95'

EINDE
Verboomen fluit voor het einde van de wedstrijd. Union leek op weg naar een vijfde opeenvolgende zege, maar twee doelpunten van Bongonda beslisten daar anders over. Eindstand: 2-2.

Doelpunt
93'

DOELPUNT
Bongonda scoort de gelijkmaker! Een voorzet draait door tot bij Bjørdal. Hij zet strak voor richting de inlopende Bongonda, die de 2-2 van dichtbij binnenloopt.

92'

Niakaté kan de wedstrijd definitief beslissen met een hattrick. De spits duikt opnieuw op voor de neus van Bostyn. Zijn schot komt niet uit de verf waardoor de doelman met de voet kan redden.

91'

Het wordt toch nog even warm voor de neus van Kristiansen. De doelman krijgt een voorzet maar half weggewerkt. Bongonda probeert het vervolgens met een omhaal, maar zijn poging gaat over.

Gele kaart
85'

Dankzij de aansluitingstreffer van Bongonda kan de wedstrijd opnieuw alle kanten uit. Dat beseft de doelpuntenmaker ook, maar zijn optimistisch schot gaat wel ongevaarlijk naast.

82'

Bij Zulte Waregem willen ze graag een strafschop na een stevig duel tussen Kis en Soisalo. Scheidsrechter Verboomen luistert even naar de videoref, maar in het busje vindt niemand de botsing een penalty waard.

Doelpunt
80'

DOELPUNT
Bongonda scoort met enig geluk de aansluitingstreffer. Via het been van Soisalo caprioleert de bal tot voor de voet van Bongonda. Hij schiet van dichtbij raak: 1-2.

Gele kaart
In
78'

Bij Union mag Gérard gaan rusten. Ferber krijgt nog een klein kwartier speelgelegenheid.

74'

De spitsen van Union willen de bal quasi over de doellijn lopen. Ook Gérard wacht te lang om op doel te besluiten. De bal hobbelt via Peeters nog gevaarlijk naast de goal van Bostyn.

In
73'

Dury gooit een laatste reddingsboei in de strijd. De Pauw komt naar de kant voor Soisalo.

71'

Union tikt de bezoekers intussen helemaal tureluurs. Tot in het strafschopgebied blijft de thuisploeg combineren. Niemand haalt de trekker over, waardoor De Fauw in hoekschop kan trappen.

69'

Zulte Waregem werkt momenteel een teleurstellende tweede helft af. De Pauw illustreert de aanvallende onmacht met een schot dat ruim over en naast belandt.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
Niakaté schiet Union op een comfortabele 2-0 voorsprong. De spits tikt een voorzet van Tau van dichtbij binnen. De grensrechter steekt zijn vlag voor buitenspel in de lucht, maar na tussenkomst door de VAR wordt het doelpunt toch goedgekeurd.

61'

Pletinckx laat zich aftroeven door de snelle beentjes van Tau. Uiteindelijk zet de verdediger zijn foutje zelf recht door het gevaar in hoekschop te werken.

58'

Selemani mist de strafschop! Hij stuurt Bostyn weliswaar de verkeerde kant uit, maar knalt vervolgens wel tegen de onderkant van de deklat.

Gele kaart
56'

STRAFSCHOP
Verboomen fluit een strafschop voor Union. Selemani zet de turbo aan waardoor Pletinckx in de achtervolging moet. De verdediger werkt de flankspits tegen de grond: penalty voor de thuisploeg.

In
53'

Opnieuw een noodgedwongen wissel voor Union. Perdichizzi moet met een blessure aan de hamstrings naar de kant. De aanvoerder wordt gewisseld door Stamenkovic.

50'

Tau ontsnapt bij Seck. Zijn voorzet belandt tot bij Niakaté, die zijn schot via Bürki in hoekschop ziet verdwijnen.

In
In
46'

Bij Zulte Waregem heeft coach Dury ingegrepen tijdens de rust. Bedia en De Smet zijn vervangen door Sylla en Bongonda.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw in het Dudenpark.

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Union leidt met 1-0 na een vroeg doelpunt van Niakaté. Beide ploegen kregen nadien nog een handvol kansen, maar een doelpunt viel er niet meer.

45'

Een voorzet van De Pauw waait over een pak van spelers. In de tweede zone neemt Peeters de bal wel op de volley, maar hij kan zijn schot niet drukken.

38'

Bedia houdt zijn verdediger aan de praat en kan vanuit de draai trappen. Hij krijgt zijn schot onder Perdichizzi, maar wel recht in de armen van Kristiansen.

31'

De wedstrijd gaat uitstekend op en neer. Ditmaal schildert Hamzaoui een bal op het hoofd van Niakaté. De spits probeert Bostyn overhoeks te verslaan, maar zijn kopbal gaat ruim naast.

29'

Zulte Waregem wordt steeds gevaarlijker. Een voorzet van De Fauw vindt opnieuw het hoofd van De Smet. De jonge flankspits mikt zijn kopbal perfect overhoeks, maar Kristiansen zweeft de bal knap uit zijn doelvlak.

26'

De deklat staat te trillen na een stevige knal van Seck. De middenvelder neemt een afvallende bal vol risico op de slof. Zijn poging spat uiteen tegen de dwarsligger.

25'

Niakaté mag zijn snelheid opnieuw aanwenden op een listig balletje door het hart van de bezoekende verdediging. Bürki kan net op tijd terugkeren om het gevaar in extremis in hoekschop te werken.

24'

Peeters dropt een vrije trap in de tweede zone. Daar staat Seck ongedekt, maar hij kan de bal enkel met zijn hand raken. Scheidsrechter Verboomen lost het met een doeltrap op.

In
20'

Bij Union dringt zich al meteen een noodgedwongen wissel op. Vega moet met een blessure naar de kant. In zijn plaats komt Hamzaoui.

18'

De daaropvolgende corner belandt op het hoofd van Seck. De middenvelder mikt zijn kopbal een metertje naast de kruising.

17'

Zulte Waregem wordt een eerste keer gevaarlijk. De Smet kan een moeilijke voorzet toch nog prima op doel schieten. Via Kristiansen en zijn verdedigers gaat de bal in hoekschop.

14'

Tau schiet de bal tegen de hand van Plentinckx. Bij de thuisploeg vragen ze om een strafschop, maar zowel de scheidsrechter als videoref zag dat de arm van Plentinckx keurig tegen het lichaam was.

Gele kaart
12'

Niakaté gaat aan het truitje van de oprukkende Pletinckx hangen. Het levert de doelpuntenmaker meteen de eerste gele kaart van de wedstrijd op.

9'

Scheidsrechter Verboomen luistert nog even naar de videoref om mogelijk buitenspel uit te sluiten. Uiteindelijk keurt ook de VAR het doelpunt goed.

Doelpunt
7'

DOELPUNT
Niakaté schiet Union nu toch op voorsprong. De spits wordt op het juiste moment gelanceerd door Tau. Hij komt opnieuw alleen voor Bostyn en werkt ditmaal wel proper af: 1-0.

6'

Union bokst opnieuw een leuke aanval in elkaar. Tau trapt voorlangs, maar ook de vlag voor buitenspel ging met enige vertraging alsnog de lucht in.

5'

Niakaté wordt in de rug van de verdediging weggestuurd. De spits komt oog in oog met Bostyn, maar mist zijn schot volledig. De bal gaat zelfs over de zijlijn buiten.

1'

AFTRAP
De aftrap is gegeven. We zijn eraan begonnen.

Wedstrijdstatistieken

USG
ZWA
57
Balbezit
43
7
Hoekschoppen
8
14
Inworpen
30
3
Reddingen
1
2
Buitenspel
1
9
Fouten
11
3
Schoten op doel
5
13
Doelman uittrappen
3
2
Schoten naast doel
7
12
Vrije trappen
11

Huidige vorm

USG
ZWA
+
-
+
x
+
-
+
-
x
-

Laatste 10 wedstrijden

USG
ZWA
24
Doelpunten
22
1
Tweede gele kaarten
1
20
Gele kaarten
17
6
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
22
2
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head