Lokeren heeft voor het eerst sinds 26 augustus nog eens kunnen winnen voor eigen publiek. Het klopte KV Mechelen met 2-0 dankzij doelpunten van Straetman en Söder. Onderin ziet KV Mechelen rode lantaarn Eupen naderen tot op 2 punten.

Na de overwinning op het veld van Antwerp wou Lokeren het jaar in schoonheid afsluiten met eindelijk nog eens een zege in eigen huis. Maar de thuisploeg begon flauw aan de partij. Het liet zich door de bezoekers uit Mechelen onder druk zetten.

KV Mechelen, dat de punten goed zou kunnen gebruiken in de strijd in de kelder van het klassement, domineerde de eerste helft, maar kon het overwicht niet verzilveren. Pedersen kreeg de grootste kans op de openingstreffer, maar het passje van Bandé was net niet zuiver genoeg.

Peter Maes kon onmogelijk tevreden zijn en zette zijn team op scherp. Lokeren kwam beter uit de kleedkamer, maar werd daar pas een kwartier voor het einde voor beloond. Een voorzet van de ingevallen De Ridder in de rug van de Mechelse defensie viel precies voor de voet van Straetman en die werkte af: 1-0.

Van Cleemput zorgde met zijn knal tussen de palen nog voor een beetje gevaar van de bezoekers, maar in de toegevoegde tijd maakte Lokeren het helemaal af. Söder tekende na een snelle counter voor de 2-0, de voorzet was opnieuw van De Ridder.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de 25e minuut laat Pedersen een enorme kans liggen. Het is een beetje de rode draad bij KV Mechelen, dat het overwicht niet kon verzilveren. In de tweede helft kregen de bezoekers dan het deksel op de neus.
de MAN
van de match
Steve De Ridder. Hij mocht iets na het uur invallen en toonde dat hij weer klaar is voor de strijd met twee knappe assists.
onze MENING
over de match
KV Mechelen doet een heel slechte zaak in het klassement. Rode lantaarn Eupen kon immers wel winnen en nadert zo tot op twee punten van KVM. Lokeren springt helemaal weg uit de gevarenzone.