KV Mechelen heeft de eerste partij onder het nieuwe bewind van trainer Jankovic winnend afgesloten. Het won met 2-0 tegen KV Kortrijk.

Mechelen ging de afgelopen vier wedstrijden onderuit en belandde zo op de laatste plek. De troepen van Jankovic begonnen met veel goede wil aan de partij. Croizet zorgde al na twee minuten voor de eerste prik met een strakke trap, maar zag zijn poging geblokt worden door een Kortrijkse verdediger. De thuisploeg eiste de bal op en hield Kortrijk vaak op hun eigen helft, tot uitgespeelde kansen leidde dat echter niet.

Halfweg de eerste helft stak Kortrijk dan ook de neus aan het venster. Chevalier zocht de verre hoek en krulde de bal maar net naast het doel. Naarmate de rust in zicht kwam, voerde Mechelen de druk weer wat op. De bezoekers hielden vrij eenvoudig stand en zochten met een 0-0 de kleedkamer op.

Mechelen begon sterk aan de tweede helft. Bandé pakte al snel uit met een snedige dribbel en plaatste de bal voorlangs. In diezelfde 51e minuut nog haalde Tomecak de achterlijn. Hij lepelde de bal voor doel, waar Pedersen net niet kon koppen. Na slecht wegwerken bij de bezoekers mocht ook Schoofs zijn kans wagen, maar zijn schot week af op een Kortrijks been.

Op het uur gooide Jankovic Matthys tussen de lijnen. Die dwong Kaminski met een prima vrijschop meteen tot een goede redding. Vlak daarna zette de ervaren rot zijn verdediger in de wind, maar hij zag zijn voorzet net op tijd ontzet worden. Het thuispubliek voelde dat een overwinning voor het grijpen lag en mocht al snel de viering inzetten.

In vijf dolle minuten nam de thuisploeg immers een dubbele voorsprong. Na 63 minuten jaagde Schoofs een vrijschop via het lichaam van Budde in doel, een alerte en gretige Bandé maakte er enkele minuten later 2-0 van. Matthys kwam al snel twee keer dicht bij de 3-0, maar zijn vizier stond nog niet op scherp.

Kortrijk kon de rug niet meer rechten. Het was Mechelen dat nog op zoek ging naar de derde treffer. Invaller Drazic kreeg twee opgelegde kansen, maar wrong die de nek om. Het bleef 2-0. Dankzij deze overwinning mag KV Mechelen de rode lantaarn doorgeven aan Eupen, dat een punt pakte op het veld van STVV.