zondag 24.02.2019 14:30 #ANDBRU
Einde
(1-1)
94'

EINDE
Het eindigt bij 2-2. Billijk over de hele match bekeken. Anderlecht droomde 1 minuut van meer, maar Vlietinck bezorgde zijn ploeg een punt.

93'

Vormer nog met een schot voorlangs.

90'

Kums mikt de vrije trap naar de bovenhoek, de muur raakt de bal even en daardoor kan Horvath redden.

Gele kaart
89'

Vormer krijgt nog geel en Anderlecht mag een vrije trap nemen op een interessante plaats.

88'

Aan de overkant heeft Wesley ruimte maar zijn schot is te zwak om Didillon te verontrusten.

87'

Anderlecht gaat nog voor de 3-2. Bolasie is weg op links en mikt hard op Horvath. De rebound komt via Santini bij Verschaeren en die ziet de Amerikaanse doelman zijn poging over doel duwen.

Doelpunt
83'

Doelpunt Club Brugge
Lang kan Anderlecht niet genieten van de bonus. Diatta zet schitterend voor en invaller Vlietinck schiet knap de 2-2 binnen.

In
Doelpunt
81'

Doelpunt Anderlecht
Daar is Bolasie weer. Al mag deze goal voor 80% op het conto van Amuzu gezet worden. De invaller dolt met Mechele en zet dan goed voor. Santini maait nog helemaal over de bal maar Bolasie schiet wel raak.

In
77'

Amuzu krijgt veen tijd en ruimte en haalt uit. Horvath moet plat. In de rebound lijkt Santini te gaan scoren maar Mechele kan nog afblokken. Amuzu had eigenlijk Gerkens, die heel veel ruimte had, moeten aanspelen.

75'

We duiken het slotkwartier in. Wie heeft er nog een offensief in huis?

In
72'

Bolasie wil zijn kunstje van de eerste helft nog eens herhalen. Hij kapt Amrabat uit en mikt naar de verste hoek. Dit keer staat zijn vizier heel wat minder goed afgesteld.

70'

Club Brugge heeft nu enkele minuten de bal. Anderlecht lijkt zich terug te trekken. Speculeren ze op de counter of zijn ze blij let het puntje?

67'

Dennis komt naar binnen en mikt naar de verste hoek maar zijn poging gaat erg ver naast. Halverwege deze tweede helft kan het nog alle kanten op.

In
In
64'

Dubbele wissel bij Anderlecht. Bakkali en Zulj gaan naar de kant voor Amuzu en Gerkens.

63'

Kums steekt de bal heerlijk tot bij Verschaeren die alleen naar Horvath mag. De jonge middenvelder mikt op de doelman en na een carambole gaat de bal naast.

62'

De bal belandt uit het niets voor de voet van Schrijvers. Zijn eerste schot wordt afgeblokt, maar hij mag meteen opnieuw uithalen. Didillon met een goede parade.

59'

Vanaken speelt Diatta vrij, maar de voorzet is te hoog voor Wesley.

53'

Appiah met een verre voorzet, Verschaeren komt net te laat. Er was ook gefloten voor een fout van Santini.

52'

Het gaat nu goed op en neer. Kums zet Appiah vrij, die dwingt een corner af. De bal blijft hangen tussen Kara en Mechele en gaat dan opnieuw in corner. Lardot geeft echter een doeltrap.

51'

Club Brugge toont zich. Wesley kan verlengen tot bij Rits, maar Appiah is goed naar binnen geknepen.

50'

Aan de overkant vindt Vormer Dennis met een heerlijke tik maar de flankaanvaller schiet wild naast.

49'

Lawrence kopt een corner op de rug van Denswil.

48'

Verschaeren met een heel knappe actie. Er komt geen gevaar van omdat de bal te lang bij Santini blijft hangen maar de jongeling toont toch even zijn talent.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Beide ploegen hebben de drie punten nodig, krijgen we een open tweede helft?

45'

RUST
We rusten bij 1-1. Club Brugge had na de snelle 0-1 een half uur het overwicht zonder echt grote kansen. Bolasie schoot dan de eerste kans van de thuisploeg binnen en Horvath moest een kopbal van Santini uit de bovenhoek halen of Anderlecht zou zelfs met een bonus zijn gaan rusten.

45'

De laatste poging van de eerste helft is van Milic, maar het schot van de Kroaat is zoals zijn partij, erg ver naast.

43'

Diatta snelt Appiah voorbij, gelukkig voor de Fransman let Zulj op. De Oostenrijker moet wel een corner toestaan. De nieuwe backs van Anderlecht (Milic en Appiah) zijn voorlopig de zwakste schakels bij de thuisploeg..

40'

Anderlecht zit nu echt wel in de match. Santini kopt goed naar de bovenhoek maar Horvath heeft een even knappe reactie in huis.

Gele kaart
37'

Bakkali heeft wat ruimte op rechts en zwiert de bal dan voor doel. Santini probeert het met de hak maar raakt de bal amper. De Kroaat droomde van een wereldgoal.

36'

Opnieuw raakt Santini Mechele in het gelaat. De spits moet toch gaan opletten.

34'

Opeens zit er toch wat animo in het spel van de thuisploeg. Zulj plukt de bal mooi uit de lucht en geeft mee aan Bolasie. Die raakt niet voorbij Mechele.

32'

Doelpunt Anderlecht
Bolasie kapt op links Denswil uit en draait met rechts de bal in de verste hoek. Bij de eerste kans van de thuisploeg staat het toch 1-1. Lardot vroeg nog even aan de VAR of er mogelijk buitenspel was, maar daar was geen sprake van.

Doelpunt
30'

Nog eens een snelle prik van Club Brugge na balverlies van Milic. Dit keer zet Dennis voor, maar Kara is sneller op de bal dan Schrijvers.

Gele kaart
29'

De eerste gele kaart voor de bezoekers is voor Mechele na een tackle op Santini.

28'

Het is vooral de druk vooruit waar Anderlecht moeite mee heeft. De thuisploeg raakt moeilijk in de buurt van Horvath.

23'

Kara verliest het duel van Wesley en maakt dan een wilde beweging. Ook de Senegalees gaat op de bon.

Gele kaart
22'

Vanaken vindt Dennis nog eens vrij op rechts. Die probeert het met een pegel vanuit een scherpe hoek. Didillon gebruikt zijn vuisten. De VAR zou een mogelijk doelpunt wel hebben afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel.

20'

Club laat de bal dan toch een goed van voet tot voet gaan, maar het is uiteindelijk Zulj die Dennis een halt toe roept.

17'

Het is een beetje holderdebolder. Geen van beide ploegen krijgt echt lijn in zijn spel, maar voor de bezoekers is dat minder erg met de voorsprong in het achterhoofd.

14'

Dit keer is het Mechele die een tik krijgt van de ellenboog van Santini. Heel erg is het niet maar ook hier had geel gemogen.

12'

Eens een vlotte aanval met Santini als doorgever, maar de voorzet van Appiah lijkt nergens op.

7'

Milic maakt zich te breed tegen Dennis en raakt die in het gezicht. De verdediger mag blij zijn dat hij geen kaart krijgt. Milic ziet af in deze openingsfase.

Doelpunt
5'

Doelpunt Club Brugge
Slecht inspelen van Milic wordt door Club afgestraft. Schrijvers zet scherp voor en Wesley verschalkt Didillon met een knappe deviatie aan de eerste paal. Eén eerste statistiek (geen goal in 5 matchen) heeft Club nu al uit de tabellen geschoten.

2'

De eerste corner van de partij is voor Anderlecht. Kara verlengt de bal maar Santini reageert te laat om echt gevaarlijk te worden.

1'

AFTRAP
Nadat Iachtchouk en Thissen de aftrap gaven, fluit Jonathan Lardot de match op gang.

0'

VOORAF
Het is overal al gezegd en geschreven maar we geven het toch nog mee: Het is van september 1998 en 28 wedstrijden geleden dat Club Brugge nog eens kon winnen op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion. Bovendien scoorde blauw-zwart al vijf matchen niet meer op Anderlecht. Timmy Simons was duidelijk over de Brugse bedoelingen: 'We gaan verandering brengen in die statistieken', klonk het bij de ex-middenvelder.

0'

VOORAF
Bij Anderlecht werd er in de kranten gesproken over een ware revolutie maar die blijft ook achterwege. Rutten kiest wel voor de defensief sterkere back Appiah en Milic, maar het geraamte van de ploeg - met ook Zulj en Santini - blijft hetzelfde als tegen Antwerp.

0'

VOORAF
Leko was niet te spreken over de prestatie in Salzburg maar wijzigt toch amper iets. Diatta keert terug in de ploeg omdat Amrabat een rij achteruit schuift om de geschorste Poulain te vervangen. Verder starten dezelfde 10 spelers.

0'

Opstelling Anderlecht
Didillon, Kara, Lawrence, Appiah, Milic, Zulj, Kums, Verschaeren, Bolasie, Santini, Bakkali

0'

Opstelling Club Brugge
Horvath, Mechele, Amrabat, Denswil, Vormer, Rits, Vanaken, Diatta, Dennis, Schrijvers, Wesley

Wedstrijdstatistieken

AND
BRU
46
Balbezit
54
7
Hoekschoppen
4
25
Inworpen
26
3
Reddingen
8
1
Buitenspel
0
14
Fouten
17
10
Schoten op doel
5
8
Doelman uittrappen
14
2
Schoten naast doel
3
17
Vrije trappen
15

Huidige vorm

AND
BRU
+
+
-
-
x
-
+
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

AND
BRU
12
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
0
16
Gele kaarten
18
4
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
0
11
Doelpunten tegen
13
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
23
Verloren
14

51

Gespeeld
Gelijk

14

Gewonnen
14
Verloren
23

Recente ontmoetingen