Doelpunt
95'

EINDE
Meteen ook het laatste wapenfeit in deze partij. Een ongelooflijke laatste tien minuten zorgt voor een 3-2 zege voor Charleroi!

94'

DOELPUNT
Ongelooflijk, maar waar! Benavente zet voor vanop rechts, Osimhen wint het kopduel van De fauw en kopt zo alsnog de 3-2 tegen de touwen! Wat een slot, wat een slot zeg!

93'

Harbaoui krijgt nog een goede schietkans, maar slaagt er niet in om de 2-3 op het bord te zetten!

In
Gele kaart
90'

Bedia kapt zich goed vrij en heeft dan de hoek maar uit te kiezen. Ook hij knalt echter onbegrijpelijk hoog over doel. Wat een kansen heeft Zulte Waregem hier nu al gemist in deze tweede helft?!

Doelpunt
Gele kaart
86'

DOELPUNT
Het gaat hier plots bijzonder snel! Na een goede actie op de linkerflank, kan Perbet op doel besluiten. Bossut brengt redding, maar in de rebound kan Osimhen de 2-2 binnenleggen. Wat een slot in deze wedstrijd!

In
84'

DOELPUNT
Zulte Waregem komt op voorsprong! Harbaoui neemt een lange bal eerst lekker aan en krult het leer vervolgens heerlijk in de verste winkelhaak. Een wereldgoal die Essevee drie deugddoende punten zal opleveren?

Doelpunt
82'

En meteen ook de uitstekende kans aan de overkant! Benavente schiet in de draai, maar Bossut brengt redding!

81'

Reuzekans voor Zulte Waregem! Na wat geharrewar moet Bongonda op een prima voorzet het leer maar binnenleggen, maar hij knalt onbegrijpelijk over! Wat een misser!

In
78'

Ook Mazzu grijpt in! Hij bracht eerder al Gholizadeh in de ploeg en nu komt ook Perbet op het veld! Nog tien minuten op de klok en het kan nog alle kanten op!

In
74'

DOELPUNT
Harbaoui twijfelt niet en legt de elfmeter rustig tegen de netten: 1-1! Op basis van de laatste tien minuten niet echt onverdiend! Zit er nog meer in voor Essevee?

Penalty
72'

STRAFSCHOP
Penalty! Marinos trekt Bongonda neer in de zestien... Ref Van Driessche twijfelt ditmaal niet en legt de bal terecht op de stip! Wordt dit dan de gelijkmaker?

70'

Net als bij de vorige fase is het duidelijk waarom Zulte zo laag staat geklasseerd. Een uitstekende voorzet valt voor de voeten van Bongonda, die eigenlijk altijd moet scoren. Hij verslikt zich echter in de controle. Dury wordt er stilaan moedeloos van.

67'

De inbreng van Bedia zorgt voor wat meer gevaar voorin. Op een voorzet vanop rechts legt hij slim breed, maar daar is niemand gevolgd.

Gele kaart
63'

Zulte Waregem geeft toch niet echt de indruk het tij te kunnen gaan keren in deze wedstrijd. Het probeert wel, maar komt toch veel te moeilijk aan kansen. Charleroi kan al bij al makkelijk controleren.

58'

Charleroi vergeet het af te maken! Niane komt alleen voor Bossut te staan, maar hij trapt te zwak op de doelman! Zulte Waregem mag er blijven in geloven.

56'

Tweede wissel bij Zulte Waregem! Marcq, voormalig speler van Charleroi, wordt naar de kant gehaald voor Bedia, een huurling van Charleroi. En die komt dus te staan naast... Harbaoui, ook al een ex-Carolo. Toch wat extra pigment in deze wedstrijd!

In
54'

Toch eens een goede aanval van de bezoekers over de rechterflank. Uiteindelijk is het Buffel die de bal op de slof neemt, maar zijn poging waait over.

Gele kaart
51'

Weinig te beleven voorlopig na de koffiepauze. De inzet bij Zulte Waregem is er wel en ook het initiatief begint er wat te komen, maar dat levert geen doelkansen op.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Dury grijpt in en haalt Walsh naar de kant voor De Pauw. Kan hij de verloren situatie nog rechttrekken in de tweede helft?

Gele kaart
45'

RUST
We gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong voor Charleroi! Zulte Waregem moet alweer achtervolgen!

Doelpunt
44'

DOELPUNT
Net voor de rust komt Charleroi op voorsprong! Benavente knalt hard op doel, Bossut verkijkt zich er toch wat op en kan het leer enkel tegen de paal deviëren, waarna de bal tegen de netten rolt: 1-0!

38'

Nog een dikke vijf minuten tot de rust! Valt er nog een doelpunt uit de lucht? Of gaan we rusten met een brilscore?

33'

Even wat dreiging aan beide zijden! Buffel probeert het eens met een schotje, waar Riou weinig problemen mee heeft. Aan de overkant lijkt Bruno te kunnen gaan scoren, maar hij talmt net iets te lang.

28'

Opnieuw Charleroi! Osimhen, weer hij, wordt goed aangespeeld en viseert dan in één keer de verste hoek. Zijn krul gaat net naast de kooi van Bossut! De Zebra's verdienen intussen toch wel een doelpunt.

24'

Benavente wordt neergehaald net buiten de zestien. Een interessante positie voor Benavente zelf, maar hij trapt recht in de muur. Daar had hij toch wat meer mee mogen doen...

21'

Osimhen is vrij actief vandaag. Hij brengt zichzelf in schietpositie, maar knalt dan vervolgens meters over doel. Aan de overkant komt ook Harbaoui een eerste keer in beeld. De spits van Zulte Waregem kan op doel koppen, maar Riou gaat goed plat.

15'

Opnieuw een grote kans voor de Carolo's! Osimhen komt oog in oog te staan met Bossut, maar de doelman is goed uit zijn doel gekomen en kan hem de vrije doorgang beletten. Ook in de herneming kan Niane niet scoren.

Gele kaart
13'

Bongonda is net te snel voor doelman Riou, en komt dan ten val in de zestien. Scheidsrechter Van Driessche vraagt even raad aan zijn assistenten en geeft Bongonda vervolgens geel voor een schwalbe.

11'

De eerste hoekschop is wel voor Zulte Waregem. Die levert echter geen gevaar op, want Harbaoui komt niet tot koppen.

9'

Er wordt vrij pittig gevoetbald in de openingsfase. Het initiatief komt hoofdzakelijk van Charleroi, maar scoren lukt vooralsnog niet.

6'

De thuisaanhang laat zijn ongenoegen blijken over de huidige situatie in het Belgisch voetbal. "Union Belge, maffia', galmt hier al meteen door de tribunes.

4'

Het eerste gevaar komt van de thuisploeg! Bruno probeert het met een lage schuiver, Bossut heeft een prima redding nodig om het leer uit zijn doel te houden. Bijna meteen de vroege voorsprong voor Charleroi!

1'

AFTRAP
Charleroi en Zulte Waregem sluiten speeldag 11 af. Charleroi doet het minder goed dan de voorbije jaren en hoopt nog eens de volle buit te kunnen pakken. Essevee van zijn kant, heeft de punten broodnodig en wil komaf maken met een bijzonder zwakke reeks.

Wedstrijdstatistieken

CHA
ZWA
47
Balbezit
53
2
Hoekschoppen
6
30
Inworpen
31
2
Reddingen
5
2
Buitenspel
0
8
Fouten
10
8
Schoten op doel
4
11
Doelman uittrappen
4
3
Schoten naast doel
6
10
Vrije trappen
10

Huidige vorm

CHA
ZWA
x
x
+
x
-
x
-
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

CHA
ZWA
13
Doelpunten
16
1
Tweede gele kaarten
2
17
Gele kaarten
21
4
Gewonnen wedstrijden
1
4
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
19
2
Gelijke spelen
7
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
16
Verloren
6

26

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
6
Verloren
16

Recente ontmoetingen