Na afloop van het duel in de Croky Cup tussen KV Mechelen en Racing Genk was Luc Bosmans de grote held van de avond. De fan van Malinwa nam de rol van lijnrechter op zich na het uitvallen van een lijnrechter en scheidsrechter Christophe Dierick.

Bosmans heeft uiteraard ervaring als scheidsrechter. "Ik vlagde ooit in derde klasse en fluit nu nog in de Brabantse eerste provinciale. Ik vond het mijn plicht om mijn diensten aan te bieden. Als een collega-scheidsrechter in nood zit, moet je die helpen", aldus Bosmans in Het Laatste Nieuws.

De 40-jarige scheidsrechter kreeg een gouden tip van de andere scheidsrechters. "De andere scheidrechters zeiden me dat ik moest doen alsof het een match in provinciale was. Maar ik moet zeggen dat het hier allemaal wel wat sneller ging."

Gelukkig ging het niet om een weekendwedstrijd. "Ik moet wel toegeven dat ik misschien niet had kunnen inspringen als deze match op zaterdagavond had plaatsgevonden, want in het weekend durf ik in het stadion wel eens een paar pintjes te drinken. Maar nu was ik dus nuchter en voelde ik me er klaar voor."

FAN VAN MALINWA

Bosmans kreeg heel wat steun van het publiek, logisch ook want hij is al jarenlang trouw op post Achter de Kazerne. "Maar als scheidsrechter vervagen de clubkleuren. In het kwartiertje dat ik moest vlaggen, heb ik ook geen fouten gemaakt, denk ik. Al geef ik toe dat ik ook niet veel beslissingen heb moeten nemen. Het moeilijkste moment kwam er nog in de strafschoppenreeks op het einde. Er was even een klein opstootje, maar dat brandje heb ik helpen blussen."