De opening van de splinternieuwe Tribune 1 heeft Antwerp niet kunnen inspireren tot een overwinning. Tegen rivaal KV Mechelen was de promovendus de betere ploeg, maar scoren lukte bij beide teams niet.

Naast de rivaliteit tussen beide teams werd het thuispubliek nog wat meer opgejut door de opening van de splinternieuwe Tribune 1. Stallone Limbombe gooide als eerste een bal uitstekend voor, Geoffrey Hairemans ging er maar net onder door. Ahmed El Messaoudi zette Sinan Bolat aan het werk met een stevige pegel vanop afstand. Verder dan enkele schuchtere pogingen geraakten de rivalen niet in de zestien.

De tweede helft begon gelukkig wat beter. Een uitstekende diepe bal werd opgepikt door Limbombe, die in de kleine rechthoek nog aflegde voor zijn spits. Joaquin Ardaiz probeerde Colin Coosemans te stiften, maar de doelman had een goede reflex in huis. Zowel opnieuw Ardaiz als Faris Haroun en Ivo Rodrigues creëerden enkele kansen voor de groeiende thuisploeg, maar geen van hen kon scoren.

Mechelen zocht, maar zelden vond topschutter Hassan Bandé. Dylan Batubinsika gaf bijna een cadeautje aan de sensatie, maar de spits slaagde er niet in om de boogbal over Sinan Bolat te kadreren. Dimitri Kolovos kwam erin bij Malinwa, en de Griek was in de slotminuten nog de gevaarlijkste Mechelaar. Maar de bal kwam achter hem aan, waardoor zijn uitstekende loopactie niet eindigde met een doelpunt. Net zoals de wedstrijd, dus. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De redding van Coosemans op Ardaiz, die daarmee de wedstrijd van KV Mechelen in leven hield. 
de MAN
van de match
Colin Coosemans haalde enkele keren een goede reflex boven en was zeer oplettend. Ook al zagen we heel weinig doelgevaar.
onze MENING
over de match
De wedstrijd was in de tweede helft wat beter, maar toch keek de Bosuil vanuit de nieuwe tribune naar een matige wedstrijd. Beide teams dwongen kansen af, maar vaak kwamen die er na een foutje bij de tegenstander. Bandé en Kolovos kregen de grootste kansen.