KV Mechelen heeft na Anderlecht en Gent ook Charleroi in bedwang gehouden. Het werd 1-1 in het AFAS Stadion. Rits liet tien minuten voor tijd de kans op de overwinning liggen door een strafschop recht op Mandanda te trappen.

Dennis Van Wijk wijzigde zijn ploeg op twee plaatsen ten opzichte van de wedstrijd in Gent. Pedersen en Schoofs kwamen El Messaoudi en Matthys vervangen. Mazzu koos resoluut voor de aanval en begon met zowel Fall, Bedia, Baby als Rezaei in de basis. En dat leverde na dertien minuten meteen een doelpunt op. N'Ganga zette zich sterk door op links en de Fransman bracht de bal scherp voor doel. Bedia dook naar de eerste zone en knikte de bal overhoeks voorbij Coosemans, 1-0. Twee minuten later had Fall de 2-0 aan de voet maar hij besloot op Coosemans.

Dat was het sein voor de thuisploeg om de wedstrijd in handen te nemen. De Mechelaars ontwikkelden meer drang naar voren en dat leverde ook kansen op. Eerst vond Pedersen Bandé maar zijn kopbal was te zwak. Tainmont schoot van dichtbij hoog over en zowel Pedersen als Schoofs vonden een sterke Mandanda op hun weg. Na 37 minuten was Mandanda dan toch geklopt. Na een vrije trap van Rits torende Mera boven alles en iedereen uit en kopte de 1-1 op het bord. Meteen ook de ruststand.

In een tweede helft die, naast veel goede wil van de thuisploeg, weinig om het lijf had was het lang wachten op een eerste kans. Pas in minuut 70 moest Mandanda een eerste keer plat gaan op een poging van Cobbaut die net naast ging. Mechelen toonde veel goede moed maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Tien minuten voor tijd kreeg het dan toch dé kans op de overwinning. Na een fout van Dessoleil op Pedersen legde ref Vertenten de bal op de stip. Rits nam zijn verantwoordelijkheid maar miste. Mandanda koos de juiste hoek en ranselde de bal uit zijn doel.

Mechelen zette nog alles op alles maar scoren lukte niet meer en het bleef zo 1-1. Een zwak Charleroi kan zo al zes wedstrijden op rij niet meer winnen. Het kan leider Club Brugge morgen de kloof zien vergroten tot dertien punten. KV zet met dit punt rode lantaarn Eupen voorlopig op 3 punten. Eupen speelt om 20u00 thuis tegen Lokeren. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gemiste strafschop van Rits kan Mechelen in de eindafrekening misschien wel eens zuur opbreken. 
de MAN
van de match
Ref Vertenten werkte een foutloze partij af. Mechelen vroeg meermaals om een strafschop maar Vertenten had het telkens goed gezien en floot enkel de fout op Pedersen. 
onze MENING
over de match
Een zwak Charleroi kon enkel het eerste kwartier voor gevaar zorgen. Daarna was het Mechelen dat de wedstrijd overnam. Mechelen verdiende misschien wel de drie punten maar het zal nog twee keer alles of niets worden.