94'

EINDE
Scheidsrechter Delferière maakt een einde aan de wedstrijd. Anderlecht pakt de drie punten na een spectaculaire tweede helft.

In
92'

DOELPUNT
De doelpunten blijven plots uit de lucht vallen. Milovic mildert de score voor KV Oostende tot 5-2. De verdediger knikt een vrije trap in de verste hoek binnen.

Doelpunt
90'

De match krijgt nog drie extra minuten.

89'

DOELPUNT
Anderlecht maakt intussen gehakt van KV Oostende. Dimata wordt door de buitenspelval geloodst. Hij omspeelt Dutoit en legt de 5-1 binnen. De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR keurt het doelpunt toch goed.

Doelpunt
Doelpunt
86'

DOELPUNT
Santini dikt de score aan tot 4-1. De spits schildert zijn hattrick erg knap binnen. Dutoit staat aan de grond genageld.

In
Penalty
83'

DOELPUNT
Santini zet de strafschop feilloos om. De spits trapt de bal met een boogballetje binnen.

82'

STRAFSCHOP
We krijgen een penalty voor Anderlecht. Sakala loopt Musona in de rug onderuit. Scheidsrechter Delferière twijfelt niet en wijst naar de stip.

80'

De laatste tien minuten zijn aangebroken. Beide ploegen staan intussen erg slordig te voetballen. KV Oostende lijkt niet bij machte om Anderlecht een tweede keer pijn te doen.

79'

Vandendriessche neemt een afvallende bal meteen op de slof. Zijn schot strandt tegen het lichaam van Appiah.

In
78'

Ook bij KV Oostende komt er vers bloed. Ndenbe wordt vervangen door Sakala.

In
74'

Bij Anderlecht maakt een ex-speler van KV Oostende zijn opwachting: Musona komt in de plaats van Gerkens.

68'

Anderlecht heeft de buit duidelijk nog niet binnen. KV Oostende ontketent geen stormloop, maar het blijft opletten met de tegenprikken van de bezoekers.

63'

Dimata krijgt veel tijd en ruimte om Santini te vinden. Zijn lage voorzet is echter te ver voor zijn spitsbroeder. Hier zat meer in voor Anderlecht.

61'

Guri heeft duidelijk vertrouwen getankt. Een voorzet lijkt te ver, maar hij tovert toch nog een omhaal uit zijn sloffen. De bal gaat uiteindelijk ruim over.

Doelpunt
58'

DOELPUNT
Guri trapt KV Oostende terug in de wedstrijd. Capon wordt knap vrijgespeeld en zet prima voor richting Guri. De spits werkt de bal achter het steunbeen binnen.

Gele kaart
Gele kaart
55'

De poppetjes gaan even aan het dansen na een opstootje tussen Makarenko en Vandendriessche. Beide heren vliegen op de bon.

52'

DOELPUNT
Dimata schiet Anderlecht op rozen. Bij KV Oostende blunderen ze achterin waardoor de spits alleen op Dutoit mag afstormen. Dimata blijft koel en legt de 2-0 binnen.

Doelpunt
49'

De daaropvolgende vrije trap zorgt voor paniek bij KV Oostende. Makarenko knalt de afvallende bal uiteindelijk ruim naast.

Gele kaart
48'

Anderlecht is duidelijk scherp uit de kleedkamers gekomen. Dimata troeft Dutoit af. Faes maakt de overtreding en krijgt geel.

Doelpunt
In
46'

DOELPUNT
We spelen amper enkele seconden in de tweede helft en Santini breekt de ban voor Anderlecht. Cobbaut knikt een voorzet terug tot bij Santini. De spits knikt van dichtbij raak: 1-0.

46'

Bij Anderlecht is Milic geblesseerd gewisseld bij de rust. De jonge Delcroix komt hem vervangen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in het Constant Vanden Stockstadion. Krijgen we in deze tweede helft wel doelpunten te zien?

45'

RUST
We gaan rusten met een 0-0 tussenstand. Anderlecht toonde het meeste initiatief, maar echt grote doelkansen bleven uit.

45'

KV Oostende steekt nog eens de neus aan het venster. Vanlerberghe kopt van buiten de zestien op doel. Hij viseert de verste hoek, maar de kopbal eindigt op het dak van het doel.

Gele kaart
42'

Een hoge bal van Milic lijkt een makkelijke prooi voor Dutoit. Santini plant echter zijn arm in het gezicht van de doelman. Het levert de spits een gele kaart op.

40'

Een voorzet van Saelemaekers vliegt voorbij Gerkens tot bij de aanstormende Dimatta en Santini. Beide spitsen kunnen de bal echter niet goed raken waardoor het gevaar voorlangs gaat.

35'

De tandem Trebel - Saelemaekers zorgt voor de meeste dreiging. Ditmaal vindt een voorzet van Trebel het hoofd van Gerkens. Hij knikt een metertje naast.

34'

Canesin blijft doorzetten waardoor de bal voor de voeten van Capon valt. Het schot van de rechtsachter wordt in extremis nog afgeblokt.

32'

Gerkens brengt de bal tot aan de tweede paal. Daar komt Cobbaut ingelopen, maar hij knalt de bal in één tijd enkele meters over en naast.

31'

De motor van Anderlecht luidt naar de naam Trebel. De middenvelder is de meest bedrijvige Brusselaar.

27'

De eerste corner van KV Oostende zorgt meteen voor alarmfase rood bij Anderlecht. Tomasevic kopt de bal een half metertje over.

24'

Scheidsrechter Delferière toont genade en gunt de spelers een welgekomen drankpauze.

20'

Trebel stuurt een dieptepass richting Gerkens. Dutoit komt zijn strafschopgebied uitgelopen om het gevaar met het hoofd op te ruimen.

17'

Guri voert momenteel een eenzame strijd voorin bij KV Oostende. De spits komt bovendien nog eens hard in aanraking met Vranjes en moet voor verzorging naar de kant.

15'

Santini kruipt op het juiste moment voor Faes. Zijn kopbal gaat vervolgens wel ongevaarlijk naast.

12'

Saelemaekers grijpt goed in en rukt snel op. De rechtsachter moet uiteindelijk met zijn mindere linkervoet trappen, waardoor zijn schot ruim naast eindigt.

11'

Bij KV Oostende gooien ze lijf en leden in de strijd om de aanvallen van Anderlecht af te breken. De thuisploeg vindt voorlopig nog geen openingen.

7'

De thuisploeg eist het balbezit op, terwijl KV Oostende georganiseerd tracht op te vangen. De kustploeg probeert af en toe snel tegen te prikken, maar voorlopig staat de defensie van Anderlecht goed op te letten.

2'

Anderlecht gaat onmiddellijk gretig van start. De thuisploeg dwingt al meteen twee hoekschoppen af, maar die corners leveren geen gevaar op.

1'

AFTRAP
De wedstrijd gaat van start.

Wedstrijdstatistieken

AND
KVO
3
Hoekschoppen
0
2
Fouten
2
1
Doelman uittrappen
0
2
Vrije trappen
2

Huidige vorm

AND
KVO
+
+
x
+
x
+
x
x
+
+

Laatste 10 wedstrijden

AND
KVO
8
Doelpunten
12
1
Tweede gele kaarten
1
19
Gele kaarten
10
1
Gewonnen wedstrijden
3
6
Verloren wedstrijden
4
1
Rode kaarten
1
19
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
5

18

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
5
Verloren
12

Recente ontmoetingen