Charleroi heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van KV Mechelen. Beide doelpunten kwamen op naam van Rezaei. Bij KV Mechelen pakte Schoofs twintig minuten voor tijd een rode kaart.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Toch was het ruim een kwartier wachten op het eerste doelgevaar. Lukebakio testte even de handschoenen van Coosemans. Uit de tweede poging puurde Charleroi wel een doelpunt. Na balverlies bij de bezoekers redde Coosemans op een schot van Benavente, maar in de herneming duwde Rezaei de 1-0 van dichtbij binnen.

Bij KV Mechelen leek bijna niets te lukken in de zone van de waarheid. Toch hadden de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte kunnen komen. Schoofs mikte zijn afstandsschot echter tegen de paal. Aan de overkant won Coosemans opnieuw het pleidooi van Lukebakio.

Ook na de pauze liep de Mechelse motor niet helemaal gesmeerd. Jankovic haalde troefkaart Bandé boven, maar ook hij kon weinig forceren. Bovendien werden de problemen van KV Mechelen twintig minuten voor tijd nog groter. Schoofs ging te driest in de tackle en kreeg een gele kaart. Na consultatie van de videobeelden veranderde scheidsrechter Lambrechts de kleur echter in rood.

Ondanks de uitsluiting kwamen de bezoekers bijna op gelijke hoogte. Bandé besloot echter recht op Penneteau, terwijl de doelman ook een vrije trap van Matthys uit zijn doelvlak ranselde. Twee minuten voor affluiten nam Rezaei alle twijfels weg. Hij zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor de zegezekerheid bij Charleroi. Benavente verzuimde nadien tot driemaal toe om zich ook nog op het scorebord te werken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De kopbalkans voor Bandé. Charleroi leek na de rode kaart van Schoofs te zegezeker. Bandé had bijna voor de koude douche kunnen zorgen, maar hij besloot recht op Penneteau.
de MAN
van de match
Rezaei. De aanvaller zorgde in zijn eentje voor de drie punten. Zijn twee doelpunten waren voldoende om KV Mechelen met lege handen naar huis te sturen.
onze MENING
over de match
Deze wedstrijd zal geen schoonheidsprijs verdienen. Charleroi toonde zich vrij efficiënt, terwijl KV Mechelen aanvallend te onmondig was.