Sport.be

Atletiek

ORT van onder meer Isaac Kimeli heet voortaan Runners' lab Athletics Team

20.02.2020 |

Runnners' lab Athletics Team

Het Olympic Running Team, het enige professionele atletiekteam in België, heeft een nieuwe naam. Het heet voortaan Runners' lab Athletics Team. Het atletiekteam rond onder meer Isaac Kimeli en Robin Hendrix kan dankzij nieuwe partners over veel meer budget beschikken.

"Ik heb altijd al gedroomd van een echt profteam zoals in het wielrennen, en vandaag is het zo ver", zegt Tim Moriau, het brein achter het project. Behalve van naamsponsor Runners' lab krijgt het team van afstandslopers voortaan ook stevige financiële ondersteuning van sportmerk Adidas. Dat betekent ook dat alle atleten in het team per direct hun huidige kledijsponsor verlaten en bij Adidas tekenen. Isaac Kimeli en Robin Hendrix lagen tot op heden bijvoorbeeld onder contract bij Craft Sportswear.

Het nieuwe team is nog opgedeeld in verschillende subteams voor jeugd, nationale toppers en internationale atleten. De beste acht atleten van het team, waarvan de bekendste namen Isaac Kimeli, Robin Hendrix en Thomas De Bock zijn, genieten behalve materiële en trainingstechnische ook financiële steun. Dat trio was actief op het jongste WK in Doha.

"Ze krijgen bovenop een groot budget om naar hartenlust kledij en materiaal uit te kiezen ook een vergoeding vanuit het team. De bedoeling is om een nieuw gouden tijdperk voor de Belgische atletiek te laten aanbreken, geïnspireerd door grote namen uit ons rijk verleden zoals Ivo Van Damme, Roger Moens en Vincent Rousseau", aldus een ambitieuze Moriau.

Zondag staan Kimeli en co aan de start van het BK veldlopen in Brussel, tevens ook de slotmanche van de Structabo CrossCup. De atleten zullen er echter niet in hun nieuw tenue te bewonderen zijn, aangezien ze de kleuren van hun club moeten vertegenwoordigen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer