Club Brugge heeft op bezoek bij kV Mechelen de volle buit gepakt. Het won na een overtuigende vertoning met 0-3.De thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen na rood voor De Witte en Bandé. Het is voor de leider de eerste uitoverwinning sinds 15 oktober.

Het winterse midweekvoetbal werd gesmaakt in Mechelen want de tribunes zaten aardig vol voor het bezoek van de leider. Met de steun van het publiek begon de thuisploeg goed, maar zonder echt te dreigen.


Club Brugge had een kwartier nodig om een beetje op toerental te komen. Het zette meer en meer druk en dat loonde al snel. Na een pass van Poulain dook Diaby de zestien in. Cocalic zag geen andere optie meer en duwde hem onderuit. Scheidsrechter Laforge wees naar de stip en Vormer twijfelde niet. Hij nam Coosemans te grazen met een strafschop uit het boekje. 

KVM onderging het spel en legde Club niets in de weg. Iets na het halfuur was het weer bingo voor de bezoekers dankzij een schot van Wesley. Net voor de rust werd het voor de thuisploeg nog wat dramatischer. De Witte plantte zijn studs op het scheenbeen van Wesley en kreeg een rode kaart onder zijn neus geschoven.

Ook na de pauze bleef de dominantie van de bezoekers overduidelijk. Met een mannetje minder had KV Mechelen af en toe nog wel een tegenprik in huis, maar clubtopschutter Bandé beleefde niet zijn gelukkigste avond. Aan de overkant vloog er wel nog een balletje tussen de palen. Na een heerlijke voorzet van Cools werkte Diaby beheerst af: 0-3 na een uur.

Met de handrem op kwam Club daarna niet meer in de problemen. Toch werd de sfeer op het einde een beetje grimmiger en werd Bandé nog met rood van het veld gestuurd. Een ongelukkig einde van een ongelukkige avond voor de thuisploeg.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Seth De Witte gaat op slag van rust stevig door op het scheenbeen van Wesley. Hij moet met rood naar de kant. Met zijn tienen heeft KV Mechelen helemaal geen kans meer om nog iets aan de achterstand te veranderen.
de MAN
van de match
Dion Cools. Hij deed vandaag ook aanvallend zeer goed mee en pakte uit met een formidabele assist bij de 0-3.
onze MENING
over de match
Club Brugge knoopt eindelijk weer aan met een uitzege. De leider lijkt vleugels gekregen te hebben na de 5-0 tegen Anderlecht. Club heeft nu weer een kloof van 11 punten op eerste achtervolger Charleroi. KV Mechelen moet toch opnieuw achterom kijken.