Twee efficiënte minuten. Meer had Zulte Waregem niet nodig om haar leiderspositie in de Jupiler Pro League Play-Off 2A te verstevigen. Op bezoek bij Moeskroen won de ploeg van Dury met 1-2.

Voetbal kan een raar spelletje zijn. Dat bewees de eerste helft tussen Moeskroen en Zulte Waregem. De bezoekers kwamen naar Le Canonnier om hun leidersplaats in groep A te verstevigen, terwijl de thuisploeg de match als een verplicht nummertje aanvatte. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het doelgevaar (uitsluitend) van Zulte Waregem kwam. Onder meer De Pauw en Olayinka namen het doel onder vuur, maar zij scoorden niet.

Een raar spelletje dus, want ondanks het overwicht en de kansen voor Zulte Waregem, viel het openingsdoelpunt toch aan de overkant. Plots kwam een voorzet perfect op het hoofd van Amallah, die aan de eerste paal raak kopte. De bezoekers reageerden wel via De Pauw en Harbaoui, maar eigenlijk was de beste kans voor de rust nog voor Moeskroen. Amallah liet zijn tweede van de avond liggen.

Na de pauze zagen we eigenlijk een kopie van de eerste helft. Zulte Waregem met de dominantie, Moeskroen dat niet veel drive toonde. De ploeg van Dury scoorde in 2018 al in iedere wedstrijd, maar op bezoek in Le Canonnier leek de efficiëntie in Waregem vergeten. Harbaoui illustreerde door tot tweemaal toe niet binnen het kader te koppen.

Na ruim 65 minuten vonden de bezoekers dan toch de weg naar het doel. Wie anders dan Harbaoui zorgde voor de gelijkmaker. Hij knikte aan de tweede paal eenvoudig binnen. Niet enkel Harbaoui had plots de juiste weg naar doel gevonden, ook Olayinka had zijn gps juist afgesteld. Amper één minuut na de gelijkmaker kopte de spits Zulte Waregem op voorsprong. Van 1-0 naar 1-2 in amper twee minuten tijd.

Moeskroen had ook nadien geen antwoord in huis. De thuisploeg speelde ongeïnspireerd, al kwamen ze vijf minuten voor tijd nog bijna terug tot 2-2. Opnieuw stond Amallah aan het kanon, maar via een knappe redding van Bossut vloog de bal tegen de onderkant van de deklat.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De dolle twee minuten in de tweede helft. Zulte Waregem was de betere ploeg, maar qua efficiëntie lieten de bezoekers het afweten. Plots zorgden Harbaoui en Olayinka toch voor de doelpunten.
de MAN
van de match
De Fauw. De rechtsachter van Zulte Waregem toonde enorm veel drive. Hij was bijna altijd bij de aanval betrokken.
onze MENING
over de match
De overwinning van Zulte Waregem is verdiend. Moeskroen leek niet veel zin te hebben om te voetballen.