zondag 12.08.2018 18:00 #CHAAND
Einde
(1-1)
96'

EINDE
Anderlecht wint in Charleroi met 1-2 dankzij doelpunten van Santini en Dimata. Zij namen tot nu toe alle Brusselse doelpunten voor hun rekening.

96'

Nog de ultieme kans voor Charleroi en Perbet. Perbet probeert Didillon te lobben, maar doet dat niet secuur genoeg. De bal belandt over de kooi van Didillon. Perbet stond ook buitenspel.

Gele kaart
Gele kaart
90'

Zes minuten extra tijd, naar aanleiding van de blessure van Cobbaut.

90'

Dimata pakt een overbodige gele kaart.

In
89'

Grange komt in de plaats van Gholizadeh. Grange is een vrije trapspecialist. Laat het nu net het moment zijn dat Charleroi een vrije trap op achttien meter van het Anderlechtse doel mag nemen. Grange trapt mooi in de hoek, maar Didillon is attent.

87'

Dimata kan het afmaken voor Anderlecht, maar hij besluit te nonchalant op Mandanda. De pass kwam van Musona.

In
In
82'

Cobbaut kan niet verder. Hij wordt zelfs met een draagberrie afgevoerd. Amuzu is zijn vervanger.

80'

Cobbaut maakt het gebaar dat hij moet gewisseld worden. Hij slaat zijn voet om wanneer hij een tackle wil ontwijken. De linksachter kermt het uit van de pijn.

76'

Een vrije trap op een leuke plek voor Charleroi. Rezaei en Gholizadeh achter de bal. Het is Gholizadeh die in de handen van Didillon trapt.

Gele kaart
In
73'

Benavente met een prachtig vluchtschot dat maar net naast gaat!

73'

Musona komt in de plaats van Pieter Gerkens. Ook Jérémy Perbet is in het veld gekomen.

In
Own Goal
64'

DOELPUNT
Anderlecht komt op voorsprong via een own-goal van Martos! Wat een pechvogel, die Martos. Vorige week op Eupen maakte hij ook al een eigen doelpunt. Het was Cobbaut die een voorzet vanop links trapte. Martos wilde ingrijpen, maar deed dat niet goed. Nu blijkt dat Santini de bal nog net voor de lijn binnen duwde. Het zevende doelpunt in drie wedstrijden voor de Kroaat. Al was de bal sowieso binnen gegaan. Een domper voor Mazzu.

63'

Rezaei probeert Didillon nogmaals te testen. Zijn kopbal strandt recht in de handen van de Franse keeper.

60'

Baby revancheert zich bij Vranjes terwijl de Bosniër niks verkeerd doet. De tackle was fors, meer niet. Toch kon Baby dit niet hebben en besloot hij Vranjes even een serieuze duw te geven. Dierick kan dit niet laten passeren en haalt een gele kaart boven.

Gele kaart
58'

Ilaimaharitra zet zich goed door op links, maar verliest het leer aan Cobbaut.

53'

Onbegrijpelijke misser van Amara Baby! Charleroi versiert een vrije trap aan de rand van de zestien. De bal rolt via enkele stationnetjes tot bij Baby, die bijna in een leeg doel kan afwerken. Net als Dimata in de eerste helft, raakt hij de bal helemaal verkeerd, en gaat het leer ver naast.

49'

Anderlecht komt het best uit de kleedkamers. Gerkens wordt goed diep gestuurd. Ook Santini mengt zich in de debatten, maar er kan niet echt afgedrukt worden. Wel kwamen de 'Mauven' in de zone van de waarheid.

Penalty
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Charleroi heeft de tweede helft op gang getrapt.

45'

RUST
Spectaculaire eerst helft tussen Charleroi en Anderlecht. Beide ploegen wilden maar één ding: winnen. Dat zagen we na tien minuten ook een eerste keer terug. Vooral de spitsen van beide teams kregen een hoofdrol: Rezaei en Dimata. Op het einde van de eerste helft zette Rezaei de Carolo's verdiend op voorsprong. Maar lang konden de mannen van Mazzu daar niet van genieten. Dimata toonde inzet op een vrij onhaalbare bal en dwong een strafschop af, die hij zelf omzette. 1-1 aan de rust. O^p naar de tweede helft.

45'

DOELPUNT
Dimata zet de penalty zeer goed om! De bordjes hangen op slag van rust weer gelijk. DOELPUNT

45'

STRAFSCHOP
Penalty voor Anderlecht! Totaal onverwacht gaat Mandanda de fout in. Dimata spurt achter een moeilijke bal en raakt de spits van Anderlecht. De bal gaat op de stip.

45'

Drie minuten extra tijd.

42'

DOELPUNT
Charleroi na een heerlijke aanval via vooral Benavente op 1-0. Toch is het Rezaei die de bal binnenlegt. Benavente draaide eerst heel kort weg bij Vranjes. Met een versnelling schudde hij de Bosniër er helemaal af. Zijn voorzet was ook goed. Rezaei moest er zijn voet maar tegenzetten.

Doelpunt
37'

Dé kans voor Anderlecht. Trebel legt een vrije trap perfect tot bij Dimata. Het nummer 9 moet binnenduwen, maar weigert dat te doen. Hij raakt de bal totaal verkeerd, waardoor het leer naast dwarrelt.

35'

Makarenko herovert de bal en geeft het leer tot bij Cobbaut. Die speelt Dimata aan. De centrumspits brengt voor, maar er is niemand voor doel.

34'

Reazei met een kopbal op het dak van het doel van de Anderlecht-goalie.

Gele kaart
33'

Saelemaekers met een erg domme gele kaart. Hij begaat een fout op Hendrickx en schopt bal dan nog eens weg. Dierick twijfel niet en geeft de 19-jarige een geel karton.

31'

Didillon trapt een verre bal richting Gerkens. Die schudt een magistrale controle uit zijn schoenen en speelt Dimata aan. De spits verliest de bal vrij snel.

28'

Knappe actie van Hendrickx vanop de linkerkant. Met een gemeten voorzet tot bij Baby treft de jonge Belg geen schuld. Al is het Benavente die voor de neus van Baby wil koppen, terwijl die tweede veel beter geplaatst stond. Doordat de Peruviaan kopt, gaat de bal over. Kans de nek omgewrongen van Charleroi.

27'

Slimme actie van Charleroi: Makarenko trapt een bal buiten, waarna Charleroi snel herneemt. Baby staat tegenover Appiah, maar hij krijgt de bal niet voor doel. Weg gevaar.

24'

Een beetje onverwacht krijgen we na 24 minuten een drankpauze. De temperatuur in Charleroi bedraagt nog steeds 28 graden. Vandaar even bijtanken.

20'

Het tempo is wat gaan liggen. De eerste studieronde lijkt erop te zitten.

14'

Marinos legt terug tot bij Rezaei. Met de binnenkant van de rechtervoet legt hij de bal laag in het kader, maar Didillon gaat uitstekend plat.

14'

Daar is Dimata een eerste keer. Een voorzet vanop links komt in zijn voeten, maar de ex-Wolfsburgspeler raakt de bal niet vol. Voorbij het doel van Mandanda.

Gele kaart
12'

Veel overtredingen in dit matchbegin. Nu een van Hendrickx op Saelemaekers. Mijn woorden zijn nog niet koud of Marinos begaat een fout op Cobbaut. De Charleroi-verdediger krijgt na Bornauw ook geel onder de neus geduwd. Op dat vlak staat het 1-1.

8'

Charleroi zet hoog druk op Anderlecht. Appiah wordt in moeilijkheden gebracht door Gholizadeh. Benavente kan niet vol tegen de voorzet van de Iraniër aanlopen.

Gele kaart
5'

Dierick trekt geel voor Bornauw na een fout op Benavente. Dat is wel een erg vroege gele kaart voor een centrale verdediger.

3'

Anderlecht versiert een eerste corner. Trebel geeft voor. Mandanda komt tussen.

1'

AFTRAP
We zijn eraan begonnen op Mambourg.

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
25

36

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
25
Verloren
8

Recente ontmoetingen