Zulte Waregem is het nieuwe jaar met een belangrijke overwinning gestart. Op het veld van KV Mechelen won de ploeg van Dury met 0-2. Het degradatiespook blijft voorlopig in Mechelen hangen.

Zulte Waregem wilde het nieuwe jaar duidelijk met een blitzstart openen. De jongens van Dury begonnen met een rotvaart aan de wedstrijd. Dat leverde binnen de vier minuten al meteen twee kansen voor De Pauw op. De flankaanvaller lag eerst met zichzelf in de knoop. Even later stuitte hij recht op de voeten van Coosemans.

Het voortvarende begin kreeg nadien geen vervolg. KV Mechelen herstelde gaandeweg de openingsfase het evenwicht, maar kwam zelf amper in de buurt van Bossut. Enkel een ongevaarlijke kopbal van Mera ging richting het vijandelijke doel. Ook bij Zulte Waregem sputterde de motor.

Meteen na de rust trachtte KV Mechelen het stevige begin van Zulte Waregem te kopiëren. De thuisploeg ontwikkelde veel druk, maar op enkele schrikmomenten bij Dury na leverde het offensief niets op. De doelkansen bleven schaars.

Lange tijd leek het kelderduel op een billijk gelijkspel te zullen eindigen, maar in het slot van de wedstrijd trokken de bezoekers het laken alsnog naar zich toe. Negen minuten voor het einde zorgde De Fauw voor de verlossing. Hij duwde een voorzet van Coopman van dichtbij binnen. Diezelfde Coopman mocht even later opnieuw assist bijschrijven. Hij bediende Harbaoui, die de wedstrijd met een lage knal in een beslissende plooi legde: 0-2. Zulte Waregem heeft opnieuw wat ademruimte. Voor KV Mechelen blijft het opletten geblazen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het late openingsdoelpunt van De Fauw. De wedstrijd leek op een billijk gelijkspel te eindigen, maar De Fauw brak de match in de slotfase toch nog open.
de MAN
van de match
Sander Coopman. De middenvelder van Zulte Waregem had een moeilijke avond, maar was met twee assists toch weer belangrijk voor zijn ploeg.
onze MENING
over de match
Het kelderduel was geen hoogstaande wedstrijd. De kansen waren eerder schaars. Op basis van de weinige doelpogingen is de zege uiteindelijk wel verdiend.