KV Mechelen knokte zich twee keer op voorsprong in Luik, maar slikte ook drie goals in luchduels in de eigen zestien en ging zo alsnog de boot in.

Mpoku was geschorst bij de thuisploeg en Orlando Sa zat in China. Ook trainer Sa Pinto mocht, geschorst, niet op de bank zitten. Vervanger Rui Mota plaatste Cop en Emond in de spits. Tainmont was ziek bij Malinwa, Matthys moest testen of hij voldoende in orde was om op de bank te zitten. Camus kreeg zijn eerste basisplaats.

De eerste kans was voor Standard, Edmilson besloot voorlangs. Maar een scherpe tegenaanval later stonden de bezoekers op voorsprong. El Messaoudi zette Cobbaut weg op links. Die vond met een lage harde voorzet de vrijstaande Bandé voor doel die niet miste. Standard antwoordde met geblokte schoten van Carcela en Cop in de zestien. Een gekrulde poging van Edmilson werd door Coosemans in hoekschop verwerkt. Dat leverde een huizenhoge kans op voor dezelfde Edmilson. Maar vrijstaand vlak voor doel kreeg hij de bal niet onder de lat.

De volgende kansen waren voor de bezoekers. Bandé kon net niet profiteren van een te korte terugspeelbal van Koutroubis en Cobbaut verlengde een vrije trap van Schoofs maar net over. Maar het was de thuisploeg die scoorde. Marin vond het hoofd van Emond die Coosemans kansloos liet. Nu duwde Standard even door, maar was het Mechelen dat scoorde. De Rouches verdedigden kolderesk waardoor KV een extra voorzet kreeg. Die buffelde Mera keihard voorbij Ochoa. Mechelen leek met een voorsprong de rust in te gaan tot in de laatste seconde Luyindama Mera aftroefde en de 2-2 op het bord zette. Net voordien was Bandé nog in verdachte omstandigheden neergegaan na een contact met Cavanda.

Na de pauze kreeg Mechelen alweer een opdoffer op hoekschop. De pas ingevallen Carlinhos kopte aan de eerste paal onhoudbaar binnen. Nadien verwaterde de partij. Standard kreeg nog een strafschop na een fout op Carcela, maar Marin miste die. Standard glipt de top-6 binnen, heel Mechelen moet nog een speeldag bibberen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
KV staat 1-2 voor als Bandé centraal de bal krijgt en alleen op Ochoa af kan. Hij haakt echter in Cavanda, wil een overtreding maar krijgt die niet. Even later staat de 2-2 op het bord. 
de MAN
van de match
Marin. De Roemeen was één van de weinige spelers op niveau bij de Rouches en leverde drie perfecte assists af. Een doelpunt was de kers op de taart geweest, maar hij miste vanop elf meter.
onze MENING
over de match
KV Mechelen knokte voor wat het waard was en kwam ook twee keer op voorsprong. Maar keer op keer verloor het luchtduels in de eigen zestien en slikte zo drie goals. Standard speelde nooit echt goed, maar pakte toch de drie punten.