Zulte Waregem heeft op de achtste speeldag van Play-Off 2A Waasland-Beveren een pak slaag verkocht. De leider ging in stijl lopen met de groepswinst door een gigantische 8-0 overwinning. Hamdi Harbaoui maakte drie goals en is de nieuwe Gouden Stier.

Francky Dury bleef zijn winnend elftal uiteraard trouw, terwijl Sven Vermant na de eerste zege van de bezoekers in Play-Off 2 vier wissels moest doorvoeren. Veel effect hadden die niet, want Zulte Waregem ging van bij de start keihard op het gaspedaal staan. Maximiliano Caufriez en Merveille Goblet maakten zich pijnlijk belachelijk met slecht uitverdedigen, waardoor Peter Olayinka na twee minuten al kon scoren. Maxime Nys kopte de 2-0 in eigen doel en na pas 25 minuten kon Onur Kaya een mooie aanval van Essevee koel afleggen in de korte hoek.

Drie minuten later was het opnieuw prijs. Goblet duwde een voorzet in het pak, waar Timothy Derijck de 4-0 in goal ramde. Essevee bleef het allang verdronken kalf van Waasland-Beveren wurgen met de ene aanval na de andere. Nill De Pauw dook enkele keren de diepte in. Bij één van die loopacties geraakte hij voorbij Caufriez, maar die trok hem tot tweemaal toe stevig aan de arm. Bal op de stip dus, vanwaar Hamdi Harbaoui zijn twintigste van het seizoen maakte.

Essevee bleef maar verder malen in de tweede helft. Uitblinker Bongonda hoopte op zijn goaltje, maar kopte nipt naast. "Theooo", klonk het in een euforisch Regenboogstadion. En dat voor een dinsdag in Play-Off 2. De thuisploeg maakte er in de tweede periode dan ook vooral een wedstrijdje "Wie kan het leukste truukje met de bal" van.

Een kwartier voor tijd was het dan toch zover voor de publiekslieveling. De Pauw knalde op de vuisten van Goblet, Bongonda schoot de zesde goal al glijdend in doel. De kelk van Waasland-Beveren wordt tot op de bodem geledigd door Essevee. Want Harbaoui maakte er met een intikker en een perfect passend schot nog 8-0 van. Een negende doelpunt kwam er niet door een beslissing van de VAR. Bongonda eindigde in mineur door zijn tweede gele kaart te pakken na provocatie van Aleksander Boljevic.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De eerste goal van Essevee zorgde ervoor dat de moed bij de tegenstander in de schoenen zakte. Zulte Waregem speelt boordevol vertrouwen en van zodra die eerste goal viel, was het het hek van de dam aan de Gaverbeek.
de MAN
van de match
Bongonda moest 75 minuten lang wachten op een goaltje, maar hij was weer eens de uitblinker voor de thuisploeg. Met acties, passes en flair. Spijtig dat hij uit zijn kot gelokt werd en daardoor dubbel geel pakte. 
onze MENING
over de match
Essevee maakte Waasland-Beveren helemaal af vandaag. Al hielpen de bezoekers meermaals met blunders, een penalty en een owngoal. Vermant en de zijnen keren met het hoofd in de schouders terug naar het Waasland. Zulte Waregem was de favoriet in Play-Off 2A en doet gewoon wat het moet doen. Plus nog zoveel meer vanavond.