar eigen Belgisch record polsstokspringen. Haar oude record stond sinds vorig jaar op 4m36, vandaag wipte ze over 4m40. Smets legde een foutloos parcours af tijdens het BK. Ze klaar 4m15 en 4m25 bij de eerste poging, dat was nog niet zo bijzonder. Maar ook de nieuwe nationale recordhoogte van 4m40 lukte ze bij de eerste beurt.

Bij de mannen viel de strafste prestatie te noteren in het hoogspringen. De nog maar 20-jarige Thomas Carmoy lukte een knap persoonlijk record van 2m23. Slechts drie Belgen deden ooit beter. Een gelijkaardige prestatie leverde Michael Obasuyi, eveneens 20 jaar. Hij stelde zijn persoonlijk record op de 60 meter horden bij naar 7.69. Ook daar geldt dat slechts drie Belgen ooit beter deden.

De 19-jarige Rani Rosius begon als favoriete op de 60 meter, maar het was Elise Mehuys (24) die met de zege aan de haal ging in 7.31. Een toptijd, want slechts twee Belgische atletes deden ooit beter. Rosius werd tweede in 7.37. Ook op de 200 meter bij de vrouwen ging het hard. Lucie Ferauge, nog zo'n jonkie van 19 jaar, haalde het in 23.51. Alleen Hanna Mariën deed ooit beter in zaal. Belgian Cheetah Imke Vervaet werd tweede in een eveneens knappe 23.56 en mag zich nu de derde Belgische aller tijden noemen.

Op de 3.000 meter was het uitkijken naar Robin Hendrix. Hij had een Franse haas meegebracht die het tempo netjes hoog hield, maar in de slotkilometer stond hij er alleen voor. Hendrix hield stand en klokte een heel verdienstelijke 7:51.29. Vijf landgenoten gingen ooit sneller. Isaac Kimeli liep de allereerste indoorwedstrijd uit zijn carrière, maar dan als tempomaker voor trainingsmaatje Stijn Baeten. Die ambieerde in de 1.500 meter een chrono van om en bij de 3:40, maar het werd uiteindelijk 3:43.46. Dat leverde Baeten wel de Belgische titel op. Claire Orcel deed het goed in het hoogspringen. De finaliste van het WK in Doha vorig jaar wipte over 1m90, een evenaring van haar persoonlijk record.

 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer