Zulte Waregem heeft op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League KV Mechelen verslagen met 2-1. Essevee was lang de dominante ploeg en herademt na vier nederlagen op rij. Bij Malinwa is het einde van een ellendige periode nog niet in zicht.

Essevee begon als beste aan de wedstrijd. Na een minuut kon Marvin Baudry bijna scoren, maar de verdediger kon niet afdrukken wegens een te scherpe hoek. De thuisploeg bleef drukken, Peter Olayinka en Aaron Leya Iseka grepen hun kans. Die eerst gaf uiteindelijk na 28 minuten de 1-0 op een zilveren plateau aan bij Sandy Walsh, die net groot genoeg was om het Regenboogstadion te doen ontploffen.

De jongens van Francky Dury stonden verdiend op voorsprong, want Malinwa bleek andermaal geen goeie avond te hebben. Dat Hassan Bandé vanuit het niets de gelijkmaker maakte met een heerlijke omhaal, deed dan ook de wenkbrauwen fronsen aan de Gaverbeek. Essevee ging rusten met het handen in het haar na een dominante eerste helft.

Ook na de rust ging de thuisploeg verder op hetzelfde elan. Leya Iseka brak uiteindelijk de ban door doelpuntenmaker Walsh, die met een mislukte omhaal een ongewilde assist liet optekenen voor zijn spits. De West-Vlamingen stonden weer op voorsprong, zoals gewild en verdiend. Mechelen begon zich in het slotkwartier steeds meer te roeren. Sylvère Ganvoula kwam dicht bij de 2-2, maar kon niet scoren.

Andy Kawaya mikte een vrije trap in de slotminuten nog nipt naast, maar ook hij kon niet vermijden dat Malinwa al voor de vijfde keer op rij de boot ingaat in de Jupiler Pro League. De Kakkers blijven zo de rode lantaarn behouden na dertien speeldagen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-1 zorgde voor de beslissing in deze wedstrijd.
de MAN
van de match
Leya Iseka was enkele keren gevaarlijk en ontsnapte aan de buitenspelval alvorens de winnende goal te maken. De spits is een goed duo met Olayinka.
onze MENING
over de match
Essevee tankt vertrouwen na een moeilijke periode, dat is zeker. De fusieploeg was dominant en de betere ploeg. Malinwa kon enkel in de laatste minuten nog gevaarlijk zijn, maar het blijft een moeilijke opdracht voor de Kakkers om goals te maken.