KV Mechelen plant een investering van twaalf miljoen euro voor de bouw van een nieuw hoofdtribune. Het stadion van de eersteklasser werd de voorbije jaren al grondig aangepakt en deze investering kadert in derde fase van de vernieuwing.

"We gaan de huidige hoofdtribune afbreken en vervangen door een spiksplinternieuwe", zo zegt algemeen directeur Marc Faes. "Er komen luxueuze zitplaatsen, twee verdiepingen skyboxen met buitenseats, een businessrestaurant en een vernieuwde pers- en spelersinfrastructuur."

Tegen het einde van het jaar moet KV Mechelen een nv zijn. Daardoor kunnen zeven investeerders uit de Mechelse regio middelen ter beschikking stellen om de bouw van de nieuwe hoofdtribune te financieren. "Na de twee nieuwe comfortabele sfeertribunes zetten we nu een nieuwe stap met een hoofdtribune die zich vooral richt op een zakelijke invulling. De capaciteit blijft nagenoeg gelijk - we voorzien daar 2.000 zitplaatsen - maar de extra commerciële mogelijkheden zullen onze club structureel versterken. Zo zullen we een nieuwe budgetstijging kunnen waarmaken. Op die manier hebben we extra middelen om ons sportief te versterken."