Steven Defour is er rotsvast van overtuigd dat KV Mechelen niet uit de Jupiler Pro League zal zakken. De middenvelder van Burnley herhaalde ook nog eens dat hij binnen enkele jaren hoopt zijn carrière te kunnen afsluiten bij de club waar hij als jeugdspeler actief was.

Defour is maandenlang buiten strijd met een knieblessure en revalideert in België. Zaterdag woonde hij de degradatietopper tussen KV Mechelen en Eupen bij en ook bij de volgende thuismatch, op 24 februari tegen Charleroi, zal Defour komen supporteren. Na de 1-0 zege van zijn favoriete team tegen Eupen haalde het webteam van KV Mechelen Defour voor de camera voor een gesprekje.

"Ik denk wel dat het goed komt met KV Mechelen", aldus Defour. "Er zit genoeg talent in de ploeg. Alleen moeten ze meer durven. Maar het is normaal dat in een wedstrijd als deze de schrik om te verliezen er ook in zat."

In 2003 verhuisde Defour op 15-jarige leeftijd van KV Mechelen naar KRC Genk, maar de Rode Duivel steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag ooit nog eens in het shirt van Malinwa zou willen spelen. "Mocht het door omstandigheden niet lukken, hoop ik niet dat ik daar op afgemaakt zal worden, maar ik wil wel beloven er alles aan te zullen doen om ooit nog voor KV Mechelen uit te komen en er mijn carrière af te sluiten."