Op speeldag 7 van Play-Off 2A heeft Zulte Waregem de derby bij KV Kortrijk met 1-2 gewonnen. Essevee is daarmee zo goed als zeker van groepswinst en de daaraan gekoppelde finale.

In een aangename eerste helft kon Kortrijk al vroeg een strafschop claimen nadat Chevalier in de zestien even werd vastgehouden door Bossut en in de herneming trapte De Smet naast. Op het kwartier opende Bongonda de score met een fantastische knal in de rechterbovenhoek. Lang kon Essevee niet genieten van z'n voorsprong: D'Haene heroverde de bal en bediende Ouali die van dichtbij raak schoot. Ook Zulte Waregem had een strafschop verdiend nadat Olayinka neerging in de zestien, maar ook hier liet ref Boucaut begaan. Iets na het halfuur was Bongonda opnieuw beslissend met een knap hakje tot bij De fauw en diens voorzet moest door Olayinka maar in doel gelopen worden. KVK kon niet meer reageren voor de pauze en zo bleef het 1-2 halverwege.

De tweede helft begon met een uitstekende kans voor Chevalier, maar Bossut was net op tijd op de bal om de topschutter van de gelijkmaker te houden. Een slechte terugspeelbal van Van Loo gaf Harbaoui nog een mogelijkheid, maar Kaminski ontfutselde hem het leer. KVK dreigde nog met schotjes van Ouali, Ajagun en een kopbal van Papazoglu, maar het was allemaal te weinig.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het prachtige hakje van Bongonda op De fauw als voorbereiding op het tweede doelpunt van Essevee.
de MAN
van de match
Bongonda. Goed voor een heerlijke goal en een dito assist.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem won voor de zesde keer op een rij en mag zich opmaken voor de finale van Play-Off 2 na een verdiende zege in de derby.