Zulte Waregem heeft vrijdagavond een nipte overwinning geboekt op het veld van OHL. Essevee speelde een uur met tien, maar haalde het met 1-2.

Zulte Waregem klom al vroeg op voorsprong via Coopman, die na vijf minuten spelen in de rug van Tshimanga opdook en de 0-1 tegen de netten kopte. OHL liet echter niet begaan en probeerde mee te spelen met de ongeslagen leider in groep 2A. Op het halfuur werd de thuisploeg geholpen door Coopman, die aan de noodrem trok toen Kostovski doorbrak en met een rode kaart van het veld gestuurd werd. OHL profiteerde meteen via een deviatie van diezelfde Kostovski na een vrijschop van Gorius: 1-1.

OHL drukte de bezoekers in de tweede helft tegen het eigen doel. Dat leverde een hoop voorzetten en kleine prikjes op, maar te weinig om Zulte Waregem te doen breken. Essevee kreeg zelf nog een goede kans via Olayinka, maar Persoons gooide zich nog net op tijd in de weg. De thuisploeg domineerde tot het einde, maar kreeg het deksel alsnog op de neus. Hamalainen pakte in de slotfase uit met een geweldige streep, die via de onderkant van de lat in doel belandde.