KV Oostende is met 0-2 gaan winnen bij Beerschot Wilrijk. De West-Vlamingen pakken zo hun eerste driepunter in Groep B.

Beide ploegen gingen op het Kiel op zoek naar de eerste punten in Play-Off 2B. Linksachter Logan Ndembe kreeg bij Oostende zijn eerste speelminuten. Beerschot nam het meeste initiatief, met een bedrijvige Tom Van Hyfte op kop. Kevin Vandendriessche was bij de bezoekers actief met enkele schoten op doel. Rocky Bushiri kreeg een grote kopbalkons, maar Romo was niet te verschalken.

Mo Messoudi mocht invallen bij de start van de tweede helft, Jimmy De Jonghe bleef binnen. De invaller werd iets voor het uur foutief afgestopt na een leuke aanval, maar Bram Vandriessche bleef stoïcijns. De goal viel echter aan de overkant toen Denis Prychynenko met zijn linkervoet zijn eigen doelman verschalkte. Knowledge Musona vierde zijn rentree bij Oostende, dat gevleid op voorsprong stond.

The Smiling Assassin was bijna meteen beslissend met een assist op Fernando Canesin, maar de Braziliaan mikte nonchalant op de paal. Even later was het weer bijna prijs voor Canesin, maar opnieuw ging zijn schot op de paal. Gelukkig stond Joseph Akpala moederziel alleen om de rebound binnen te tikken. 


 De spits kreeg een kwartier voor het einde nog een uitstekende kans op de derde bezoekende goal, maar Romo hield de thuisploeg recht. Nadien was de Venezolaan opnieuw van goudwaarde, Robbie D'Haese mikte de 0-3 op de voet van de doelman. Veel meer gebeurde er niet meer in het Kiel, waardoor Oostende voor het eerst in lange tijd nog eens een wedstrijd kon winnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-1 leek de aanvalslust van Beerschot Wilrijk te beknotten. Dat Oostende nog enkele kansen kreeg om verder uit te lopen was daar niet vreemd aan.
de MAN
van de match
Canesin was bedrijvig met een assist op Akpala en een schot waarbij Prychynenko in eigen doel verwerkte. 
onze MENING
over de match
De thuisploeg kende een betere eerste helft, maar in de tweede periode waren de bezoekers toch de beste met twee goals. Prychynenko scoorde in eigen doel, Akpala deed de wedstrijd dood. Oostende kreeg nog enkele kansen om de derde goal te maken, maar daar kwam het niet meer van.