Op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen met 3-2 gewonnen tegen KRC Genk. Malinwa neemt zo revanche voor de bekeruitschakeling van afgelopen midweek.

De eerste kans van de match was voor Genk in de eerste minuut met Zhegrova die op Coosemans trapte. Vanaf dat moment lieten de Limburgers zich helemaal afbluffen door de thuisploeg, al had die wel duidelijk minder balbezit. Het begon allemaal met een voorzet van Claes op de linkerkant die door verdediger Aidoo ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. Op een vlijmscherpe counter wist Bandé zijn maatje Pedersen te vinden en die trapte de 2-0 op het bord na amper 12 minuten. Genk was van slag, probeerde te reageren, maar kwam niet aan echte kansen. Mechelen bleef mokerslagen uitdelen en nog voor de pauze wist Matthys opnieuw Pedersen te vinden en die zorgde voor 3-0. Bijna tekende Paulussen nog voor een vierde treffer, zijn poging van ver viel op het dak van het doel.

De tweede helft kon niet beter starten voor Genk om er nog een partij van te maken, want na een kopbal van Karelis op Coosemans wist Aidoo de rebound binnen te werken. Mechelen voetbalde niet meer zoals voor de pauze en bracht zichzelf in de problemen. Na een hoekschop kopte Colley op de lat en Aidoo kon in de herneming net niet zijn tweede van de avond scoren. Invaller Vanzeir zorgde nog voor wat dreiging, de aansluitingstreffer bleef echter uit. Pozuelo scoorde die uiteindelijk toch met een prachtige krul in de 90ste minuut, maar verder kwam Genk niet meer.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De ongelukkige own goal van Aidoo, meteen de start van een rampzalige eerste helft van Genk.
de MAN
van de match
Pedersen. Scoorde twee belangrijke doelpunten.
onze MENING
over de match
 Genk gaf niet thuis voor de rust en probeerde na de pauze te herstellen, maar kwam te kort.