vrijdag 17.08.2018 20:30 #ANDMOU
Einde
(1-0)
94'

EINDE
De partij zit erop! Anderlecht wint met 2-0 van Moeskroen en behoudt het maximum der punten.

Gele kaart
90'

We krijgen er straks nog vier minuten extra tijd bij!

In
In
88'

Aan de overkant kan ook Santini nog zijn doelpuntje meepikken, maar de lobbal van de spits belandt op het dak van het doel. Ook Amallah mag nog eens zijn kans gaan, alweer geen doelpunt.

86'

Bijna nog de 2-1! Mbombo zet Milic wel heel makkelijk in de wind en legt dan opzij naar Kuzmanovic. Die moet de aansluitingstreffer maken, maar hij besluit te centraal, waardoor Didillon nog in hoekschop kan verwerken.

In
In
83'

Vanhaezebrouck grijpt meteen in en haalt Amuzu naar de kant. Appiah moet voor wat meer zekerheid zorgen in de laatste tien minuten.

81'

RODE KAART
Rood voor Vranjes! De verdediger gaat met twee voeten vooruit onnodig door en wordt terecht uitgesloten. Die is er volgende week dus niet bij in het Jan Breydelstadion. De scheidsrechter heeft het bij het rechte eind, maar het moet gezegd: ook Pierrot had van het veld moeten gestuurd worden.

Rode kaart
79'

Anderlecht gaat op zoek naar de derde treffer. Ditmaal is het Amuzu die op doel mag trappen, maar hij trapt recht op doelman Werner.

In
77'

Musona zet voor richting Dimata. Godeau staat op de goede plaats, maar verlengt het leer ei zo na in eigen doel. Voor Musona meteen ook de laatste actie. Hij wordt vervangen door Morioka.

In
74'

Na een fout van Makarenko mag Amallah een vrije trap nemen, net buiten de zestien. Hij trapt echter bijzonder zwak recht in de muur. Wil Moeskroen toch nog aansluiting vinden, moet het met dit soort van kansen toch beter mee omspringen.

Gele kaart
71'

Santini heeft vandaag zowaar nog niet gescoord, maar bijna was het toch zover. Anderlecht kan eens counteren, Dimata bedient Santini en die trapt uiteraard op doel. Werner kan in twee keer afblokken.

Gele kaart
68'

Bij Pierrot gaat even het licht uit. Hij gaat hard in op Bornauw en krijgt slechts geel. De aanvaller mag blij zijn dat hij op het veld mag blijven staan.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
En daar is de 2-0! Dimata trapt eerst nog half naast de bal op een korte vrije trap van Trebel, maar Santini biedt zijn spitsbroeder een tweede kans aan. Ditmaal is het wél raak!

61'

Milic overschat even zijn traptechniek en probeert het van wel heel erg ver. Resultaat: een bal in de tribune. Toch hangt dat tweede doelpunt van Anderlecht in de lucht!

56'

Moeskroen moet nog steeds terugplooien, maar toch staat het scorebord nog altijd maar op 1-0. Nog een goed half uur op de klok!

51'

Musona neemt een afvallende bal op de slof... Werner gaat traag plat, maar kan toch nog in hoekschop verwerken.

49'

Moeskroen is de tweede helft beter gestart. Ditmaal is het Amallah die mag aanleggen, zijn schot wordt afgeblokt in hoekschop. Daarop kopt Santini biijna in eigen doel, Didillon kan makkelijk vangen.

48'

Een kans voor Moeskroen! Pierrot mag vrij koppen op een hoekschop, maar Didillon laat zich niet vangen. Bij de eerste kans van de bezoekers had het zowaar al 1-1 kunnen staan.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren!

45'

RUST
Na de twee minuten extra tijd gaan we rusten bij een 1-0 voorsprong voor Anderlecht. De score had ook al groter kunnen zijn, maar de gevaarlijke voorlinie van Paarswit kwam nog niet tot scoren. Ditmaal was het Trebel die voor de verlossing zorgde.

42'

Moeskroen dacht de rust te kunnen gaan ingaan met een scoreloos gelijkspel, maar dat mogen ze vergeten. Integendeel, Bornauw komt nog dicht bij de 2-0, maar hij kopt van kortbij over doel.

Doelpunt
38'

DOELPUNT
Strafschop of niet, Trebel trapt de vrije trap toch tegen de netten! Werner laat de hoek, waar hij eigenlijk moet staan, open en dat geschenk neemt Trebel graag in dank aan: 1-0!

36'

Anderlecht lijkt een strafschop te gaan krijgen, maar de VAR grijpt in en legt de bal terecht net buiten de zestien.

Gele kaart
34'

Ook hoekschop nummer zeven levert niets op voor Anderlecht. Nog tien minuten tot de rust!

30'

Opnieuw twee keer Anderlecht! Trebel ziet Werner ver uit zijn doel staan, en probeert de doelman vanop afstand te lobben. Hij ziet zijn poging sterven op de lat! Een halve minuut later kopt Santini goed breed op Dimata, maar die tikt van dichtbij nog over doel. Moeskroen komt alweer met de schrik vrij!

27'

Moeskroen blijft in de verdrukking, maar slaagt er voorlopig toch nog in om het hoofd boven water te houden. Toch lijkt een Brussels doelpunt in de lucht te hangen.

25'

Bij Anderlecht komen zowel de verdediging als de aanvallers niet al te veel in beeld. De middenvelders blinken wél uit. Amuzu en Saelemaekers zijn zeer bedrijvig op de flanken en Trebel is alweer de patron in het centrale gedeelte.

21'

Tot tweemaal toe bijna de 1-0! Eerst heeft Werner nog een uitstekende redding in petto op een schot van Dimata. Op de daaropvolgende hoekschop kan Vranjes op doel knallen, maar alweer zit Werner er goed tussen. Paarswit zet meer en meer druk nu.

Gele kaart
16'

Sambu verspeelt knullig de bal op het middenveld aan Dimata, die goed komt meeverdedigen. Hij loopt vervolgens richting doel, maar wordt dan foutief neergehaald. Werner tikt de goede vrije trap van Santini van onder de lat. Beste mogelijkheid tot nu toe!

12'

De openingsfase heeft Moeskroen alvast overleefd. Anderlecht is wel baas, maar de bezoekers verdedigen voorlopig secuur.

7'

Dimata ziet Amuzu op de linkerflank. Die zet vervolgens goed voor, maar Galitsios kan er nog net zijn voetje tegen zetten.

4'

Na amper vier minuten is daar al de eerste elleboog van Santini. Ditmaal is Galitsios het slachtoffer, maar de scheidsrechter ziet er geen graten in. Daar moet de aanvaller toch stilaan mee opletten.

3'

Saelemaekers zet voor vanop rechts, de volley van Musona wijkt af in hoekschop. Die levert vervolgens enkel wat geharrewar voor doel op.

1'

AFTRAP
Anderlecht en Moeskroen trappen speeldag 4 op gang! Bij Paarswit ontbreekt Cobbaut, Gerkens zit op de bank. In hun plaats spelen Amuzu en Musona. Bij de bezoekers komt Amallah in de ploeg!

Wedstrijdstatistieken

AND
MOU
67
Balbezit
33
11
Hoekschoppen
5
13
Inworpen
22
3
Reddingen
5
14
Fouten
18
7
Schoten op doel
3
3
Doelman uittrappen
12
7
Schoten naast doel
3
18
Vrije trappen
14

Huidige vorm

AND
MOU
+
x
+
x
+
x
x
+
x
-

Laatste 10 wedstrijden

AND
MOU
8
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
1
19
Gele kaarten
23
1
Gewonnen wedstrijden
2
6
Verloren wedstrijden
6
1
Rode kaarten
1
19
Doelpunten tegen
22
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
2

8

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
2
Verloren
6

Recente ontmoetingen