zondag 26.08.2018 14:30 #BRUAND
Einde
(2-1)
95'

EINDE
Vertenten maakt een einde aan de wedstrijd. Club Brugge wint de eerste echte topper van het seizoen met 2-1 van Anderlecht. Alle doelpunten vielen in een leuke eerste helft.

93'

De ingevallen Openda wordt van de sokken gelopen door Bornauw. Bij Club vragen ze opnieuw voor een strafschop, maar Vertenten geeft geen krimp.

In
90'

Er komt vijf minuten extra tijd bij.

87'

Trebel draait zich knap vrij van een jagende Rits. Het schot van de middenvelder is vervolgens van een minder niveau.

86'

Vanaken gaat op wandel in het strafschopgebied. Hij zoekt naar afspeelpunten, maar vindt geen ploegmaat. Het vat lijkt af bij de doelpuntenmaker.

85'

De slotminuten breken intussen aan. Club Brugge lijkt de wedstrijd voorlopig goed onder controle te hebben. Het slotoffensief van Anderlecht laat nog op zich wachten.

In
Gele kaart
Gele kaart
80'

De vrije trap van Dimata gaat via de muur richting Letica. De doelman gaat naar de bal, maar lost het leer. Gelukkig voor de Brugse doelman levert zijn foutje geen tegendoelpunt op.

80'

Het was meteen de laatste actie van Amuzu. Hij wordt afgelost door Bakkali.

In
Gele kaart
78'

Poulain haalt Amuzu neer vlak voor het strafschopgebied. Vertenten geeft eerst een penalty, maar na raadpleging door de VAR ligt de bal nu net buiten de zestien.

77'

Vanaken zet Didillon nog eens aan het werk. Hij stuurt zijn schot richting de korte hoek, maar de doelman gaat goed plat.

76'

De thuisploeg wil graag een penalty na een aangeschoten handsbal bij Bornauw. Vertenten en de VAR geven terecht geen strafschop.

In
74'

Bij Club Brugge mag Wesley naar de kant. Het Jan Breydelstadion maakt zich op voor het debuut van Amrabat.

72'

Een voorzet van Santini belandt met enige meeval tot bij Trebel. De Fransman knalt in één tijd op doel, maar zijn schot mist alle richting.

71'

Aan de overkant staat Gerkens aan het kanon. Zijn schot vliegt naast de kooi van Letica.

70'

Anderlecht ontsnapt aan een derde tegengoal. Poulain kan vrij inkoppen op een hoekschop. Hij mikt richting de verste hoek, maar de bal belandt via de binnenkant van de paal in de armen van Didillon.

In
In
65'

Vanaken legt opzij tot bij Rezaei. De spits trapt in één tijd, maar via een ultieme tackle van Vranjes vliegt de bal over het doel. De daaropvolgende corner levert geen gevaar op.

64'

Zowel Club Brugge als Anderlecht voert een eerste wissel door. Bij Club gaat Danjuma naar de kant voor Cools. Aan de zijde van Anderlecht verlaat Musona het veld voor Gerkens.

61'

Amusu snoept de bal af van Poulain. Hij stoomt richting het strafschopgebied, maar vindt geen afspeelpunt. Uiteindelijk jaagt hij de bal zelf over het doel van Letica.

58'

Trebel mag een vrije trap in het pak gooien, maar zijn voorzet is te scherp. Letica kan makkelijk oprapen.

52'

Santini laat de gelijkmaker liggen. Hij kan ongehinderd koppen, maar hij knikt een half metertje naast. De vlag voor buitenspel ging de hoogte in, maar dat bleek niet het geval. Een reuzekans voor Anderlecht.

51'

Leko springt uit zijn vel na een beslissing van scheidsrechter Vertenten. De ref gaat even een woordje spreken met de Brugse coach.

47'

Het eerste kansje van de tweede helft is voor Anderlecht. Dimata zet voor richting Saelemaekers, maar de jonge rechtsachter krijgt zijn voet net niet tegen de bal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Alle spelers staan terug op het veld. Vertenten fluit de tweede helft op gang.

Gele kaart
45'

RUST
We gaan rusten in Brugge. De thuisploeg leidt met 2-1 na doelpunten van Dennis en Vanaken. Musona scoorde namens Anderlecht.

45'

De eerste gele kaart komt op naam van Amusu. De jonge linksachter van Anderlecht flirtte al enkele keren met een kaart en krijgt ze nu ook.

Doelpunt
43'

DOELPUNT
Vanaken schiet Club Brugge opnieuw op voorsprong. Hij speelt de bal naar Vormer, die in één tijd terug kaatst tot bij de lopende Vanaken. Daardoor komt hij alleen voor Didillon en legt Vanaken proper binnen.

40'

De daaropvolgende vrije trap vindt het hoofd van Denswil, maar de Nederlander kopt enkele meters voorlangs.

39'

Dennis ligt geblesseerd op de grasmat na een stevig contact met Amusu. De verzorgers van Club Brugge hebben oplapwerk.

37'

Dimata wordt één op één met Mitrovic gestuurd. Hij knalt meteen op doel, maar zijn schot is gekraakt. Aan de overkant trapt Vanaken een voorzet meteen op doel, maar Didillon gaat goed plat.

35'

Milic hoopt op een fluitsignaal van Vertenten, maar dat komt niet. Dennis mag met de bal aan de haal, pikt er vervolgens Rezaei uit, maar de nieuwe spits van Club schiet van dichtbij op Didillon.

31'

Saelemaekers mag eens ver oprukken. Hij snijdt naar binnen om vervolgens met zijn linkervoet uit te halen. De bal waait uiteindelijk ongevaarlijk over.

30'

Trebel rukt op, maar vindt niet echt een afspeelpunt. Hij besluit zelf op doel te knallen, maar zijn schot gaat helemaal de mist in.

29'

Dennis krijgt de handen nog eens op elkaar. Na slordig balverlies van Musona wordt Dennis in de diepte gestuurd. Zijn voorzet is vervolgens wel te scherp voor Rezaei.

24'

Vormer zoekt diepgang bij Dennis. Amusu kopt de bal weg waardoor ook Dennis tegen de vlakte gaan. Bij Club willen ze graag een overtreding en kaart zien, maar Vertenten beoordeelt de situatie uitstekend.

Doelpunt
19'

DOELPUNT
Musona hangt de bordjes gelijk. Dimata zet laag voor richting Santini. De Kroaat kan niet bij de bal, maar in zijn rug duikt Musona op. Hij staat helemaal vrij en duwt de gelijkmaker binnen.

17'

De wedstrijd gaat uitstekend op en neer, maar het is vooral Club dat voor de doelpogingen zorgt. Ditmaal staat Vanaken aan het kanon, maar zijn geplaatste bal komt er niet uit.

15'

Club Brugge prikt snedig tegen met Wesley en Dennis. Die laatste probeert de bal nog voor te brengen tot bij Danjuma, maar de voorzet is onzuiver.

11'

Wesley houdt Bornauw goed af en schiet vervolgens uit de draai. Zijn schot mist kracht en richting om Didillon echt in de problemen te brengen.

9'

De eerste kans voor Anderlecht is nu toch een feit. Trebel zet prima voor richting Santini. De spits gooit zich naar de bal, maar kan net niet bij het leer.

9'

Vanaken vindt bijna het hoofd van nieuwkomer Rezaei, maar Bornauw kopt in extremis weg. Anderlecht heeft het moeilijk in deze openingsfase.

7'

Milic komt stevig in bij Dennis, maar de verdediger van Anderlecht speelde wel de bal. Het publiek laat alvast van zich horen.

Doelpunt
3'

DOELPUNT
De tweede hoekschop levert meteen de voorsprong voor Club Brugge op. Dennis kruipt voor Trebel en klimt erg hoog. Hij kopt de bal vervolgens perfect overhoeks binnen.

3'

Club Brugge trekt meteen ten strijde. Bij de bezoekers krijgen ze een hoekschop niet goed weg waardoor Poulain kan trappen. Zijn schot wordt nog in extremis afgeblokt.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Vertenten fluit de eerste topper tussen Club Brugge en Anderlecht op gang.

Wedstrijdstatistieken

BRU
AND
53
Balbezit
47
7
Hoekschoppen
2
30
Inworpen
27
0
Reddingen
7
1
Buitenspel
3
23
Fouten
12
9
Schoten op doel
1
15
Doelman uittrappen
8
1
Schoten naast doel
9
15
Vrije trappen
24

Huidige vorm

BRU
AND
-
+
+
+
+
+
+
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

BRU
AND
19
Doelpunten
12
0
Tweede gele kaarten
1
18
Gele kaarten
16
5
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
13
Doelpunten tegen
11
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
23

50

Gespeeld
Gelijk

14

Gewonnen
23
Verloren
13

Recente ontmoetingen