zondag 14.04.2019 20:00 #CHAWES
Einde
(0-0)
92'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Charleroi wint eindelijk nog eens voor eigen publiek, namelijk met 2-0 van Westerlo.

Doelpunt
90'

DOELPUNT
Daar is dan toch de 2-0! Osimhen knalt vanop afstand op doel, zijn schot wijkt wat ongelukkig af op een Westels been en gaat over Van Langendonck in doel. De wedstrijd kan op slot.

89'

Ook Perbet krijgt nog dé kans op de 2-0, maar hij knalt van kortbij veel te wild over. Charleroi heeft het toch wat aan zichzelf te danken dat de wedstrijd nog niet helemaal is beslist...

87'

Niane vindt nog eens zijn spitsbroer Osimhen voor doel, maar die tikt over. Er was wel al gevlagd voor buitenspel, dus een eventueel doelpunt had sowieso niet toegestaan geweest.

83'

De wedstrijd kabbelt stilaan naar zijn einde. Er staan nog tien minuten op de klok, maar beide teams laten het tempo terug wat zakken.

77'

Abrahams krijgt alweer een reuzekans, maar opnieuw faalt hij oog in oog met Penneteau. De Franse doelman kan met een beenveeg nog net in hoekschop verwerken. Dit had toch altijd de gelijkmaker moeten zijn...

75'

Van Langendonck kan de eerste poging van Osimhen niet klemmen, en in de herneming krijgt ook Niane hem er niet in. Hij wordt echter wel nog afgevlagd voor buitenspel.

In
72'

De 2-0 lijkt dichterbij dan de gelijkmaker. Een schot van Bruno week nog af en de Westerlo-verdediging kreeg het leer ook niet meteen goed weg. De bezoekers komen met de schrik vrij.

Doelpunt
67'

DOELPUNT
En daar is de langverwachte 1-0! Marinos zet perfect voor vanop de rechterflank, Niane trapt in één tijd droog binnen! Is de wedstrijd nu al gespeeld?

In
66'

De Zebra's hebben een doelpunt nodig en dus brengt Mazzu dan maar Perbet in de ploeg. Kan hij nog iets forceren in de resterende 25 minuten?

63'

Nog steeds is er de druk van Charleroi, terwijl Westerlo nog maar weinig kan tegendoen. Een voorzet vanop de linkerflank wordt door Henen gedevieerd naar de verste paal, maar daar gaat het leer net voorlangs.

58'

Charleroi komt steeds meer opzetten. Het is vooral de ingevallen Henen die wat schwung in de partij probeert te krijgen. Ditmaal snijdt hij goed naar binnen, maar zijn schot wijkt nog af in hoekschop.

53'

Eindelijk toch wat animo nu! Aan de overkant komt ook Bruno dicht bij de 1-0, maar Van Langendonck wordt nog net geholpen door zijn verdediging. Een doelpunt lijkt er nu toch wel aan te komen.

51'

Reuzekans voor Westerlo! Na een mooi één-tweetje komt Abrahams alleen voor doel. Penneteau kan zijn poging onschadelijk maken, en ook de rebound wordt nog van de lijn gekeerd. Ei zo na de openingsgoal!

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen voor een, hopelijk boeiende, tweede helft. Beide coaches wisselen ook. Zajkov is in de kleedkamer gebleven voor Henen. Aan de overkant komt Van Den Bogaert Gboho vervangen.

45'

RUST
Na een flauwe eerste helft gaan we rusten bij een 0-0 stand. Charleroi heeft wel nog een tweede helft om het verschil te maken tegen tien tegenstrevers van Westerlo...

45'

Willems probeert het ook nog eens vanop een ruime afstand. ZIjn schot wordt afgeblokt en levert Charleroi nog een hoekschop op. Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Tweede gele kaart
41'

RODE KAART
Dan toch een tweede gele kaart, maar ze komt op naam van Buyl! De linkerflank zet zich door en snijdt naar binnen, om zich vervolgens te opzichtig te laten vallen in de zestien. Westerlo moet nog een volledige tweede helft met zijn tienen verder.

37'

Dewaele komt goed weg na een elleboog in de nek. Dat had hem eigenlijk zijn tweede geel kunnen opleveren, maar Boterberg houdt het tweede geel op zak.

33'

Wanneer barst de wedstrijd eens open? Het lijkt zo'n typische eindeseizoenswedstrijd, zonder veel tempo, animo of kansen... Een doelpunt kan misschien wat nieuw leven in de partij blazen...

28'

Weinig openingen in de defensies en dus probeert Osimhen het maar eens vanop afstand. Van Langendonck kan, met meer geluk dan kunde, nog net redding brengen met de voeten.

24'

Bij Westerlo is het vooral Brüls die af en toe eens de actie opzoekt. Aan de overkant is Buyl iets te vaak onzichtbaar.

Gele kaart
20'

We zijn bijna halfweg de eerste helft. Veel dreiging was er nog niet te zien. De strijd wordt vooral op het middenveld gevoerd en bovendien ligt het spel te vaak stil, wat het tempo ook niet echt ten goede komt.

15'

Dubbele mogelijkheid voor de Carolo's! Bruno trapt een vrije trap te zwak in de muur, maar Westerlo krijgt de bal niet meteen weg. Uiteindelijk valt het leer voor de voeten van Niane, maar die trapt over.

11'

Een eerste keer dreiging vanwege Charleroi. Een afwijkende bal belandt op het hoofd van Osimhen. Doelman Van Langendonck ziet het leer nipt naast vliegen.

8'

De openingsfase heeft nog maar bijzonder weinig opgeleverd. De blessure van Dessoleil was het enige noemenswaardige feit. Westerlo speelt voorlopig wel goed mee en moet niet onderdoen voor de thuisploeg.

In
4'

Meteen al de eerste gele kaart van de wedstrijd! Dewaele gaat driest in op Dessoleil en wordt terecht geboekt. De verdediger van de thuisploeg kan bovendien niet meer verder en zo zit zijn wedstrijd er al op. Martos is zijn logische vervanger.

Gele kaart
1'

AFTRAP
De opkomst is niet al te groot in het Stade du Pays de Charleroi. Bij Westerlo zijn er maar zo'n 100 supporters meegereisd. Zien zij hun team hier iets rapen?

0'

SELECTIE WESTERLO
Van Langendonck, Janssens, Soumah, Biset, Dewaele, Buyl, Abrahams, Antunes, Van Eeno, Brüls, Naessens, Van Hout, Verbist, Corstjens, Ghandri, Van Genechten, Oto'o, Alessandro, Van den Bogaert, De Schryver, Rommens, Ghobo, Petrov.

0'

SELECTIE CHARLEROI
Penneteau, Marinos, Angella, Dessoleil, Williems, Bruno, Hendrickx, Ilaimharitra, Delfi, Osimhen, Perbet, Riou, Baume, Martos, Zajkov, Diandy, Henen, Morioka, Niane. Geblesseerd: Gholizadeh, Busi, Nkuba.

Wedstrijdstatistieken

CHA
WES
65
Balbezit
35
4
Hoekschoppen
2
31
Inworpen
18
1
Reddingen
4
1
Buitenspel
2
10
Fouten
10
6
Schoten op doel
1
4
Doelman uittrappen
9
8
Schoten naast doel
1
12
Vrije trappen
11

Huidige vorm

CHA
WES
+
-
x
+
x
-
x
x
+
-

Laatste 10 wedstrijden

CHA
WES
20
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
1
14
Gele kaarten
18
7
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
7
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
12

24

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
12
Verloren
7

Recente ontmoetingen