94'

EINDE
Het is afgelopen. De late aansluitingstreffer van Peeters heeft geen Brugse stormloop ontketend. AA Gent wint uiteindelijk redelijk eenvoudig met 3-2 van Cercle Brugge.

Doelpunt
92'

DOELPUNT
Wordt het toch nog spannend in de slotfase? Een vrije trap van Peeters lijkt een prooi voor Kaminski, maar via het hoofd van Kubo vliegt de bal toch nog in doel: 3-2.

88'

Cercle Brugge laat veel ruimte om te counteren, maar Dompé profiteert niet. De flankspits knalt redelijk onbesuisd over.

87'

Foster is aan een gretige invalbeurt bezig. De jonge invaller snelt voorbij Ngadeu, al gaat zijn schot vervolgens wel de mist in.

In
85'

Aan de overkant laat Peeters zijn tweede goal van de avond liggen. Foster zet een leuk nummertje op, Peeters trapt in één tijd naast.

84'

Badiashile houdt Kubo van de 4-1. Odjidja steekt de Japanner op het juiste moment diep, maar de Brugse doelman maakt zijn doel uitstekend klein.

83'

Dompé zoekt de verste hoek, maar vindt het doelkader niet. Zijn schot eindigt een metertje over de kruising.

Gele kaart
In
78'

In tegenstelling tot Dompé krijgt Castro Montes zijn vrijschop wel over de Brugse muur. Badiashile zweeft het schot uit zijn doelvlak.

77'

Dompé mag aanleggen vanop een interessante plek, maar zijn vrije trap strandt in het muurtje. Odjidja jaagt de rebound vervolgens in één tijd over.

71'

Foster smukt zijn invalbeurt bijna met een doelpunt op. Plastun steekt zijn dikke teen nog net tussen het schot van de Zuid-Afrikaan.

In
70'

Kvilitaia gaat naar de kant, Kubo is zijn vervanger.

69'

Het publiek brengt de handen nog eens op elkaar voor Depoitre, maar zijn kopbal leverde eigenlijk geen gevaar op. AA Gent heeft de voet duidelijk van het gaspedaal gehaald.

In
In
66'

Saadi wordt uit zijn lijden verlost. De spits maakt plaats voor Foster. Bij AA Gent gaat Kums naar de kant voor Dompé.

63'

Aan de overkant staat Saadi toch eens aan het kanon. Hij stuit vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Kaminski.

62'

De communicatie loopt niet van een leien dakje achterin bij Cercle. Donsah verschalkt bijna zijn eigen doelman met een terugspeelbal. Gelukkig voor de invaller loopt het zonder schade af.

55'

Saadi gooit zijn armen in de lucht na opnieuw een aanval die niet tot bij hem geraakt. Het aanvalsspel van Cercle Brugge vertoont niet veel beterschap na de pauze.

Gele kaart
52'

Odjidja maakt gebruik van de ruimte die hem gegund wordt. Het schot van de middenvelder vliegt enkele meters naast.

48'

Het eerste wapenfeit na de pauze komt van de thuisploeg. Plastun krijgt zijn kopbal echter niet tussen de palen.

In
46'

Tijdens de rust is Hazard in de kleedkamers gebleven. Donsah start aan de tweede helft.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Drukt de thuisploeg door of slaat Cercle Brugge toch nog terug?

Gele kaart
45'

RUST
Het is rusten geblazen in Gent. De thuisploeg leidt comfortabel met 3-1. Depoitre bracht AA Gent op voorsprong, maar Peeters maakte al snel de gelijkmaker. Via David liep de thuisploeg toch nog uit tot 3-1.

44'

De bezoekers steken nog eens de neus aan het venster. Een voorzet geraakt niet uit de Gentse zestien. Saadi draait en zoekt naar een gaatje om te trappen, maar zijn poging draait op niets uit.

40'

Biancone biedt David zijn hattrick in geschenkverpakking aan. De rechtsachter legt de bal met de borst klaar voor de aanvaller, maar hij schiet wild over.

39'

Kvilitaia laat dé kans op een vierde Gentse goal liggen. Mohammadi bedient Kvilitaia perfect, maar de spits trapt de bal vanop twee meter toch nog naast.

Gele kaart
37'

De Bruggelingen maken nog eens de oversteek bij een vrije trap van Peeters. Gevaar levert het niet op, want via Owusu belandt de bal in de handen van Kaminski.

35'

De vele positiewissels bij de thuisploeg doen de verdediging van Cercle Brugge duidelijk pijn. AA Gent is heer en meester, Cercle Brugge komt er nog amper uit.

31'

Badiashile beperkt de schade voor Cercle Brugge. Kvilitaia staat helemaal alleen bij een corner, maar de doelman pakt uit met een knappe reflex. In de rebound wordt het schot in extremis nog afgeblokt.

Gele kaart
Doelpunt
27'

DOELPUNT
Daar is David opnieuw! Castro Montes brengt de bal voor tot bij de vrijstaande Canadees. Via het been van Ueda gaat de bal opnieuw voorbij een kansloze Badiashile.

Doelpunt
24'

DOELPUNT
David brengt de thuisploeg terug op voorsprong. Ditmaal zorgt Depoitre voor de assist, de kopbal van David is perfect op maat: 2-1.

21'

Badila werkt een voorzet half weg waardoor Kvilitaia nog een kopbalkans krijgt. De Georgiër laat de bal van zijn achterhoofd schampen, maar dat levert geen gevaar op.

17'

Odjidja schildert een vrije trap op het hoofd van Depoitre. De spits heeft te veel last van zijn verdediger waardoor zijn kopbal ongevaarlijk in de handen van Badiashile eindigt.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
De eerste beste tegenprik van Cercle Brugge levert meteen de gelijkmaker op. Gory haalt de achterlijn en trekt de bal achteruit tot bij Peeters. De middenvelder staat op de juiste plaats en verschalkt Kaminski in de korte hoek.

Doelpunt
11'

DOELPUNT
Hazard lijdt balverlies waarna AA Gent een vlijmscherpe counter in elkaar steekt. David bedient Depoitre op het juiste moment, die vervolgens onhoudbaar voorbij Badiashile schiet.

7'

Fiore belandt tussen Depoitre en Kums. De linksachter van Cercle Brugge ligt even uitgeteld op de grasmat en heeft verzorging nodig.

2'

We spelen amper één minuutje, maar AA Gent trekt meteen ten aanval. De volley van Kvilitaia wordt van dichtbij afgeblokt. De rebound van Mohammadi gaat vervolgens in corner.

1'

AFTRAP
Cercle Brugge geeft de aftrap in de Ghelamco Arena. We zijn eraan begonnen!

Wedstrijdstatistieken

GNT
CER
66
Balbezit
34
4
Hoekschoppen
2
7
Schoten op doel
3
14
Schoten naast doel
4

Huidige vorm

GNT
CER
+
+
x
x
+
x
x
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
CER
12
Doelpunten
4
0
Tweede gele kaarten
2
8
Gele kaarten
12
3
Gewonnen wedstrijden
1
2
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
5
Doelpunten tegen
11
0
Gelijke spelen
0
5
Wedstrijden
5

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
0

6

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
0
Verloren
4

Recente ontmoetingen

vrijdag 21.12.2018 20:30
GNT
4 - 1
CER
zondag 02.09.2018 18:00
CER
0 - 3
GNT
zaterdag 22.11.2014 20:00
GNT
4 - 0
CER
zaterdag 26.07.2014 20:00
CER
0 - 0
GNT
zaterdag 08.03.2014 20:00
CER
1 - 4
GNT
vrijdag 25.10.2013 20:30
GNT
1 - 1
CER