Door deze verdiende overwinning komt Essevee stevig aan de leiding in Play-Off 2A. De thuisploeg was op alle vlakken beter dan de bezoekers.

Nog voor het burenduel goed en wel begonnen was werd Davy De Fauw al in de bloemetjes gezet. Hij speelde zijn 200e wedstrijd voor Zulte Waregem. De partij zelf kende een moeizaam begin met weinig doelkansen. De thuisploeg nam het initiatief, maar met weinig gevaar. Na 20 minuten was er de eerste grote doelkans. Harbaoui speelde de bal mooi door de benen van Lepoint en zette zo De Pauw alleen voor doel. Zijn puntertje werd in eerste instantie nog gekeerd door Bruzzese, maar vooral de misser van Olayinka die daarop volgde was opmerkelijk. Enkele meters voor een leeg doel schoot hij alsnog op de deklat. Hier kwam KV Kortrijk heel goed weg.

In de 43e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Olayinka had zeeën van ruimte op links. Hij zocht en vond het hoofd van Harbaoui die knap teruglegde voor Bongonda. Die laatste kon echt niet meer missen vanop twee meter. Nog vlak voor de rust probeerde doelpuntenmaker de voorsprong te verdubbelen, maar hij vond het zijnet. De thuisploeg nam zo een verdiende 1-0 voorsprong mee naar de kleedkamer.

Kortrijk moest dus in de tweede helft uit een ander vaatje tappen om toch iets te rapen aan de Gaverbeek, maar daar was weinig aan te merken. Na nog geen zes minuten spelen moest Bruzzese een paar keer goed tussenkomen. Eerst zweefde hij een volley van De Pauw uit de winkelhaak en daarna hield hij met een schitterende reflex Olayinka van een doelpunt.

De Boeck greep in door Stijn De Smedt in te brengen en die zorgde voor een korte opflakkering. Eerst zorgde hij voor dreiging met een afgeweken vrijetrap en daarna kopte hij maar net naast. Daarna was het weer aan de thuisploeg. Bruzesse pakte echter alles, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven vanop de stip. Lepoint tackelde Olayinka neer en Harbaoui eiste de bal op. Hij schoot zijn vijftiende van dit seizoen in de linker benedenhoek. Daarna diepte Kaya de score nog uit door van net buiten de zestien de bal via het doelhout binnen te knallen. De wedstrijd was beslist en Kortrijk mag Bruzzese bedanken dat het geen afstraffing is geworden.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bruzzese kon lang voorkomen dat Zulte Waregem op 2-0 kwam. Bij een strafschop van Harbaoui moest hij zich toch een tweede keer omdraaien. De dubbele voorsprong kon Kortrijk echt niet meer goedmaken. 
de MAN
van de match
Olayinka stond dan wel niet op het scoreblad, maar hij speelde toch een puike partij. Ondanks zijn onbegrijpelijke misser zorgde hij toch steeds voor dreiging.
onze MENING
over de match
Een oververdiende zege brengt Zulte Waregem stevig aan de leiding in zijn poule.