KV Mechelen zet de samenwerking met Aleksandar Jankovic stop en vervangt de Servische hoofdcoach door de Nederlander Dennis van Wijk.

De Serviër betaalt het gelag voor de zwakke resultaten van de Mechelaars. Met nul op vijftien is KVM afgezakt naar de voorlaatste plaats in de stand, waar ze op de hielen worden gezeten door Eupen. Het verschil tussen de rode lantaarn en de de winnaar van de Europese Beker voor Bekerwinnaars in 1988 bedraagt amper nog twee punten. Dinsdag werd er met 2-0 verloren op STVV en dat bleek de doodsteek voor Jankovic, die aan zijn tweede periode Achter de Kazerne bezig was.

Met Dennis van Wijk werd er meteen een opvolger aangesteld. Met hem werd een akkoord bereikt tot het einde van dit seizoen, met optie op een seizoen extra. Hij zal meteen de donderdagtraining voor zijn rekening nemen, om vrijdag op de bank plaats te nemen thuis tegen Moeskroen. Naast van Wijk zal ook Frederik Vanderbiest de technische staf versterken als assistent-trainer.

"Ik ben supergemotiveerd om deze mooie club in eerste klasse te houden", zo zegt van Wijk in een eerste reactie op de website van KVM. "We gaan de vechtlust opnieuw in dit elftal brengen en de nodige mentaliteit in het team pompen. Alleen zo zal het mogelijk zijn om de komende zeven wedstrijden de broodnodige punten te sprokkelen."

Van Wijk werd pas vorige week ontslagen bij tweedeklasser Roeselare. De Nederlander volgde eind september de toen ontslagen Fransman Arnauld Mercier op en was aan zijn derde periode op Schiervelde bezig. Van Wijk slaagde er echter niet in de negatieve spiraal van de West-Vlamingen te doorbreken. Na vorig seizoen nog de finale om promotie naar de Jupiler Pro League te hebben gespeeld, kwam Roeselare deze jaargang nooit voor in de bovenste regionen van het klassement.

Dennis van Wijk was eerder al bij Roeselare aan de slag tussen 2002 en 2006 en tussen 2008 en 2010. In zijn eerste ambtsperiode leidde hij de West-Vlamingen naar promotie, in zijn tweede periode kon Van Wijk degradatie niet vermijden. Verder had hij ook al de leiding over onder meer Cercle Brugge, Oostende, STVV, Bergen, Sporting Charleroi, Antwerp, Westerlo, Beerschot Wilrijk en OH Leuven.