Hamdi Harbaoui, Damien Marcq en Clément Tainmont ruilen tijdens de wintermercato allemaal van club binnen de Jupiler Pro League. Club Brugge plukt een 18-jarige Senegalees talent weg uit Noorwegen. Al deze transfers werden woensdagnamiddag aangekondigd door spelersmakelaar Mogi Bayat.

Aanvaller Hamdi Harbaoui verlaat landskampioen RSC Anderlecht voor Zulte Waregem, dat ook Damien Marcq ging opvissen in de Gentse Ghelamco Arena. Charleroi laat dan weer Clément Tainmont naar KV Mechelen vertrekken, zo maakte spelersmakelaar Mogi Bayat woensdag op zijn Twitter-account bekend.

Harbaoui was bij paars-wit spits op overschot. De 29-jarige Marcq werd pas vorige zomer door Gent overgenomen van Charleroi. In de Ghelamco Arena kwam hij echter niet verder dan 666 minuten in negen duels en dus bood Essevee een uitweg. Aan de Gaverbeek wordt er naarstig gezocht naar versterking na de recente 1 op 24 in de competitie.

Hetzelfde verhaal bij KV Mechelen, voorlaatste in de stand met slechts twee punten voorsprong meer op rode lantaarn Eupen. Na Tainmont zullen er Achter de Kazerne nog transfers volgen.

Ook voor Club Brugge had de topmakelaar transfernieuws. De competitieleider neemt het Senegalese talent Krépin Diatta over van de Noorse eersteklasser Sarpsborg. Diatta is een 18-jarige rechtsvoetige aanvaller die zich in Noorwegen al snel liet opmerken. Bij Club wordt hij een wissel op de toekomst en dus wordt de Senegalees mogelijk meteen weer uitgeleend.

Om de deal te bevestigen, tweette Bayat vanuit Dakar foto's met daarop onder meer Club-manager Vincent Mannaert en Diatta, terwijl die laatste zijn handtekening zet onder een contract. Diatta is de tweede wintertransfer van de Bruggelingen. Dinsdag trok Club met Vladimir Gabulov al een 34-jarige Russische doelman aan om het eventuele vertrek van Ludovic Butelle op te vangen.