KV Mechelen is vrijdag 22 december officieel van een vzw tot een nv omgevormd. Dat meldde de club zondag op zijn website. De nieuwe aandeelhoudersstructuur opent de weg voor sportieve en infrastructurele investeringen.

"De nodige aktes zijn vrijdag bij de notaris getekend", zegt voorzitter Johan Timmermans. "Het is een nieuwe, broodnodige stap. Met de nv hebben we aandeelhouders die investeren in de club. Noodzakelijk om de komende jaren een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in eerste klasse."

Ook hoofdaandeelhouder Olivier Somers ziet een rooskleurige toekomst voor Malinwa: "De nodige investeringen zijn nu mogelijk: infrastructureel op de lange termijn, maar ook sportief op korte termijn. De sportieve staf heeft de opdracht gekregen om de groep te versterken. Sportieve versterking komt er dus tijdens de winterstop aan. Wij volgen het van dichtbij op."

Ondertussen diende de club ook een bouwaanvraag in voor een nieuwe hoofdtribune. Het nieuwe Mechelse bestuur telt twee hoofdaandeelhouders: Olivier Somers en Dieter Penninckx. De overige aandeelhouders zijn voorzitter Johan Timmermans, Eddy De Reys, Luc Leemans, Thierry Steemans, Guy Vanherp, Mark Uytterhoeven en Stefaan Vanroy.

De supporters hoeven niet te vrezen dat ze hun inspraak zullen verliezen. Zo zullen Gert Van Dyck en Hans Van der Biesen het supportersorgaan vertegenwoordigen tijdens de aandeelhoudersvergaderingen. Na twintig speeldagen is KV Mechelen met 18 punten vijftiende en voorlaatste in de stand van de Jupiler Pro League.