zondag 12.08.2018 14:30 #KVOGNK
Einde
(0-0)
93'

EINDE
Scheidsrechter Visser fluit de wedstrijd af. Racing Genk wint met 0-2 op Oostende.

91'

Genk speelt de wedstrijd uit. Het lijkt dat Oostende zich gewonnen geeft. De druk is niet al te groot meer.

88'

Trossard gaat voor zijn tweede. De Oostende-defensie staan hun doelman bij op de lijn.

Gele kaart
84'

DOELPUNT
Malinovksyi met de 0-2! Zijn kanonskogels zijn toch een serieus wapen voor Clement en de zijnen. Dutoit is kansloos wanneer de Oekraïner van net buiten de zestien aanlegt. Paal binnen!

In
Doelpunt
81'

Genk wil de wedstrijd nu doodmaken. Malinovskyi probeert Dutoit te verschalken met een lage schuiver, maar de Fransman geeft zich niet gewonnen.

79'

DOELPUNT
Trossard zet de penalty zelf om. 0-1 voor Genk. De flankaanvaller zet Dutoit op het verkeerde been, legt de bal in de rechterbenedenhoek van de keeper, en viert met de supporters.

78'

STRAFSCHOP
Penalty voor Genk! Trossard trapt de bal tegen de arm van Wout Faes. Terechte strafschop. Faes protesteert ook niet echt.

Gele kaart
Penalty
74'

Vrije trap KVO met Vandendriessche. Milovic scoort, maar er is een duwfout van Faes aan vooraf gegaan. Oostende is nu de betere ploeg.

Gele kaart
72'

Nu weer Oostende dat net naast het openingsdoelpunt grijpt. Canesin legt knap tot op de rand van de zestien terug tot bij Sakala. Die twijfel niet en schiet in één tijd. Vukovic moet zich helemaal uitstrekken en raakt de bal met zijn vingertoppen. dit was nodig, want de bal gaat via de buitenkant van de paal in hoekschop. Daar komt Racing Genk goed weg.

In
63'

Gano uit de draai. Dutoit moet plat. Dat doet de Franse goalie goed.

In
58'

We zijn weeral aan de overkant. Canesin met de wreef in het zijnet.

Gele kaart
57'

Racing Genk dicht bij de openingstreffer. Het gaat goed op en neer aan de kust. Trossard komt vlot de zestien binnen en steekt de bal door de lucht tot bij Gano. Gano treft de paal, maar hij heeft de bal met de hand beroerd. Visser trekt geel.

55'

De corner levert niet al te veel op. Vukovic kan klemmen.

In
54'

Capon bijna met zijn tweede van dit seizoen. Hji wordt bereikt door Canesin. Capon twijfelt niet en schiet. Vukovic staat pal. De bal verdwijnt in hoekschop.

53'

Guri met een ferme kopstoot op alweer een indraaiende vrije trap. Vukovic is paraat, maar achteraf blijkt dat de man met de vlag de fase afvlagde. Toch een knappe aanval van de Kustboys.

50'

Vandendriessche met het eerste schot binnen het kader in de tweede periode. Vukovic kan oprapen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Oostende en Racing Genk zijn er weer aan begonnen in de Versluys Arena.

45'

RUST
Rusten geblazen in Oostende. Genk begon het best aan de wedstrijd en raakte al vlug de lat via Zhegrova. Tegen STVV raakten de Genk ook al vier keer het doelhout. Het balbezit bleef een tijdje voor de Limburgers. Eigenlijk zelfs tot de veertigste minuut. Dan kwamen de troepen van Gert Verheyen beter in hun spel. Canesin toonde vechtlust. Misschien wel iets te veel toen hij net voor rust een slaande beweging richting spierbonk Aidoo maakte. Toch zette KVO door en dreigde het nog via de ingevallen Lombaerts en Guri. Toch gaan we met 0-0 rusten.

45'

Oostende komt vlak voor rust beter in de wedstrijd. Vandendriessche met een inswinger vanop links. Guri kan koppen, een metertje naast.

45'

Er worden vijf extra speelminuten aan de eerste helft toegevoegd.

45'

Lombaerts kan Oostende op slag van rust op voorsprong brengen. Op een indraaiende vrije trap zet Lombaerts zijn linker tegen het leer. Iedereen denkt dat de centrale verdediger buitenspel staat, maar hij mag wel degelijk afwerken. De bal belandt over de kooi van Vukovic.

45'

Robbertje vechten tussen Canesin en Aidoo. Wat in het begin een fair duel lijkt, ontaardt in een kleine slag van Canesin richting Aidoo. De scheisdrechter ziet het niet. Hier komt Canesin goed weg.

Gele kaart
In
37'

De dokter van Oostende maakt het wisselgebaar richting bank. Tomasevic lijkt niet verder te kunnen. Lombaerts komt in zijn plaats. Brian Heynen ligt ook nog steeds tegen het gras. De jonge Belg krijgt op dit moment een hoofdverband rond zijn schedel. Hij kan de wedstrijd dus wel hervatten.

33'

Heynen en Tomasevic komen in een luchtduel onzacht met elkaar in aanraking. Beiden hebben verzorging nodig. Er komt bloed aan te pas. Dit lijkt vrij ernstig.

30'

Trossard heeft verzorging nodig na een charge van Vandendriessche. Visser zag er geen graten in en floot dan ook niet. Uit de herhaling blijkt dat Vandendriessche zowel bal als man meehad.

30'

Faes begaat een fout op Gano. Pozuelo's vrije trap is niet naar behoren.

25'

Heynen vanop rechts met een knappe voorzet richting ex-Kustboy Gano. De lange spits kan koppen, maar wordt afgefloten voor een duwfout.

22'

Canesin probeert een dribbel. Het resulteert in een corner. Zivkkovic trapt of de afvallende bal, maar Vukovic kan simpel pakken.

18'

Vandendriessche met een eerste schot op doel voor de West-Vlamingen. Zijn poging gaat een tweetal meter naast.

15'

Grote kans voor Racing Genk! Gano wordt mooi diep gestuurd en probeert Dutoit te omspelen. Dit lukt niet. Zhegrova kan de tweede bal wel binnenlepelen, maar slaagt hier niet niet in. De bal landt op de dwarsligger.

14'

De eerste hoekschop van de wedstrijd is er een voor KVO. Vandendriessche brengt het leer voor doel, maar Genk verwerkt het leer knap.

10'

Genk een tweede keer in de Oostendse zestien meter. Nastic wordt gelanceerd op links, maar zijn voorzet komt er niet uit.

9'

De Limburgers eisen het balbezit op aan de kust. Voorlopig wordt Dutoit nog niet echt bedreigd.

Gele kaart
3'

Gert Verheyen stuurt quasi dezelfde ploeg als vorige week tegen Anderlecht de wei in. Enkel Bjelica is nieuw.

2'

Geen gevaar bij de vrije trap. De bal wordt goed verwerkt door de KVO-defensie.

2'

Eerste overtreding van de wedstrijd. Zhegrova ligt tegen het canvas en heeft verzorging nodig. Pozuelo zet zich achter de bal.

Huidige vorm

KVO
GNK
x
-
+
+
+
+
+
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

KVO
GNK
12
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
0
10
Gele kaarten
11
3
Gewonnen wedstrijden
6
4
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
1
15
Doelpunten tegen
8
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
8

17

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
8
Verloren
7

Recente ontmoetingen