92'

EINDE
Verboomen fluit voor het einde van de wedstrijd. Genk wint met sprekend gemak van Zulte Waregem. De wedstrijd eindigt op 4-0 na een hattrick van Samatta en een doelpunt van Pozuelo.

91'

Trossard laat de forfaitcijfers liggen. Bossut kiest de goede hoek en stopt de penalty van Trossard.

Gele kaart
90'

STRAFSCHOP
Het dreigt een nog grotere afstraffing te worden voor Zulte Waregem. Aidoo kopt een hoekschop tegen de arm van De Fauw: penalty.

In
Doelpunt
86'

DOELPUNT
Samatta maakt zijn hattrick compleet. Heynen zet zich goed door en lijkt te gaan scoren, maar vlak voor de doellijn geeft Samatta nog een beslissend tikje. Het vierde doelpunt komt dus op naam van Samatta.

84'

Bedia kan Vukovic dan toch eens aan het werk zetten. De Genkse doelman gaat goed plat op het schot van de invaller.

In
82'

De laatste wissel van Genk is een feit: Berge gaat naar de kant voor Heynen.

79'

Bij Genk is de doelpuntenhonger nog niet gestild. Het schot van Seck wordt afgeblokt in hoekschop. Die corner levert schietkansen voor Dewaest en Trossard op, maar een doelpunt vloeit er niet uit voort.

Gele kaart
In
73'

Clement gooit ook meteen zijn tweede wissel het veld in. Seck komt Pozuelo aflossen.

In
71'

Bij Genk mag Ndongala gaan rusten. Painstil komt in zijn plaats.

70'

Bossut staat bij momenten in een schietkraam. Pozuelo krult zijn schot richting de bovenhoek, maar Bossut zweeft de bal knap uit zijn goal.

Doelpunt
68'

DOELPUNT
En daar is het derde Genkse doelpunt. Uronen loopt nog maar eens de linkerflank af. Hij zet perfect voor richting de tweede paal. Daar duikt Samatta op, die zijn tweede goal van de avond maakt.

66'

Het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan bij Genk. Na balverlies prikt de thuisploeg weer snel tegen. Berge zoekt de korte hoek, maar Bossut duwt zijn plaatsbal in corner.

63'

De thuisploeg heeft het tempo laten zakken, maar probeert wel nog regelmatig te prikken. Malinovksyi krijgt twee schietkansen, maar hij vindt het doel niet.

58'

De zee gaat plots open voor Pozuelo. De Spanjaard legt uiteindelijk nog opzij tot bij Trossard, maar hij mikt zijn schot over het doel.

55'

Een hoekschop voor Zulte Waregem levert een kans voor Genk op. Na een flauwe corner lanceert Trossard de tegenaanval. Hij steekt het volledige veld over, maar trapt uiteindelijk op de vuisten van Bossut.

52'

Een ingestudeerde vrije trap gaat mis tussen Malinovksyi en Pozuelo. Uiteindelijk krijgt Malinovksyi de bal toch nog op het hoofd van Dewaest. Hij kopt de bal recht in de armen van Bossut.

Gele kaart
50'

Faik haalt Pozuelo met een listig tikje onderuit. Verboomen duwt hem meteen de gele kaart onder de neus.

47'

Genk trekt meteen in de aanval. Malinovskyi krijgt de bal eerst niet goed onder controle, maar even later mag Trossard zijn kans wagen. Hij draait zijn schot recht in de armen van Bossut.

In
In
46'

Dury heeft zijn tactisch plannetje bijgestuurd tijdens de pauze. Heylen en Bedia zijn in de ploeg gekomen voor Marcq en De Pauw.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Scheidsrechter Verboomen brengt de tweede helft op gang. Diept Genk de score verder uit of slaat Zulte Waregem toch nog terug?

45'

RUST
Na de kans voor Sylla is het ook meteen rust. Genk was de betere ploeg en zette die dominantie op het halfuur ook om in doelpunten. Pozuelo en Samatta zorgden voor de Genkse goals.

45'

Zulte Waregem steekt vlak voor de pauze nog eens de neus aan het venster. Sylla klimt boven Aidoo, maar hij knikt de bal centimeters naast.

44'

Een afvallende vrije trap valt voor de voeten van Trossard. Zijn schot wordt weggebokst door Bossut en ook in de herneming krijgt Trossard de bal niet tegen de touwen.

41'

De thuisploeg laat het balletje goed rond gaan. De aanvallen vertrekken vooral vanop de linkerflank, maar Uronen heeft soms moeite om zijn voorzet tot bij een ploegmaat te brengen.

34'

Genk is nu helemaal los. Na een snelle uitbraak kan Trossard met de bal aan de haal. Hij wijkt echter net te ver uit waardoor Bossut zijn poging in hoekschop kan werken.

Doelpunt
31'

DOELPUNT
Twee minuten na de openingsgoal zorgt Samatta voor de 2-0. Een hoekschop van Malinovskyi belandt op het hoofd van de vrijstaande Samatta. De spits kopt de bal van dichtbij binnen.

Doelpunt
29'

DOELPUNT
Pozuelo breekt de ban voor Genk. Trossard geeft perfect mee met Uronen, die achteruit legt tot bij Pozuelo. De Spanjaard heeft twee tikjes om de bal in doel te lepelen. Knappe aanval en knap doelpunt.

Gele kaart
28'

Marcq gaat nogal opzichtig aan Pozuelo hangen om een counter te beletten. Hij levert de Fransman de eerste gele kaart van de wedstrijd op.

24'

Maehle dribbelt zich voorbij drie tegenstanders. Hij stormt vervolgens op Bossut af, maar de doelman duikt goed in de voeten van de Genkse rechtsachter.

19'

Het is minuut 19 en dus applaudisseren de supporters van Genk voor hun voormalige kapitein Buffel. De middenvelder van Zulte Waregem verrast en toont een Genk-truitje dat hij onder zijn shirt van Zulte Waregem draagt.

19'

Genk zoekt geduldig naar een opening in de dubbele muur van Zulte Waregem. Pozuelo vindt een gaatje om te schieten, maar zijn schot eindigt recht in de armen van Bossut.

18'

Malinovskyi knalt een vrije trap rechtstreeks richting de korte hoek. Marcq springt zijn doelman bij en kopt het staalharde schot in hoekschop.

15'

Nu knutselen ook de bezoekers een mooie aanval in elkaar. De aflegger van Sylla is echter te ver voor Faik waardoor de bal gewoon over de achterlijn hobbelt.

13'

Bij Zulte Waregem krijgen ze de bal niet goed weggewerkt. De Fauw legt de bal panklaar voor Malinovskyi. De middenvelder haalt zijn stevige linker boven, maar knalt over.

10'

Genk combineert opnieuw uitstekend voorbij de dubbele linie van Zulte Waregem. Marcq kopt de bal in extremis in hoekschop vooraleer Maehle een kans kan krijgen.

9'

Genk is baas in de openingsfase. Uronen slingert zich voorbij Buffel. Zijn lage voorzet wordt vervolgens tegengehouden door Bossut.

6'

De volgende uitstekende kopbalkans is voor Dewaest. De verdediger staat helemaal vrij, maar hij knikt de bal naast het doel van Bossut.

5'

Bossut houdt Pozuelo van een vroege 1-0. De Spanjaard duikt op het juiste moment op in de zestien. Hij krijgt de voorzet van Trossard perfect op het hoofd, maar hij kopt recht op Bossut.

2'

De eerste grote kans is voor Zulte Waregem. De Pauw krijgt tijd om voor te zetten. Hij vindt het hoofd van Sylla, maar de spits kopt enkele meters naast.

1'

AFTRAP
De wedstrijd tussen Genk en Zulte Waregem gaat van start.

Wedstrijdstatistieken

GNK
ZWA
12
Hoekschoppen
2

Huidige vorm

GNK
ZWA
+
x
+
x
-
x
+
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

GNK
ZWA
17
Doelpunten
16
0
Tweede gele kaarten
2
13
Gele kaarten
21
5
Gewonnen wedstrijden
1
2
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
0
12
Doelpunten tegen
19
3
Gelijke spelen
7
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
21
Verloren
7

35

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
7
Verloren
21

Recente ontmoetingen