KV Mechelen boog een achterstand om in een voorsprong. Anderlecht kwam nog wel langszij, maar miste op strafschop dé kans om alsnog te winnen.

Trebel was geschorst bij de thuisploeg, Teodorczyk en Amuzu ziek. Nelson Azevedo Janelas maakte zijn debuut, ook wintertransfer Morioka startte. Heel wat afwezigen bij de bezoekers, Verdier nam wel nog plaats op de bank. Bagayoko begon op de rechtsachter.

De eerste kans was voor de bezoekers. Cocalic tikte na een hoekschop maar net naast. Even later viel het doelpunt aan de overkant. Deschacht stuurde Morioka diep. Zijn voorzet met links was perfect voor Ganvoula die vallend binnenkopte. KV Mechelen was niet van slag en prikte snel tegen. Sels redde de poging van Matthys nog wel, maar de goed gevolgde Bandé tikte binnen. Halfweg de eerste helft stond Malinwa zelfs voor. Cobbaut zwiepte voor doel waar Spajic ongelukkig in eigen doel verwerkte. En de kansen bleven komen. Matthys kon zijn hoofd net niet goed genoeg tegen de bal zetten om een snelle counter af te ronden. En Sels moest lijf en leden in de baan van de bal gooien om Schoofs van een doelpunt te houden.

Chipciu en Gerkens kwamen na rust in de ploeg in de plaats van youngsters Azevedo en Sambi Lokonga. Anderlecht ontwikkelde meer en meer druk, maar moest eerst nog op een wakkere Sels rekenen om Schoofs af te stoppen. De eerste kans na rust voor de thuisploeg was meteen raak. Deschacht zette hoog voor, Ganvoula kopte krachtig via de grond binnen. Nadien stokte de paars-witte machine even en kreeg KV weer enkele kansjes.

In het slot ging Morioka neer in de zestien na contact met El Messaoudi. De Japanner zette zich zelf achter de strafschop, maar mikte naast. Nadien verwaterde de wedstrijd en eindigde dan ook op een logische 2-2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Mechelen had een achterstand nog maar net rechtgezet toen Cobbaut de bal voor doel bracht. Spajic leek te gaan ontzetten, maar miste de bal met zijn slidingbeen en tikte met het andere been de bal over Sels binnen.
de MAN
van de match
Sels. Het feit dat Anderlecht nog in de wedstrijd zat bij de rust had het grotendeels te danken aan zijn doelman. Ook na rust toonde hij zich een secuur sluitstuk.
onze MENING
over de match
Anderlecht speelde met weinig grinta en duwde niet door toen het op voorsprong kwam tegen een ploeg die mentaal in de touwen hing. Malinwa rechtte de rug en werd daarvoor beloond. Een gelijkspel is een terechte uitslag.