KV Mechelen gaat niet in beroep tegen de twee speeldagen schorsing (plus één met uitstel) en de boete van 1200 euro die de Geschillencommissie van de KBVB dinsdag oplegde aan Rob Schoofs.

"We kunnen ons vinden in de motivering van de Geschillencommissie, die zijn licht op de fase heeft laten schijnen. Wij vinden niet dat we daartegen in beroep moeten gaan. Vooral niet omdat het een dossier betreft waarin de videoref zijn werk goed heeft gedaan. Iedereen heeft kunnen zien dat Schoofs een zware fout heeft gemaakt", verklaarde KVM-voorzitter Johan Timmermans.

Schoofs is geschorst voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup. De middenvelder van KV Mechelen werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten voor een zware tackle. De Geschillencommissie bevestigde dinsdag de vordering van het Bondsparket, dat aanvankelijk nog werd geweigerd door Malinwa.

Halverwege de tweede helft van de uitwedstrijd in Charleroi (2-0) op vrijdag pakte Schoofs uit met een gevaarlijke tackle op de enkel van Dodi Lukebakio. Scheidsrechter Erik Lambrechts trok aanvankelijk slechts geel, maar door de tussenkomst van videoref Tim Pots veranderde Lambrechts de kleur van de kaart. Schoofs mocht gaan douchen.