92'

EINDE
Scheidsrechter Boucaut maakt een einde aan de wedstrijd. Antwerp pakt zijn tweede thuiszege van het seizoen. De Antwerpenaren wonnen met duidelijke 5-1 cijfers van Zulte Waregem. De bezoekers stonden ruim 75 minuten met een man minder na rood voor Marcq.

Doelpunt
91'

DOELPUNT
Haroun maakt het feestje van Antwerp helemaal compleet. Owusu brengt de bal voor richting de tweede zone. Daar duikt Haroun op, die de bal proper voorbij Bossut knalt: 5-1.

90'

De wedstrijd krijgt nog een verlengstuk van twee minuten.

84'

Het publiek is duidelijk tevreden met de invalbeurt van Hairemans. De invaller wordt luid toegezongen en had bijna een assist op zijn naam. Baby kopt zijn hoekschop echter over.

In
82'

Ook de laatste wisselspeler van Antwerp komt het terrein op. Refaelov mag naar de kant voor Hairemans.

In
81'

De laatste wissel van de bezoekers is een feit. De Pauw mag de laatste tien minuten volmaken in de plaats van Faik.

79'

Bongonda krijgt even tijd en ruimte om uit te halen. Die kans laat de middenvelder van Zulte Waregem niet onbenut, maar zijn schot is te centraal om Bolat in de problemen te brengen.

In
76'

De wedstrijd van Rodrigues is ten einde. De middenvelder moet plaatsmaken voor nieuwkomer Baby.

74'

Refaelov en Rodrigues laten Antwerp draaien. Rodrigues zet voor richting Mbokani, maar Bossut snoept de bal net voor diens neus weg.

69'

Luttele seconden na de invalbeurt van Mbokani komt Arslanagic dicht bij zijn tweede goal van de avond. De verdediger trapt een corner van dichtbij over.

In
68'

De supporters van Antwerp gaan rechtstaan voor het debuut van Mbokani. De ex-speler van onder meer Anderlecht en Standard komt Bolingi aflossen.

66'

Zulte Waregem blijft niet bij de pakken zitten. De Fauw haalt nog eens de achterlijn en vindt het hoofd van Harbaoui. De spits kopt een metertje over het doel van Bolat.

Doelpunt
62'

DOELPUNT
De 4-1 is nu toch een feit. Nadat Owusu zonet nog een kans liet liggen, tikt hij ditmaal wel binnen. Rodrigues draait de verdediging van Zulte Waregem helemaal zoek. Owusu moet enkel zijn dikke teen tegen de bal zetten om te scoren.

61'

Ditmaal staat de paal in de weg van een vierde Antwerpse goal. Refaelov draait zijn schot richting de verste hoek, maar de bal spat uiteen tegen het doelkader.

60'

Owusu laat de kans op 4-1 liggen. De spits kruipt op het juiste moment voorbij de buitenspelval. Hij komt vervolgens schuin voor Bossut te staan, maar krult de bal een metertje naast.

57'

Antwerp is niet bepaald scherp aan de tweede helft begonnen, maar laat zich nu toch weer even zien. Yatabaré duikt op in het strafschopgebied, maar zijn kopbal gaat over.

Doelpunt
53'

DOELPUNT
Zulte Waregem mildert de score tot 3-1. De Fauw staat helemaal vrij op een vrije trap. Hij verlengt de bal knap in de verste hoek binnen. Krijgen we dan toch nog spanning in de wedstrijd?

50'

Zulte Waregem probeert verzorgd op te bouwen, maar bij balverlies breekt Antwerp razendsnel uit. Owusu stormt op doel af, maar hij schuift de bal naast de goal van Bossut.

In
In
46'

Dury heeft zijn ploeg alvast bijgestuurd tijdens de pauze. De coach brengt Sylla en Tardieu in de ploeg voor Bedia en Björdal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Heeft Zulte Waregem nog een reactie in huis of maakt Antwerp er een galavoorstelling van?

45'

RUST
Het is rusten geblazen op de Bosuil. Antwerp kan de drie punten al bijna bijschrijven na een comfortabele 3-0 ruststand. Zulte Waregem krijgt geen poot aan de grond en staat bovendien al een half uur met tien man te voetballen.

45'

Vlak voor de rust dikte Bolingi de score bijna aan tot 4-0. De spits knalt van buiten het strafschopgebied op doel, maar zijn schot gaat een kleine meter naast.

41'

Bossut maakt zich boos op zijn verdediging na een te eenvoudige schietkans voor Buta. Eerst mag Owusu de bal helemaal vrij uit de lucht plukken, waarna Buta voorlangs knalt.

35'

Een stilstaande fase zorgt nog eens voor een kans(je) voor de bezoekers. Björdal zet zijn hoofd tegen een hoekschop, maar hij knikt de bal ongevaarlijk naast.

Gele kaart
34'

Refaelov lijdt balverlies en gaat vervolgens erg opzichtig aan zijn tegenstander hangen. Het levert de doelpuntenmaker een gele kaart op.

32'

Zulte Waregem steekt nu toch eens de neus aan het venster. Harbaoui kan koppen op een vrije trap, maar hij mikt naast. De spits vraagt nog een penalty na vermeend handspel, maar zowel de scheidsrechter als de VAR geeft geen krimp.

31'

Opvallende statistiek: Antwerp scoorde in de eerste zes wedstrijden slechts vijf doelpunten. De thuisploeg is dus op weg om in één wedstrijd bijna even goed te doen dan de zes voorgaande matchen samen.

Penalty
27'

DOELPUNT
Owusu schiet de 3-0 tegen de touwen. Hij stuurt Bossut de verkeerde kant uit.

26'

STRAFSCHOP
Zulte Waregem moet de kelk tot op de bodem ledigen. Owusu slingert zich voorbij twee tegenstanders, maar wordt vervolgens wel door diezelfde verdediger afgeblokt. Strafschop voor Antwerp.

21'

Het is voorlopig geen leuke avond voor Harbaoui en Bedia. Beide spitsen kregen al niet veel ballen toegespeeld en dat zal na de rode kaart voor Marcq niet snel beteren. Bolat heeft vooralsnog een rustige avond.

17'

Antwerp zal nu ongetwijfeld nog harder op het gaspedaal gaan drukken. Refaelov zet scherp voor richting de tweede paal, maar Rodrigues komt te laat om de bal binnen te duwen.

Rode kaart
15'

RODE KAART
Het dreigt een horroravond te worden voor Zulte Waregem na een rode kaart voor Marcq. De middenvelder van Zulte Waregem gaat met gestrekt been in duel met Bolingi. Boucaut grijpt meteen naar zijn achterzak en toont de rode kaart.

12'

Dury ziet de vroege 2-0 achterstand met lede ogen aan. De Bosuil danst en springt intussen van plezier.

Doelpunt
10'

DOELPUNT
Twee minuten na de openingsgoal staat Antwerp al op 2-0. Bolingi kopt een voorzet terug tot bij Arslanagic. De verdediger knalt de bal van dichtbij in doel.

Doelpunt
7'

DOELPUNT
Antwerp komt op voorsprong dankzij het eerste Antwerpse doelpunt van Refaelov. De thuisploeg breekt snel uit via de counter. Na enige tussenstations belandt de bal tot bij Refaelov. De Israëliër neemt ruim zijn tijd om af te werken, maar doet dat vervolgens wel zeer proper: 1-0.

Gele kaart
5'

Rodrigues gaat stevig in duel met De Fauw. Boucaut twijfelt niet en deelt meteen de eerste gele kaart van de wedstrijd uit. De Fauw moet even bekomen.

3'

De eerste bal tussen de palen komt op naam van Buta. De rechtsachter van Antwerp rukt hoog mee op en knalt vervolgens richting de korte hoek. Bossut laat zich niet verrassen.

1'

AFTRAP
De voorlaatste wedstrijd van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League gaat van start. Pakt Antwerp zijn tweede thuiszege van het seizoen of recht Zulte Waregem de rug na drie nederlagen op rij?

Wedstrijdstatistieken

ANT
ZWA
4
Hoekschoppen
1

Huidige vorm

ANT
ZWA
-
x
+
x
-
x
+
+
-
-

Laatste 10 wedstrijden

ANT
ZWA
9
Doelpunten
18
0
Tweede gele kaarten
2
25
Gele kaarten
22
4
Gewonnen wedstrijden
1
4
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
21
2
Gelijke spelen
7
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
0

4

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
0
Verloren
3

Recente ontmoetingen