zaterdag 30.03.2019 20:30 #GNKAND
Einde
(1-0)
94'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Genk begint uitstekend aan Play-Off 1 met een klinkende 3-0 overwinning tegen Anderlecht.

94'

Vukovic houdt zijn netten in extremis proper. Kums mikt zijn kopbal naar de verste hoek, maar met een mooie kattensprong duwt Vukovic de bal uit zijn doelvlak.

87'

Lucumi verslikt zich waardoor Bolasi met de bal aan de haal kan. De spits moet altijd afleggen naar een vrijstaande ploegmaat, maar trapt zelf onbesuisd naast.

In
In
83'

Wissels aan beide kanten. Bij Genk gaat Berge naar de kant voor Piotrowski. Anderlecht haalt Verschaeren naar de kant voor Saelemaekers.

Doelpunt
79'

DOELPUNT
Paintstil legt de wedstrijd in een beslissende plooi. De invaller holt de lijn af en snijdt vervolgens richting doel. Via de benen van Didillon verdwijnt de bal in doel: 3-0.

Gele kaart
In
73'

Kara speelt de bal te kort terug op Didillon waardoor Samatta het leer oppikt. De spits legt af tot bij Heynen, maar hij komt niet tot een schot.

71'

Anderlecht neemt de wedstrijd nadrukkelijker in handen. Kara schiet de bal wel pardoes in de spionkop van Genk.

67'

Verschaeren trapt de aansluitingstreffer tegen de paal! Na een knappe één-twee komt de jongeling opnieuw in balbezit. Half struikelend duwt hij de bal tegen het doelhout.

64'

Malinovskyi heeft ruimte om te trappen na balverlies bij Anderlecht. De middenvelder schudt een stevige poeier uit zijn linkervoet. Didillon bokst de kanonskogel weg.

In
In
63'

Rutten grijpt in en brengt twee verse krachten. Santini en Zulj gaan naar de kant voor Amuzu en Trebel.

62'

Opnieuw zorgt een hoekschop voor paniek bij Genk. De corner wordt opnieuw door Kums doorgekopt. In de tweede zone kan Samatta wegwerken.

In
59'

De wedstrijd van Ito zit erop. De doelpuntenmaker had al last van de rug bij zijn doelpunt, maar moet nu de strijd definitief staken. Paintsil komt hem aflossen.

Doelpunt
55'

DOELPUNT
Ito schiet Genk op 2-0. De Japanner snijdt vanop zijn rechterflank naar binnen. Hij draait de bal vervolgens enig mooi in de verste hoek binnen: 2-0.

49'

Anderlecht komt sterk uit de kleedkamer. Kums kopt een hoekschop voorlangs. Even later draait Verschaeren zijn schot nipt over de kruising.

47'

Bolasi stuurt een eerste voorzet richting het doelgebied. Zowel Santini als Verschaeren komt niet aan de bal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft wordt op gang gefloten. Stoomt Genk door of tapt Anderlecht uit een ander vaatje?

Gele kaart
45'

RUST
Het is rusten geblazen in de Luminus Arena. Genk leidt met 1-0 tegen Anderlecht na een doelpunt van Maehle.

45'

Aan de overkant staat Bolasi opnieuw aan het kanon. Zijn schot komt ditmaal al dichter in de buurt van de doelmond, maar strandt in het zijnet.

44'

Ito trekt de turbo op gang. Hij bedient Malinovskyi, maar het schot van de middenvelder gaat naast.

43'

Bolasi neemt de kooi van Vukovic nog eens onder vuur. De spits excuseert zich meteen, want zijn schot gaat huizenhoog over.

42'

Het antwoord van Anderlecht laat nu al enige tijd op zich wachten. Er lijkt even een gevaar op komst te zijn, maar Santini verslikt zich in de bal.

35'

De machine van Genk draait nu op volle toeren. Ito legt af tot bij Malinovskyi. De Oekraïner kraakt zijn schot.

33'

Anderlecht ontsnapt aan de 2-0. Trossard bedient Samatta op het juiste moment. De scherpschutter schiet staalhard tegen de paal. De bezoekers leven nog.

Doelpunt
32'

DOELPUNT
Maehle brengt Genk op voorsprong! Samatta kopt een voorzet van Ito terug richting het penaltypunt. Daar komt Maehle ingelopen, die voorbij Didillon raak kopt: 1-0.

25'

Daar is Anderlecht nog eens. Kara besluit eens op doel te trappen. Via Lucumi wordt Vukovic gedwongen om het schot in hoekschop te duwen.

21'

Malinovskyi krijgt de ruimte om te trappen vanop de rand van de zestien. De Oekraïner moet echter zijn rechtervoet gebruiken, waardoor het schot enkele meters naast eindigt.

17'

Genk duwt Anderlecht steeds verder achteruit. Heynen vindt de ruimte om te trappen van binnen het strafschopgebied. Via een verdediger hobbelt de bal een half metertje naast de paal.

12'

Trossard treft de deklat! De Rode Duivel stuurt een afgeweken voorzet van Ito meteen richting de verste hoek. De dwarsligger redt Anderlecht.

10'

Het spel gaat goed over en weer. Ditmaal zorgt een kopbal van Gerkens voor gevaar, maar zijn poging gaat uiteindelijk toch ettelijke meters naast.

8'

De eerste grote kans is voor Genk. Malinovskyi schildert zijn hoekschop op het hoofd van Dewaest. De verdediger knikt voorlangs.

5'

Een voorzet van Bolasi schiet door tot bij Gerkens. De middenvelder is echter te verrast waardoor Berge nog kan ingrijpen.

3'

Het eerste schot op doel komt van Samatta, maar de fase wordt afgevlagd voor buitenspel van Trossard.

1'

AFTRAP
De bal rolt! Play-Off 1 gaat ook voor leider Genk en Anderlecht van start!

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Didillon, Obradovic, Lawrence, Kara, Appiah, Zulj, Kums, Gerkens, Bolasie, Santini, Verschaeren, Broeckx, Sanneh, Milic, Najar, Saelemaekers, Trebel, Amuzu, Doku. Geblesseerd: Bakkali, Dimata, Sambi Lokonga.

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Maehle, Dewaest, Lucumi, De Norr, Berge, Heynen, Malinovskyi, Ito, Samatta, Trossard, Jackers, Leysen, Seigers, Aidoo, Uronen, Wouters, Piotrowski, Paintsil, Ndongala, Gano, Ingvartsen.

Wedstrijdstatistieken

GNK
AND
56
Balbezit
44
5
Hoekschoppen
5
23
Inworpen
26
1
Reddingen
2
1
Buitenspel
1
10
Fouten
10
6
Schoten op doel
1
12
Doelman uittrappen
14
7
Schoten naast doel
8
11
Vrije trappen
11

Huidige vorm

GNK
AND
-
+
+
+
-
+
-
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

GNK
AND
19
Doelpunten
8
0
Tweede gele kaarten
1
11
Gele kaarten
19
6
Gewonnen wedstrijden
1
2
Verloren wedstrijden
6
1
Rode kaarten
1
8
Doelpunten tegen
19
2
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
26

46

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
26
Verloren
13

Recente ontmoetingen