KV Mechelen verzet zich tegen het schikkingsvoorstel dat het parket van de KBVB vorige week deed aan Ahmed El Messaoudi.

De verdedigende middenvelder zal zich dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie verantwoorden voor zijn rode kaart in de achtste finales van de Croky Cup. El Messaoudi trok in het bekerduel tegen KRC Genk de doorgebroken Thomas Buffel onderuit. Strafschop en rode kaart, oordeelde Christof Dierick.

Het Bondsparket vorderde één speeldag schorsing, waardoor El Messaoudi de verplaatsing naar KV Oostende (09/12) zou missen. KV Mechelen vindt dat El Messaoudi voor de "lichte rode kaart" zijn sanctie al heeft uitgezeten. De uitsluiting gebeurde al in de zesde minuut van de wedstrijd. KRC Genk won na verlengingen, waardoor Malinwa 114 minuten niet op zijn middenvelder kon rekenen.

Het belooft opnieuw een drukke namiddag te worden in het bondsgebouw. Behalve El Messaoudi weigerde ook Ruslan Malinovskiy (KRC Genk) het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket. Voor een trapbeweging richting Hassane Bandé in hetzelfde bekerduel riskeert de Oekraïner drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel.

Ook Standard-coach Ricardo Sa Pinto, die na een vaudeville op Anderlecht naar de tribunes werd verwezen, en Lokeren-spits Lewis Enoh, voor een elleboogstoot in Sint-Truiden, verschijnen voor de Geschillencommissie. Waasland-Beveren en Jonathan Buatu aanvaardden een schorsing van een speeldag. De middenvelder van de Waaslanders had in de bekermatch tegen Eupen (2-0) aan de noodrem getrokken en is geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Standard (08/12).