Op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen z'n eerste uitzege van het seizoen geboekt. Malinwa haalde het met het kleinste verschil in Oostende.

Beide ploegen stonden goed in de organisatie en halverwege de eerste helft kregen we de eerste goede kans. Vandendriessche stond oog in oog met Coosemans, maar trapte recht op de doelman. Mechelen dreigde via Rits aan de overkant, Dutoit ging goed plat. Ook Bandé liet zich zien, hij knokte zich met een handigheidje bij de bal en haalde stevig uit: Dutoit pakte uit met een uitstekende reflex. Vijf minuten voor de pauze opende Malinwa de score: Matthys zette voor van de rechterkant en Rits frommelde de bal voorbij een aarzelende Dutoit tegen de netten.

Weinig voetbal in het eerste deel van de tweede helft. Bjelica centerde gevaarlijk, maar Zivkovic was niet gevolgd. Siani zette Coosemans aan het werk, maar die duwde in hoekschop. Bandé had de kans om de partij te beslissen op de counter, hij wachtte echter te lang en weg kans. In de toegevoegde tijd kwam KVO nog aan 2 kansen: Musona en Rezaei haalden hard uit, Coosemans hield zijn netten schoon.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het aarzelend uitkomen van Dutoit bij het doelpunt van Rits.
de MAN
van de match
Rits. Matchwinnaar en belangrijk op het Mechelse middenveld.
onze MENING
over de match
KVO bleef 6 duels zonder nederlaag, maar liet deze keer gewoon te weinig zien. Mechelen profiteerde optimaal.