95'

EINDE
Scheidsrechter Alen fluit voor het einde van de wedstrijd. STVV wint met 4-2 van Anderlecht na een zeer aangename pot voetbal.

Doelpunt
94'

DOELPUNT
Boli doet de boeken helemaal dicht. Teixeira jaagt de bal naar voren. Boli is sneller op de bal dan Didillon en legt de 4-2 in een leeg doel binnen.

93'

Bezus zet zich achter een vrije trap, maar hij krult de bal een metertje naast.

90'

Er komen vier minuten extra tijd bij.

86'

De bezoekers gaan nu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet belandt bijna tot bij Santini, maar de bal is te hoog.

In
82'

Opnieuw laat Doku enkele alarmbellen afgaan in de verdediging van STVV. De jongeling beschikt over een gevaarlijke dribbel en dito versnelling. Zijn voorzet wordt in allerijl weggewerkt.

79'

Doku laat zich meteen zien. Hij bedient Lawrence op het juiste moment, maar hij schiet van dichtbij recht op het lichaam van Steppe.

In
78'

Bij Anderlecht mag debutant Verschaeren naar de kant. In zijn plaats komt de zestienjarige Doku.

In
74'

Vanhaezebrouck gooit twee verse krachten in de strijd. Vranjes en Gerkens staan hun plaats af aan Lawrence en Bakkali.

In
72'

STVV voert nu de forcing op zoek naar een vierde doelpunt. Bij Anderlecht zijn ze even aangeslagen na de plotse ommekeer.

Gele kaart
68'

Stayen brandt van enthousiasme. Bezus wakkert het vuur nog even aan met een afstandsschot, maar zijn poging is te centraal om Didillon te verslaan.

Doelpunt
66'

DOELPUNT
Kamada schiet STVV op voorsprong! Na een uitstekende actie van Bezus komt Kamada in balbezit. De Japanner ziet niet meteen een afspeelpunt en besluit dus maar op doel te knallen. Didillon laat zich verschalken aan de eerste paal: 3-2.

Gele kaart
Doelpunt
62'

DOELPUNT
En daar is plots toch de gelijkmaker. Na een korte hoekschop staat Teixeira helemaal vrij in de tweede zone, maar de verdediger vindt Didillon op zijn weg. Tomiyasu is echter uitstekend gevolgd en duwt de gelijkmaker van dichtbij binnen.

Gele kaart
60'

STVV kan de partij voorlopig niet meer in handen nemen. De thuisploeg heeft Didillon al lange tijd niet meer aan het werk kunnen zetten. Anderlecht lijkt de zaakjes voorlopig op orde te hebben.

Gele kaart
Gele kaart
In
56'

Brys grijpt in: Botaka moet naar de kant voor Acolatse.

Penalty
52'

DOELPUNT
Santini zet zich achter de bal en knalt proper binnen. Hij stuurt Steppe de verkeerde kant uit en zet de 1-2 op het bord.

51'

STRAFSCHOP
We krijgen een strafschop voor Anderlecht. Amuzu wordt door de STVV-defensie geloodst. Steppe komt uit zijn doel, maar haalt de pijlsnelle Amuzu neer. Alen wijst meteen naar de stip.

48'

De tweede helft is veelbelovend begonnen. Kamada neemt het doel van Didillon onder vuur, maar zijn poging gaat ruim naast.

46'

We spelen amper enkele seconden of Gerkens heeft de 1-2 aan de voet. Amuzu gaat vlot voorbij zijn tegenstander en vindt de vrijstaande Gerkens. De Limburger trapt van dichtbij naast.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Wie trekt deze wedstrijd nog naar zich toe?

45'

RUST
STVV en Anderlecht gaan rusten met een 1-1 tussenstand. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Bezus, maar liet even later de kans op 2-0 liggen. Anderlecht groeide in de match en kwam via Santini op gelijke hoogte.

42'

De wedstrijd krijgt terug opnieuw meer animo. Bezus probeert Boli centraal te lanceren, maar Vranjes en Bornauw doen de deur dicht. Ook Kamada komt niet tot een schot.

41'

Verschaeren trapt de 1-2 tegen de paal! Milic stuurt zijn voorzet perfect in de rug van de verdediging. Verschaeren komt op het juiste moment ingelopen, maar zijn poging eindigt tegen het doelkader.

40'

Boli legt de bal opzij tot bij Garcia. De verdediger van STVV haalt de trekker over, maar zijn poging gaat huizenhoog over.

Doelpunt
38'

DOELPUNT
Santini kopt Anderlecht op 1-1. Amuzu schildert de bal perfect op het hoofd van de inlopende Santini. De Kroaat moet de bal enkel nog voorbij Steppe knikken: 1-1.

36'

Milic krijgt veel ruimte om op te rukken. Hij besluit uiteindelijk ook maar om te schieten, maar zijn poging hobbelt ongevaarlijk naast.

34'

Plots gaat de zee open voor De Norre. De linksachter zoekt instinctief naar zijn rechtervoet waardoor Vranjes in laatste instantie nog tussenbeide kan komen.

31'

Saelemaekers draait de bal gevaarlijk voor doel. In de tweede zone staat Gerkens helemaal vrij, maar de voorzet is te hoog voor de ex-STVV'er.

28'

Gerkens laat de bal tussen zijn benen waardoor Sambi ruimte heeft om te schieten. Zijn afstandspoging belandt weliswaar tussen de palen, maar Steppe gaat eenvoudig plat.

24'

Anderlecht heeft 65% balbezit, maar het kan STVV niet in de problemen brengen. Bij de thuisploeg lijken ze nu wel vergeten om zelf ook terug te voetballen.

22'

We zitten halverwege de eerste helft. Anderlecht heeft voorlopig nog niet kunnen reageren na de vroege achterstand. In de zone van de waarheid loopt het meestal spaak voor de bezoekers.

16'

De eerste poging richting het doel van Anderlecht komt op naam van Amuzu. De linksbuiten snijdt vanop zijn flank naar binnen, maar zijn schot gaat vervolgens helemaal de mist in.

13'

STVV blijft de gevaarlijkste ploeg. Ditmaal rukt De Sart hoog op. Hij stuurt De Norre bijna het straatje in, maar de linksachter kan de bal net niet meegrissen.

10'

Teixeira laat de 2-0 liggen! Via een ingestudeerde vrije trap valt de bal voor de vrijstaande Teixeira. De verdediger trapt echter naast de bal waardoor Didillon met de schrik vrijkomt.

Gele kaart
9'

Bornauw tackelt over de bal en krijgt een gele kaart van scheidsrechter Alen. De verdediger mag niet mopperen, want het was een stevige ingreep.

Doelpunt
8'

DOELPUNT
Bezus schiet bij de eerste beste kans meteen raak. Vranjes krijgt een voorzet niet goed weggewerkt. Bezus staat op de juiste plek en jaagt de bal in de verste hoek binnen: 1-0!

6'

We kijken voorlopig naar een evenwichtige openingsfase. Beide ploegen vechten voorlopig de slag op het middenveld uit.

1'

Sambi schiet de bal tegen De Sart aan. De bal vliegt daardoor gevaarlijk richting het doel, maar Didillon is attent.

1'

AFTRAP
De bal rolt op Stayen. We zijn eraan begonnen!

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Didillon, Milic, Bornauw, Vranjes, Saelemaekers, Sambi Lokonga, Makarenko, Verschaeren, Bakkali, Santini, Gerkens, Boeckx, Lawrence, Sanneh, Saief, Kayembe, Amuzu, Doku. Geblesseerd: Cobbaut, Dauda, Dhauholou, Dimata, Kums, Morioka, Musona, Najar, Sowah, Trebel.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, Tomiyasu, Teixeira, Garcia Tena, Botoka, Asamoah, De Sart, De Norre, Bezus, Boli, Kamada, Pirard, Kotysch, Mmaee, Koike, Endo, De Petter, Sankhon, De Bruyn, Nazon, Acolatse, Gladon, Buya Turay. Geblesseerd: Sekine, Ceballos.

Wedstrijdstatistieken

STV
AND
48
Balbezit
52
3
Hoekschoppen
2
22
Inworpen
20
3
Reddingen
3
0
Buitenspel
2
13
Fouten
10
7
Schoten op doel
5
10
Doelman uittrappen
8
5
Schoten naast doel
6
12
Vrije trappen
13

Huidige vorm

STV
AND
+
+
+
+
x
-
-
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

STV
AND
14
Doelpunten
12
0
Tweede gele kaarten
1
18
Gele kaarten
16
4
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
11
4
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
16

27

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
16
Verloren
8

Recente ontmoetingen