zondag 02.09.2018 14:30 #ANDANT
Einde
(1-0)
94'

EINDE
Scheidsrechter Smet maakt er een einde aan. Antwerp redt in extremis een puntje op bezoek bij Anderlecht. Owusu zorgde in de toegevoegde tijd voor de late gelijkmaker: 1-1.

Doelpunt
92'

DOELPUNT
De late gelijkmaker van Antwerp is een feit! Een voorzet van Refaelov schiet door tot bij Owusu. De spits werkt de bal in twee tijden voorbij Didillon.

91'

Najar rukt hoog mee op, maar ziet vervolgens weinig afspeelpunten. De Hondurees trapt dan maar zelf op doel, maar dat schot gaat aardig mis.

In
90'

Er komen vier minuten bij.

89'

Antwerp gooit zijn laatste troefkaart op tafel: Baby komt in de plaats van Yatabaré. Bij Anderlecht gaat Dimata naar de kant voor Appiah.

In
87'

Refaelov draait knap weg bij Gerkens, maar Bolingi krijgt zijn voorzet vervolgens niet goed onder controle. Antwerp geeft zich nog niet gewonnen.

In
86'

Na het debuut van Sanneh is het nu tijd voor de terugkeer van Kums. Hij komt in de ploeg voor Bakkali.

In
84'

Bij Antwerp brengen ze extra voetballend vermogen in de ploeg. Opare moet plaatsmaken voor Rodrigues.

In
82'

Anderlecht laat de kans op 2-0 liggen. De thuisploeg prikt snel tegen met Makarenko en Bakkali. De vleugelspits krijgt de bal net niet goed mee waardoor de kans verloren gaat.

82'

Het Astridpark brengt de handen op elkaar voor het debuut van Sanneh. De nieuwe verdediger van Anderlecht komt in de plaats van Saelemaekers.

In
Gele kaart
77'

De eerste Brusselaar die op de bon vliegt is Bakkali. Hij kwam net te laat bij Arslanagic. Intussen is Refaelov tussen de lijnen gekomen voor Hairemans.

75'

Jukleröd laat zich makkelijk aftroeven door Saelemaekers. De rechtsachter legt nadien goed achteruit tot bij Gerkens, maar hij knalt de bal in één tijd over het doel.

72'

Hairemans krijgt even tijd en ruimte om te kunnen uithalen. Zijn schot scheert over de grasmat, maar Didillon heeft uiteindelijk weinig problemen met de poging.

66'

Een hoekschop van Hairemans zorgt voor paniek bij Anderlecht. Milic zet opnieuw in corner. Die hoekschop levert opnieuw gevaar op, maar Bolingi kopt over.

Gele kaart
61'

De derde gele kaart van de match komt op naam van Yatabaré. De middenvelder leverde eerst een knullig schot af en haalde vervolgens zijn tegenstander onderuit.

59'

Saelemaekers snijdt vanop zijn rechterflank naar binnen. Uiteindelijk moet hij wel trappen met zijn mindere linkervoet. De bal eindigt in het publiek.

56'

Antwerp zit in de tweede helft toch duidelijk beter in de wedstrijd door voor de rust. De bezoekers zetten meer druk en komen ook meer in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied.

53'

Een afgeslagen voorzet valt voor de voeten van Makarenko. Hij probeert de bal met de binnenkant van de voet te plaatsen, maar Bolat gaat goed plat en brengt redding;

51'

Didillon zorgt voor een kleine hartverzakking bij Vanhaezebrouck. De doelman van Anderlecht kapt eventjes de opzittende Bolingi het bos in. Zonder risico was het alleszins niet.

Gele kaart
49'

Bolat gaat nogal stevig tekeer tegen scheidsrechter Smet. Het levert de doelman niet veel op, afgezien van een gele kaart.

46'

Het eerste schot van Haroun zal de supporters van Antwerp waarschijnlijk niet veel moed geven. De middenvelder knalt, net als in de eerste helft, zonder overtuiging hoog over.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Het is tijd om te gaan rusten. Anderlecht staat op voorsprong dankzij Gerkens. Antwerp komt voorlopig nog niet in zijn spel.

45'

Santini zet uitstekend voor richting de kleine rechthoek. Zowel Dimata als Gerkens komt echter net te laat om de bal te kunnen verwerken.

44'

Antwerp komt er nog eens goed uit. Haroun is het eindstation, die vervolgens een afstandsschot uit zijn sloffen schudt. Zijn trap gaat echter hoog over het doel van Didillon.

41'

Haroun geeft de bal mee met Hairemans. De spelmaker van Antwerp onderstreept nog eens de aanvallende onkunde van de bezoekers door de bal onbesuisd over te knallen.

38'

Trebel draait een vrije trap richting de eerste zone. Daar duikt Santini op, maar hij kopt de bal vanuit een moeilijke positie over.

37'

Didillon plukt nog eens een voorzet uit de lucht. Veel ander werk heeft de doelman niet op te knappen.

32'

Het zag er even niet goed uit voor Bolat. De draagberrie werd zelfs al aangerukt om hem van het veld te dragen, maar uiteindelijk blijft Bolat toch tussen de palen staan.

29'

Bolat komt onzacht in aanraking met zijn eigen ploegmaat Batubinsika. De doelman heeft even verzorging nodig.

27'

Bölöni moet de rest van de wedstrijd vanuit de tribunes gaan volgen. De coach protesteert zeer nadrukkelijk bij de scheidsrechter. Smet wil het brandje eerst met een gesprek oplossen, maar besluit uiteindelijk toch om Bölöni weg te sturen.

22'

De bezoekers combineren zich nu toch een weg richting het doel van Didillon. Owusu wordt in het straatje gestuurd, maar hij stond buitenspel.

20'

Antwerp heeft het bijzonder moeilijk op bezoek bij Anderlecht. De ploeg van Bölöni geraakt erg moeizaam in de buurt van Didillon. Het is voorlopig eenrichtingsverkeer.

Doelpunt
17'

DOELPUNT
Gerkens brengt Anderlecht op voorsprong. Saelemaekers zet voor richting de tweede zone. Bolat en Opare grijpen niet in waardoor Gerkens de bal in de verste hoek binnen kan koppen.

Gele kaart
14'

Een vrije trap van Trebel komt niet uit de verf, maar met enig geluk komt de bal toch tot bij Dimata. De spits staat vrij in de zestien, maar zijn controle gaat mis waardoor de kans weg is.

14'

Dimata gaat met de bal aan de haal. Haroun werkt de spits strategisch tegen de grasmat en moet dat bekopen met de eerste gele kaart van de match.

11'

Het gaat er stevig aan toe tussen de lijnen. Scheidsrechter Smet moet de teugels strak in handen houden.

8'

Santini draait knap weg bij Batubinsika. De spits heeft vervolgens even ruimte om uit te halen. Zijn stevig schot wordt in hoekschop gebokst door Bolat.

6'

Het eerste kansje is voor Antwerp. Jukleröd brengt een vrije trap in twee tijden tot bij Yatabaré. De middenvelder kopt in het zijnet, maar stond ook buitenspel.

4'

De openingsminuten zijn voor Anderlecht. De thuisploeg eist het balbezit op, maar geraakte voorlopig nog niet gevaarlijk in de buurt van Bolat.

1'

AFTRAP
Het zonnetje schijnt en de bal rolt in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht en Antwerp hebben de voetbalzondag in de Jupiler Pro League officieel afgetrapt.

0'

Wedstrijdstatistieken

AND
ANT
55
Balbezit
45
4
Hoekschoppen
5
29
Inworpen
34
1
Reddingen
3
0
Buitenspel
2
18
Fouten
18
4
Schoten op doel
2
10
Doelman uittrappen
9
5
Schoten naast doel
7
20
Vrije trappen
18

Huidige vorm

AND
ANT
x
+
+
-
+
+
+
-
+
+

Laatste 10 wedstrijden

AND
ANT
8
Doelpunten
14
1
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
29
1
Gewonnen wedstrijden
5
6
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
1
19
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
1

8

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
1
Verloren
6

Recente ontmoetingen