zondag 30.09.2018 14:30 #ANDSTV
Einde
(0-0)
96'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Anderlecht geraakt niet voorbij tien spelers van Sint-Truiden. De bezoekers uit Limburg speelden ruim 70 minuten met een man minder, maar hielden uiteindelijk vrij eenvoudig stand.

95'

Milic knalt nog eens met de moed der waanhoop op doel. Steppe verkijkt zich bijna op het schot, maar lost het uiteindelijk wel zelf op.

94'

Santini laat de kans op drie punten liggen. Hij klimt boven De Norre, maar kopt de bal een paar centimeters naast.

91'

Saief neemt de taak op zich, maar hij draait de bal over het doel. De toegevoegde tijd bedraagt overigens vijf minuten.

In
90'

Legear tikt Dimata op de rand van de zestien aan. Anderlecht krijgt een vrije trap op een zeer interessante plaats.

89'

Brys gooit met Kamada zijn laatste troefkaart op tafel. Bezus mag gaan rusten.

88'

Het is nu pompen of verzuipen voor de bezoekers. Anderlecht trekt massaal in de aanval, maar de Limburgers houden (voorlopig) stand.

86'

Dimata laat zich vallen in het strafschopgebied. De aanvaller hoopt op een penalty, maar die krijgt hij logischerwijs niet.

In
84'

Ook aan de kant van Sint-Truiden wordt er gewisseld. Legear komt Boli aflossen.

83'

Vanhaezebrouck gooit zijn laatste wissel het veld op. Amuzu moet naar de kant voor Saief.

In
82'

De thuisploeg begint de druk nu toch op te voeren. Makarenko dringt door tot in de zestien. Steppe steekt nog een handje tussen zijn schot.

80'

Anderlecht prikt op de counter. Santini legt af voor de inlopende Dimata. Zijn schot wordt in extremis nog afgeblokt door Garcia.

79'

Makarenko staat nog eens aan het kanon, maar ook ditmaal gaat zijn poging richting de tribunes. De fans van Anderlecht trakteren de invaller op een fluitconcert.

77'

De thuisploeg omsingelt het strafschopgebied van STVV. Makarenko haalt uiteindelijk de trekker over. Zijn schot gaat hoog over.

74'

Bakkali ontbindt nog eens zijn duivels. Hij knalt richting de korte hoek, maar zijn schot gaat centimeters naast.

In
73'

Bij STVV gaat Botaka naar de kant voor Endo.

71'

Intussen is Trebel van het veld gegaan voor Makarenko. Het publiek kan de wissel niet echt appreciëren, tot onbegrip van Vanhaezebrouck. De coach maakt even misbaar richting het publiek.

In
70'

Trebel en Bezus hangen even in elkaars haren. Scheidsrechter Van Driessche lost het met een gesprekje op.

67'

Het spel van Anderlecht blijft erg stroef verlopen. Er liggen nochtans veel ruimtes voor de thuisploeg, maar Anderlecht vangt er erg weinig mee aan.

62'

Milic verstuurt een lage voorzet richting de kleine rechthoek. Dimata komt ingegleden, maar Steppe had de bal al in zijn bezit.

Gele kaart
In
61'

Vanhaezebrouck gooit een extra spits in de strijd. Gerkens moet naar de kant voor Dimata.

60'

Tomiyasu zet zich door op de rechterflank. Zijn voorzet wordt weggewerkt door Sanneh. Het publiek van Anderlecht kan het spel van de thuisploeg niet echt smaken.

55'

Amuzu trekt nog eens vanop zijn linkerflank naar binnen. De jongeling zoekt wederom de verre hoek, maar zijn schot eindigt in de tweede ring.

54'

Een hoekschop van Trebel vindt het hoofd van Milic. De verdediger probeert wel te koppen, maar zijn poging gaat aan de zijlijn buiten.

51'

Trebel krijgt ruimte en tijd om het doel van Steppe onder vuur te nemen. Zijn afstandsschot is uiteindelijk niet echt gevaarlijk.

49'

Anderlecht is vooralsnog niet echt scherp uit de startblokken geschoten. STVV kan alles eenvoudig belopen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Vandriessche fluit voor de rust. STVV staat al ruim een halfuur met een man minder na rood voor Ceballos. Voorlopig houden de bezoekers goed stand en vindt Anderlecht geen openingen.

41'

Het publiek mort een beetje na een flauw schotje van Santini. De Kroaat legt de bal zonder overtuiging in de handen van Steppe.

39'

Anderlecht drukt door. Amuzu snijdt naar binnen en zoekt de verste hoek. Zijn schot botst een metertje naast.

39'

Milic rukt hoog mee op en brengt voor tot bij Santini. De spits knalt in één tijd, maar Teixeira steekt er nog een broodnodig been tussen.

34'

Trebel stuurt Gerkens het straatje in, maar hij wordt teruggevlagd voor buitenspel. Uit de herhaling bleek het erg nipt, maar Steppe zat hoe dan ook tussen het schot.

30'

Milic dreigt te trappen, maar brengt de bal uiteindelijk toch nog tot bij Gerkens. Hij heeft tijd om te trappen, maar schiet de bal over het doel van Steppe.

28'

Anderlecht probeert een tempo hoger te schakelen nu STVV met een man minder staat. Santini trapt vanuit de draai, maar Steppe ziet het schot recht op zich afkomen.

Rode kaart
22'

RODE KAART
STVV moet met tien man verder. Ceballos vliegt erg driest in de tackle bij Saelemaekers. Vandriessche geeft eerst een gele kaart, maar na tussenkomst van de VAR verandert de kleur naar rood.

20'

Aan de overkant houdt Steppe zijn netten proper. Amuzu ontsnapt aan zijn verdediger en komt oog in oog met de doelman. Steppe duwt het schot van Amuzu prima over.

19'

Boli staat ditmaal niet buitenspel, maar hij laat de openingstreffer wel liggen. Ceballos zet perfect voor tot bij de spits, maar hij kopt van dichtbij over.

17'

Boli trapt STVV op voorsprong, maar het doelpunt gaat niet door wegens buitenspel. Ook de VAR bevestigt het vlagsignaal van de lijnrechter.

16'

Het publiek van Anderlecht brengt de handen nog eens op elkaar voor Bakkali. De Belg zoekt en vindt een gaatje om te trappen. Zijn schot strandt recht in de armen van Steppe.

13'

Anderlecht trekt de wedstrijd naar zich toe. Trebel knalt van buiten het strafschopgebied, maar via het hoofd van Teixeira eindigt de bal in corner.

11'

Santini houdt Tomiyasu goed van zich af. Zijn schot wordt vervolgens wel afgeblokt in hoekschop. Die corner levert niets op.

9'

Voorlopig zorgt Bakkali voor de meeste dreiging bij Anderlecht. De flankspits gooit voor de derde keer een voorzet voor doel, maar de defensie van STVV staat goed op te letten.

6'

STVV prikt een eerste keer gevaarlijk tegen. De Sart vindt de vrijstaande Boli, maar de spits trapt te overhaast over het doel van Didillon.

3'

Bakkali gaat vlot voorbij De Norre en vindt vervolgens Amuzu aan de tweede paal. Botaka is echter goed bij de pinken en werkt de bal voor de neus van Amuzu weg.

1'

AFTRAP
Anderlecht en STVV trappen de voetbalzondag in de Jupiler Pro League op gang. Spoelt Anderlecht de zure bekeruitschakeling door of gaat Sint-Truiden door op hun elan?

0'

Wedstrijdstatistieken

AND
STV
60
Balbezit
40
11
Hoekschoppen
0
25
Inworpen
22
0
Reddingen
7
4
Buitenspel
3
13
Fouten
9
7
Schoten op doel
0
4
Doelman uittrappen
12
9
Schoten naast doel
2
12
Vrije trappen
17

Huidige vorm

AND
STV
+
+
x
+
-
+
x
x
+
-

Laatste 10 wedstrijden

AND
STV
12
Doelpunten
14
1
Tweede gele kaarten
0
16
Gele kaarten
18
4
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
11
Doelpunten tegen
11
2
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
16
Verloren
7

26

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
7
Verloren
16

Recente ontmoetingen