KV Mechelen treedt volgend seizoen aan in 1B. De Kakkers wonnen zelf met 2-0 van Waasland-Beveren en leken na een uur spelen klaar voor een feestje. Maar toen begon Eupen te scoren. Vier keer zelfs, en daarom is Malinois gedoemd tot tweede klasse.

In een uitverkocht AFAS-stadion was de spanning te snijden. Geen grote verrassingen bij KV Mechelen, waar Denis van Wijk zijn beste elftal leek op te stellen. Waasland-Beveren deed het zonder de centrale verdedigers Maxime Cauffriez (geschorst) en Rudy Camacho, die naar Canada wil verhuizen. Hassane Bandé tekende voor het eerste gevaar door Buatu af te schudden en in de zestien bijna Clément Tainmont te bereiken.

Bij Waasland-Beveren hadden ze last met de kwieke Bandé, die vaak gezocht werd. Hij kreeg een unieke kans toen Davy Roef een hard schot van Tainmont in zijn voeten duwde, maar de huurling van Ajax slaagde er -vanuit buitenspel- niet in om af te werken voor een leeg doel. Na een stevige tien minuten zakte het tempo van Mechelen, dat Waasland-Beveren echter niet te veel kansen aanbood. Malinois ging rusten met de duidelijke statistiek van 6 schoten tegen 1 bij de bezoekers.

"Everything's gonna be alright" galmde vlak voor rust door de boxen. Rob Schoofs geloofde de boodschap van Bob Marley en leverde de perfecte hoekschop af. German Mera zette er zijn hoofd tegen en kegelde de verdiende voorsprong via de dwarsligger in doel. De zevende hemel lag even in Mechelen. Denis van Wijk haalde het summum als coach toen Bandé een ingeoefende vrijschop oppikte en in de draai binnen legde. 2-0, KV Mechelen leek verlost en op dreef. Het thuispubliek schuifelde een kwartier voor het einde nerveus over en weer op de zitjes, want Eupen stond plots op een 2-0 voorsprong tegen Moeskroen.

Met nog twaalf minuten te gaan werd het helemaal nagelbijten, want Eupen stond op een voor hen verlossende 3-0. Het AFAS-stadion zakte even ineen qua sfeer, ook de spelers werden duidelijk nerveus. Nicolas Verdier trok de eigen haren uit toen hij van dichtbij zijn schot voorlangs schoot. De Eupen-spits kreeg nog een ultieme kans door Roef te omspelen, maar te veel tijd te verliezen en op Buatu te schieten. Maar toen viel de bodem uit de spanning: 4-0 in Eupen.

KV Mechelen leek na een uur spelen op rozen te staan, maar verliest alsnog de strijd om de degradatie. Ook al mikte invaller Beqiraj nog op de paal in de 92ste minuut.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-0 leek bevrijdend. Het AFAS-stadion ontplofte, de opluchting was bijzonder groot. Tot in Eupen de goals blijven vallen.
de MAN
van de match
Bandé was ongrijpbaar voor de verdedigers van Waasland-Beveren. Uitstekend gedaan ook bij de vrijschop, waar hij verrassend het hoofd koel hield.
onze MENING
over de match
KV Mechelen werkte de job af. Het deed gewoonweg wat het moest doen. Maar de slechte start van de competitie nekt de Kakkers. Al zal het zeer zuur zijn hoe Eupen zo snel goals maakte terwijl Mechelen al de champagne aan het koud zetten was.