Gent en Mechelen schrijven elk een puntje bij. Na een aangename wedstrijd werd het 2-2. Janga en Yaremchuk wisten na de pauze de 0-2-voorsprong van Mechelen uit. Tainmont en Rits scoorden voor de bezoekers.

In een sfeervol huis wilde Gent zijn opmars tegen KV Mechelen verderzetten. Bij winst kwam Gent op gelijke hoogte van Anderlecht. Maar na nauwelijks twee minuten werd het muisstil in de Ghelamco Arena. Rits kreeg na een verre inworp de vrije baan. Hij hield zijn belager goed af en zag Tainmont vrijlopen. Tainmont trapte de bal van dichtbij in doel. 


Gent wist van geen hout pijlen maken. Het kreeg de bal van Mechelen, maar bij de bezoekers stond de organisatie als een huis. Na twintig minuten kwam Mechelen er nog eens snel uit. Cobbaut schoot vanuit een scherpe hoek hard op doel. Kalinic kon de bal niet vasthouden. Rits was goed gevolgd en trapte de 0-2 aan de tweede paal binnen. 

Op Gents doelgevaar was het een half uur wachten. Janga kopte een hoekschop van Kalu maar net voorlangs. Het Gentse publiek was niet tevreden met het spel van hun ploeg. Gent voetbalde te traag en te statisch om Mechelen uit verband te spelen. De Mechelaars maakten graag gebruik van de ruimte om te counteren. Op aangeven van Coosemans kon Cobbaut nog eens gaan rennen. Zijn schot ging een meter naast. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste periode 0-2 was de ruststand. 

Chakvetadze kwam in de ploeg na de rust bij Gent en was meteen gevaarlijk. Coosemans redde zijn poging. Gent drukte Mechelen achteruit. Kalu gooide een afvallende bal terug voor doel. Janga hield Cocalic af en kopte de aansluitingstreffer binnen. Gent bleef drukken. Kalu schoot eerst nog op Coosemans. 

Twintig minuten voor affluiten was het wel raak. Ditmaal kwam de voorzet van de mee opgerukte Gigot. Yaremchuk mocht moederziel alleen koppen en zorgde zo voor 2-2. Een minuut later had het 3-2 moeten zijn. Chakvetadze kapte zich goed vrij, maar Coosemans bracht redding met een geweldige parade. Aan de overzijde kon Cocalic koppen, maar zijn kopbal ging over. 

Gent had zijn kruit verschoten en kon niet meer voor gevaar zorgen. Ook bij Mechelen zat er niet genoeg meer in de tank om nog voorin te verschijnen. Gent ziet zo zijn kans mis om naast Anderlecht te komen in het klassement. Mechelen leek op weg om Eupen op 4 punten te zetten, maar na de Gentse goals loopt het maar een puntje uit. Eupen volgt op twee punten. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na nauwelijks anderhalve minuut staat Gent 0-1 in het krijt na een doelpunt van Tainmont. Gent moet meteen achtervolgen. 
de MAN
van de match
Rits speelde vertolkte zijn rol als lopende middenvelder perfect bij Mechelen. Met een vroege assist en een doelpunt smukt hij zijn cijfers nog wat op. 
onze MENING
over de match
Mechelen speelde helemaal niet als een degradatiekandidaat en verdiende op basis van de eerste helft zeker meer. Na de pauze sloeg de machine aan bij Gent. 2-2 is een eerlijk resultaat.