zondag 04.11.2018 18:00 #WBEAND
Einde
(0-1)
96'

EINDE
Het is afgelopen. Anderlecht trekt de drie punten alsnog over de streep. De Brusselaars winnen met 1-2 na een ware veldslag.

Own Goal
Tweede gele kaart
92'

DOELPUNT
Wordt het dan toch nog spannend? Sanneh werkt een voorzet via de deklat in zijn eigen doel: 1-2. Vanhaezebrouck krabt zich toch even achter de oren.

Gele kaart
90'

RODE KAART
De wedstrijd gaat met tien tegen tien eindigen. Caufriez schoffelt Gerkens onderuit en mag al richting de kleedkamer met een tweede gele kaart.

87'

Forte krijgt zijn hoofd tegen een voorzet, maar zijn kopbal is te slap om Didillon in verlegenheid te brengen.

In
Doelpunt
83'

DOELPUNT
Trebel doet de boeken toe. Dimata vertrekt vanop de eigen helft met de bal. Hij behoudt overzicht en legt opzij tot bij Trebel, die de 0-2 hoog in doel jaagt.

Gele kaart
81'

En daar komt de volgende gele kaart tevoorschijn. Ditmaal wordt de naam van Caufriez opgeschreven.

Gele kaart
In
78'

Het kaartenfestival gaat ook na de rode kaart van Milic gewoon voort. Vanzo vliegt als volgende speler op de bon van Laforge.

In
76'

Vanhaezebrouck brengt een extra verdediger tussen de lijnen. Bakkali moet naar de kant voor Appiah.

75'

Waasland-Beveren ruikt bloed. Vanzo schiet staalhard richting de tweede paal. Zijn poging gaat een tweetal meter voorlangs.

Tweede gele kaart
73'

RODE KAART
Anderlecht moet met tien man verder. Milic duwt Bizimana tegen de vlakte. Laforge trekt een tweede gele kaart en dus rood. Dit is een strenge beslissing van de scheidsrechter.

In
69'

De daaropvolgende vrije trap levert een heet standje voor het doel van Debaty op. De bal tolt in een bos van spelers, maar niemand van Anderlecht kan op doel besluiten.

69'

Vukotic duwt Bakkali nog maar eens tegen de grasmat. We zitten intussen aan overtreding nummer 31.

66'

Vanzo draait zijn vrije trap gevaarlijk richting het penaltypunt. Vellios kan de voorzet lichtjes schampen, de bal strandt recht in de armen van Didillon.

Gele kaart
64'

Ditmaal wordt Milic vlot gepasseerd door Boljevic. De verdediger hangt nadrukkelijk aan de trui van Boljevic en krijgt geel. Het is intussen al de zevende gele kaart van de match.

63'

Milic krijgt de ruimte om op doel te schieten, maar dat is duidelijk niet de favoriete bezigheid van de verdediger. Zijn schot gaat volledig de mist in.

Gele kaart
59'

Het begint stilaan op een veldslag te lijken. Nu komen Trebel en Bizimana hard in botsing. Bizimana moet de overtreding met een gele kaart bekopen.

56'

Debaty houdt Waasland-Beveren in de wedstrijd. De doelman brengt in eerste instantie redding op een vrije trap van Trebel. In de herneming neemt Gerkens het doel onder vuur, maar opnieuw schudt Debaty een uitstekende redding uit zijn mouw.

Gele kaart
55'

Nu krijgt Vukotic een gele kaart onder de neus geduwd. De verdediger komt rijkelijk te laat bij Bakkali en krijgt terecht geel.

Gele kaart
54'

Trebel lijdt slordig balverlies waardoor Makarenko aan de noodrem moet hangen. Het levert de Oekraïner een gele kaart op.

53'

Waasland-Beveren lijkt gretiger uit de kleedkamers te zijn gekomen. Vellios krijgt een teen tegen de vrije trap van Verstraete, maar de spits wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel.

48'

Vanzo toont zich al meteen een eerste keer. Het schot van de invaller scheert over de grond in de armen van Didillon.

In
46'

Ferrera heeft alvast ingegrepen tijdens de pauze. Ampomah, die voor de rust flirtte met een tweede gele kaart, wordt vervangen door Vanzo.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw op de Freethiel. Kan Waasland-Beveren de bezoekers na de pauze wel in de problemen brengen? Of diept Anderlecht de score uit?

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Anderlecht leidt met 0-1 dankzij een strafschopdoelpunt van Dimata.

44'

Eindelijk nog eens opwinding voor doel. Dimata schudt twee verdediger van zich af. Zijn lage voorzet vindt Gerkens echter niet waardoor de bal voorlangs hobbelt.

40'

Ampomah flirt met een tweede gele kaart. De flankspits vliegt tot tweemaal toe stevig in de tackle, maar Anderlecht voetbalt twee keer verder. Ampomah ontsnapt.

38'

De overtredingen stapelen zich in sneltempo op. Het komt het ritme van de wedstrijd niet bepaald ten goede.

36'

Trebel hoopt op een overtreding, maar er wordt gewoon verder gevoetbald. Daardoor kan Lokonga een eerste keer op doel trappen. Zijn afstandspoging gaat naast.

In
34'

Bij Anderlecht moet Kums al naar de kant met een blessure. Lokonga komt de spelverdeler van Anderlecht aflossen.

Gele kaart
33'

En nu vliegt Saelemaekers op de bon na een tackle op Ampomah. Beide heren staan nu met geel achter hun naam.

Gele kaart
31'

Ampomah gaat nogal stevig door op Saelemaekers. De rechtsachter van Anderlecht maakt een spectaculair sprongetje, maar Ampomah krijgt wel de gele kaart.

30'

De wedstrijd is even stilgevallen op het gebied van doelkansen. Waasland-Beveren is momenteel niet in staat om Anderlecht in de verdrukking te werken. De bezoekers hebben ook al even niets meer getoond.

24'

Bakkali staat nog eens aan het kanon bij Anderlecht. Hij knalt vanuit een scherpe hoek op doel, maar Debaty brengt prima redding.

Gele kaart
23'

Verstraete vliegt als eerste speler op de bon bij Laforge. De huurling van AA Gent ging te enthousiast in de tackle bij Dimata.

18'

Daar is Waasland-Beveren opnieuw. Vellios schiet een voorzet in één tijd op doel. Het schot van de Griek gaat huizenhoog over.

17'

Ampomah zorgt voor het eerste schot richting het doel van Didillon. Zijn poging was redelijk optimistisch en gaat dan ook ruim naast.

15'

Bakkali zet een nummertje op aan de rechterkant. Hij snijdt naar binnen en viseert de verste hoek. Zijn schot gaat uiteindelijk ongevaarlijk naast.

Penalty
12'

DOELPUNT
Dimata zet de strafschop zelf om. Hij knalt de bal richting de benedenhoek. Debaty kan het schot net niet keren.

11'

STRAFSCHOP
Laforge geeft een strafschop voor Anderlecht. Dimata loopt tegen het uitgestoken been van Verstraete aan. Laforge wijst meteen richting de stip.

9'

De bezoekers zijn goed aan de wedstrijd begonnen. Trebel kapt en zoekt een gaatje om te schieten. Zijn schot strandt tegen de rug van een verdediger.

6'

Daar is Dimata opnieuw. Bakkali zet prima voor richting de spits. Dimata kan ook koppen, maar hij knikt van dichtbij een half metertje over.

4'

Het eerste gevaar komt van Anderlecht. Dimata laat de netten trillen, maar hij beging even voordien een trekfout bij Schryvers. Het feestje gaat dus niet door.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Laforge fluit de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Anderlecht op gang.

Wedstrijdstatistieken

WBE
AND
48
Balbezit
52
3
Hoekschoppen
2
18
Inworpen
24
3
Reddingen
3
3
Buitenspel
3
19
Fouten
19
3
Schoten op doel
5
8
Doelman uittrappen
7
4
Schoten naast doel
4
22
Vrije trappen
22

Huidige vorm

WBE
AND
-
-
x
x
-
+
-
+
+
-

Laatste 10 wedstrijden

WBE
AND
16
Doelpunten
12
3
Tweede gele kaarten
1
21
Gele kaarten
16
2
Gewonnen wedstrijden
4
5
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
25
Doelpunten tegen
11
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
9

12

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
9
Verloren
3

Recente ontmoetingen